Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Visiems vykstantiems į JK teks tirtis dėl koronaviruso

Didžiosios Britanijos vyriausybė pranešė, kad šalyje dėl plintančios omikron atmainos grąžinami COVID-19 apribojimai, todėl į šalį vykstantys asmenys privalės prieš kelionę pateikti neigiamą koronaviruso testą.
Atvykimas į JK
Atvykimas į JK / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nuo 4 val. antradienį visi į Jungtinę Karalystę (JK) vykstantys asmenys turės pateikti neigiamą antigenų ar PGR testą, atliktą ne vėliau kaip prieš 48 valandas iki skrydžio, vėlų šeštadienio vakarą pranešė šalies Sveikatos reikalų ministerija.

Tvarka galios vyresniems nei 12 metų asmenims iš bet kurios šalies. Šiuo metu Britanijoje keliautojas turi atlikti PGR testą per dvi dienas po atvykimo.

Privalomo testavimo prieš kelionę grąžinimas kelionių sektoriuje sukėlė pyktį.

Verslo kelionių asociacija sako, kad tokia priemonė yra didžiulis smūgis, o Oro uostų operatorių asociacija pareiškė, kad „testai prieš kelionę yra rimtas smūgis, nes jie atgrasys žmones nuo kelionių“.

Teisingumo sekretorius Dominikas Raabas televizijai „Sky New“ sakė pripažįstantis, kad nauja priemonė yra „našta kelionių sektoriui“, tačiau pabrėžė, kad Jungtinei Karalystei teko imtis veiksmų.

„Mes privalome imtis tikslinių įrodymais paremtų priemonių neleisti naujai atmainai išplisti šioje šalyje ir sukelti didesnę problemą“, – sakė jis.

Britų valdžia taip pat pažadėjo imtis „tolesnių ryžtingų veiksmų, jeigu to prireiks pažaboti virusą ir jo naują atmainą“.

Kiek anksčiau JK uždraudė skrydžius iš Pietų Afrikos ir įtraukė dešimt Afrikos šalių į savo „raudonąjį“ sąrašą, o tai reiškia, kad atvykti į JK iš šių šalių gali tik JK ir Airijos piliečiai ar JK rezidentai. Pirmadienį į šį sąrašą bus įtraukta ir Nigerija.

Kiek anksčiau Anglijoje dėl omikron atmainos plitimo buvo grąžintas reikalavimas parduotuvėse ir viešajame transporte dėvėti veido kaukes. Iki šiol JK užfiksuota 160 šios atmainos atvejų.

Be to, JK buvo išplėsta skiepijimo sustiprinančiosiomis trečiosiomis vakcinos dozėmis programa ir dabar pasiskiepyti trečiąja doze siūloma visiems suaugusiems šalies gyventojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius