Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilnius kitais metais taps Baltijos šalių išvykstamojo turizmo sostine

Nuo kitų metų Vilniaus oro uosto keleivių srautus didins Latvijos ir Estijos gyventojai, kurie ilsėtis į šiltus kraštus keliaus stabtelėdami Lietuvoje. Tranzitiniai skrydžiai kelionių organizatoriui „Novaturas“ leis klientams pasiūlyti šešias naujas atostogų kryptis, Vilniaus oro uostas vasaros sezonu pritrauks papildomus 16 tūkst. tranzitinių keleivių iš kaimyninių Baltijos šalių, o užsakomuosius skrydžius vykdanti „Small Planet Airlines“ avialinijų kompanija dar sustiprins savo pozicijas Lietuvoje.
„Small Planet Airlines“ lėktuvas
„Small Planet Airlines“ lėktuvas / Kompanijos nuotr.

Dalis „Novaturo“ poilsinių kelionių lėktuvų iš Talino ir Rygos leisis Vilniuje, o iš čia, pasipildę lietuviais, maždaug po valandos kils skrydžiui į Europos kurortus. Iš ten grįžtantys lėktuvai pirmiausiai leisis Vilniaus oro uoste, kuriame latviai ir estai atskirais skrydžiais bus išskraidinti į savo šalių sostines. Kartu su lėktuvus papildysiančiais lietuviais kitais metais tai sudarys papildomus 88 skrydžius Vilniaus oro uostui arba bendrą 30 tūkst. keleivių srautą.

Pasak „Novaturo“ vadovo, toks sprendimas Baltijos šalių gyventojams leidžia pasiūlyti naujų poilsio kelionių krypčių į Kiprą, du naujus Graikijos kurortus, Kroatiją, Siciliją ir Andalūzijos regioną Ispanijoje.

Sicilija
Sicilij

„Į tokias įdomias kryptis kaip Malagą ar Kipras vien iš Lietuvos turistų anksčiau buvo įmanoma surinkti po pusę lėktuvo ir tai verslui neapsimokėjo. Tačiau prie Lietuvos keliautojų prijungus Latvijos ir Estijos gyventojus, tokie skrydžiai tapo įmanomi. Šioje situacijoje laimės visi – lietuviai, latviai ir estai turės galimybę atostogauti naujuose kurortuose, Vilniaus oro uostas aptarnaus didesnį kiekį keleivių, o mūsų partneriai „Small Planet Airlines“ ženkliai išplės savo krypčių pasiūlą“,- pasidžiaugė „Novaturo“ generalinis direktorius Linas Aldonis.

Anot turizmo išvykstamojo turizmo vystytojų, visų trijų Baltijos valstybių rinkos yra ganėtinai mažos, todėl tiesioginiais skrydžiais galima pasiekti tik labai mažą dalį Europos miestų. Suderinus tranzitinį srautą ir naujų krypčių poreikį, nuo šiol bus galima pasiūlyti patogius skrydžius į tuos kurortus, kurių anksčiau taip lengvai pasiekti nebuvo įmanoma.

Vilniaus oro uosto generaliniam direktoriui Tomui Vaišvilai tranzitiniai skrydžiai per Lietuvą taip pat sukėlė daug džiugesio. Tranzitu skrendančių keleivių sostinės oro uoste padaugės nuo 3 tūkst. iki 16 tūkst., o tai atneš papildomas pajamas besiplečiančiam Vilniaus oro uostui.

TVOU Facebook profilio Skrendam ia Vilniaus komandos nuotr./Tarptautinis Vilniaus oro uostas
TVOU „Facebook“ profilio „Skrendam iš Vilniaus“ komandos nuotr./Tarptautinis Vilniaus oro uostas
 
 

„Toks projektas Baltijos šalyse vykdomas pirmą kartą. Džiugiausia, kad visi 2012 metai Vilniaus oro uostui bus rekordiniai ir keleivių srautai bei pajamos viršys visus geriausius laikus. Tranzitinių turizmo skrydžių projektas prie to svariai prisidės. Judame teisinga linkme“,- teigė T. Vaišvila. Generalinis direktorius pridūrė, kad Vilniaus oro uoste gali būti vystomas atostogų tranzitas ne tik Baltijos, bet ir kituose regionuose – krypčių įvairovė, anot jo, traukia baltarusius, latvius ir kitų šalių piliečius.

„Novaturas“ planuoja, jog per 2012 m. iš Vilniaus oro uosto iš viso turės 651 išvykstamąjį skrydį.

Lėktuvai iš Rygos ir Talino Vilniuje leisis anksti ryte ir bus paskirstomi į 4 skrydžius. Netrukus šie keturi lėktuvai kils kas 5 minutės ir išskris į pietų Europos kurortus.

„Keliautojai taip pat galės nusipirkti ir tik bilietus į šiuos skrydžius, neperkant viso kelionės paketo. Planuojama, kad bilietus į mūsų skrydžius bus  galima įsigyti visose bilietų paieškos sistemose, todėl tikimės aptarnauti ne tik Baltijos šalių gyventojus, tačiau ir jas lankančius užsienio piliečius“, – dėstė „Novaturo“ generalinis direktorius.

„Novaturo“ skrydžius vykdysiančių avialinijų „Small Planet Airlines“ vadovo Vytauto Kaikario teigimu, kompanija  yra pasirengusi įgyvendinti net ir didesnį skrydžių kiekį.

„Skrydžių rinkai tiek Lietuvoje, tiek Europoje atsigaunant po sunkmečio, didėjant keleivių srautams, plečiame savo veiklą ne tik Vakarų Europoje, bet ir stipriname bendradarbiavimą su savo ilgamečiais partneriais. Šiuo atveju keleivius skraidinsime dviem „Small Planet Airlines“ lėktuvais – „Boeing 737-300“ ir „Airbus A320“, ir jeigu bus būtinybė, plėsime savo lėktuvų parką“, – sako „Small Planet Airlines“  direktorius Vytautas Kaikaris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius