Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viena diena Liepojoje ir aplink ją: ką verta pamatyti?

Dažnas atvykęs į Lietuvos pajūrį vasarą, o ypač rudenį, ir sulaukęs nedėkingo oro niurzga – o ką gi dabar nuveikti? Bet ar verta niurzgėti, jei šalia yra Latvija ir vienas iš jos pajūrio kurortų – Liepoja?
Papė
Papė / Superkeliones.lt nuotr.

Nuo mūsų uostamiesčio Klaipėdos Liepoja lengvai pasiekiama per vieną valandą automobiliu ar autobusu. O jau Liepojoje, ką veikti ir pamatyti ras kiekvienas – tiek gamtos, tiek istorijos ar kultūros mylėtojas.

Liepoja – tai trečias pagal dydį Latvijos miestas. Iš vienos pusės jį supa lietuvių numylėta Baltijos jūra, iš kitos – latvių pamėgtas Liepojos ežeras.

Domitės gamta? Pakeliui į Liepoją rasite Papės gamtos parką. Jis labiau žinomas savo poilsiavietėmis, bet turi ne tik jas. Mažai, kas žino, kad čia galima sutikti laukinius arklius ir net taurus, o šalia esančiame Bernāti gamtos parke galite užlipti į aukščiausia Latvijos kopą „Pūsēni“. Sakoma, kad čia matyti, kaip dangus susilieja su jūra.

Superkeliones.lt nuotr./Puseni
Superkeliones.lt nuotr./Puseni

Domitės kultūros paveldu? Būtinai aplankykite etnografinę sodybą „Zvanītāji” – čia galėsite susipažinti su latvių buitimi bei paragauti tradicinio maisto, o jus sutiks sodybos šeimininkė, apsirengusi tradiciniais drabužiais ir dainuodama tradicines latvių dainas.

Superkeliones.lt nuotr./Zvanitaji
Superkeliones.lt nuotr./Zvanitaji

Taip pat verta aplankyti jau pačioje Liepojoje esančius Amatininkų namus, kur galima ne tik susipažinti su tradiciniais amatais – audimu staklėmis, žvakių bei muilo ir papuošalų iš gintaro gamyba, bet ir patiems pamėginti kai ką pasigaminti. Beje, čia saugomas didžiulis gintaro vėrinys. Gal rasite progą jį pasimatuoti?

Domitės muzika? Būtinai apsilankykite Liepojos Švč. Trejybės katedroje – čia įrengti didžiausi mechaniniai vargonai, o į Liepojoje rengiamą vargonų muzikos festivalį renkasi geriausi pasaulio menininkai.

Neseniai Liepojoje atidaryta moderni koncertų salė savo išvaizda primenanti gintaro gabaliuką. Ji taip ir pavadinta – „Lielais Dzintars“, t.y. Didysis Gintaras.

Superkeliones.lt nuotr./Didysis Gintaras
Superkeliones.lt nuotr./Koncertų salė „Didysis Gintaras“

Būtinai aplankykite šalia šios salės esančią muzikantų šlovės alėją, kur jūsų akis patrauks bronzinės atminimo plokštės su žymių muzikantų rankų atspaudais. Čia pamatysite ne tik latvių muzikantų atspaudus, bet ir išvysite žymių mūsų tautiečių rankų atspaudus. Kurių? Neišduosime. Bus įdomiau patiems juos atrasti.

Domitės paslaptingomis istorijomis? Tada jūs būtinai turite apsilankyti Karostos miestelį ir kalėjimą. Nors dauguma žino šį kalėjimą ar bent jau yra apie jį skaitę ar girdėję, tačiau ir pats miestelis lig šiol slepia daug savo paslapčių. Pavyzdžiui, čia buvo įsikūrusi karinė įgula, kuri gyveno visiškai uždarą gyvenimą ir civilių į šį pasaulį neįleisdavo.

Kelionėse ieškote pramogų? Užsukite į edukacinį centrą „Zino“ – tol, kol Kaune nėra Mokslo salos, čia galėsite atlikti mokslinius eksperimentus. O kur dar elektriniai kartingai, nuotykių ir pramogų parkas „Tarzans“ ar baseinai ir kitos sporto šakos Liepojos Olimpiniame centre. Regis, pramogauti čia galite visą dieną.

Jei jėgų dar turėsite, nepamirškite bent jau pasivaikščioti Liepojos paplūdimyje ir įsiamžinti prie Liepojos miesto ženklo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius