-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus oro uosto prognozės: septynios naujos tiesioginės kryptys, ketvirtadaliu daugiau keleivių

Remdamasis puikiais šių metų veiklos rezultatais, Tarptautinis Vilniaus oro uostas (TVOU) artimiausiems metams numatė ambicingus planus: jau kitąmet keleivių skaičių padidinti ketvirtadaliu, atidaryti mažiausiai septynias naujas tiesiogines kryptis. Manoma, kad 2012–2014 metais oro uosto veikla bus pelninga.
Vilniaus oro uoste
Vilniaus oro uoste / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

„Keleivių srauto augimas prasidėjo balandį ir truko visus metus“ – ketvirtadienį spaudos konferencijoje sakė oro uosto vadovas Tomas Vaišvila. Pasak jo, maršrutų plėtrą bei rekordinį keleivių skaičiaus augimą šiais metais padėjo pasiekti kryptingai vykdyta žemų kaštų politika ir nauja kainodaros sistema. TVOU optimizavo savo veiklą ir gerokai sumažino įmonės sąnaudas. Tai leido pasiūlyti konkurencingas sąlygas aviakompanijoms, sumažinti rinkliavų dydžius. Pasiekta, kad oro linijų bendrovių mokami mokesčiai būtų triskart mažesni nei 2005-aisiais.

„Pasirinkome teisingą kryptį – pavasarį TVOU veiklą pradėjo dvi didelės pigių skrydžių bendrovės „WizzAir“ ir „Ryanair“, vasarą sugrįžo bendrovė „Skyways“, žiemos pradžioje prie esamų bendrovių prisijungė antra pagal dydį Rusijos aviakompanija „Transaero“, – kalbėjo T.Vaišvila.

Planuojami nauji tiesioginiai maršrutai leidžia prognozuoti, kad kitais metais keleivių skaičius didės 25 proc., skrydžių – 5 proc., o 2013 metais – atitinkamai 12 proc. ir 8 proc.

Pasak jo, tai ir planuojami nauji tiesioginiai maršrutai leidžia prognozuoti, kad kitais metais keleivių skaičius didės 25 proc., skrydžių – 5 proc., o 2013 metais – atitinkamai 12 proc. ir 8 proc.

Numatomos naujos kryptys

2012 metais numatomos septynios naujos skrydžių kryptys: nuo kovo – kasdien į Berlyną, tris kartus per savaitę į Paryžių ir Karlsrūhę/Baden-Badeną. Kovo pabaigoje Vilniaus oro uostas kasdieniais skrydžiais bus tiesiogiai sujungtas su jau trečiuoju Maskvos oro uostu – Šeremetjevo. Gegužės mėnesį bus atidaryti skrydžiai po du kartus per savaitę į Bergeną, Oslą ir Liverpulį.

Planuojama, kad greta vykdomų reguliariųjų skrydžių, išsiplės ir atostoginių skrydžių žemėlapis: iš TVOU tiesioginiais skrydžiais bus galima pasiekti Faro (Portugalija), Malagą (Ispanija), Larnaką (Kipras), Rijeką (Kroatija), Koso (Graikija) ir Sicilijos (Italija) salas.

Kitais metais iš TVOU bus keliaujama dažniau ir didesniais lėktuvais į Frankfurtą, Taliną, Londoną, Eindhoveną, Donkasterį, Korką.

T.Vaišvila teigė, kad šiuo metu nė viena aviakompanija neplanuoja mažinti nei skrydžių, nei orlaivių skaičiaus.

Populiariausios kryptys

Šių metų pabaigoje reguliarius skrydžius iš Vilniaus oro uosto vykdo 17 oro linijų bendrovių – tai didžiausias skaičius visose Baltijos šalių oro uostuose. Reguliarūs skrydžiai vykdomi 23 kryptimis į 26 oro uostus. Palyginimui, 2009 metų gruodį iš Vilniaus buvo galima pasiekti 19 oro uostų, 2010 metais – 17 oro uostų. 

Šių metų vasaros sezono metu iš Vilniaus oro uosto buvo galima vykti į 28 oro uostus, kai tuo tarpu tuo pačiu laikotarpiu 2010 metais – į 22, o 2009 metais – į 16 oro uostų.

Populiariausios kryptys iš iš Vilniaus oro uosto šiais metais – Ryga, Frankfurtas, Londonas, Kopenhaga, Helsinkis, Dublinas, Praha, Varšuva, Milanas, Maskva, Roma, Kijevas, Viena, Barselona, Oslas, Briuselis, Talinas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius