Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Afganistaną ką tik aplankęs 21-erių Andrius šioje šalyje išgyveno ilgiausias 10 minučių savo gyvenime

„Buvome patekę į tikrai pavojingas situacijas du kartus“, – jau grįžęs namo savo kelionę į Afganistaną prisimena Andrius Simankovas. Jis su kolega šiemet penkias dienas praleido keliaudami po tris šios karo tebedraskomos šalies provincijas. Susižavėjo maloniais žmonėmis ir ragavo maisto, kurį vadina skaniausiu valgytu gyvenime, gėrėjosi gamta ir architektūra. Bet teko išgyventi ir žemės drebėjimo virpesius, ir važiuoti per Talibano valdomą teritoriją. „Pro langą mačiau susprogusius automobilius, autobusus, bombų sudarkytus kelius bei suverstus betono gabalus“, – prisiminė Andrius.
Kelionė Afganistane
Kelionė Afganistane / A.Simankovo nuotr.

Berlyne gyvenantis 21-erių lietuvis Andrius Simankovas keliauja jau nuo šešerių metų, o po mokyklos baigimo persikėlė gyventi į Vokietiją. Dirbdamas „Airbnb“ kompanijoje, jis gali savo kelionių aistrą įgyvendinti ir darbo metu – darbą gali atlikti iš bet kurios pasaulio vietos, kur tik yra internetas.

Entuziastingas keliautojas lanko ne tik turistams įprastas vietas, bet ieško ir originalių patirčių – pavyzdžiui, prieš kelerius metus poliarinės nakties metu keliavo į Šiaurės ašigalį.

Pandemija Andriaus kelionių planus pristabdė, bet nenutraukė. Mėnesį gyveno ir dirbo Dubajuje, šildėsi Meksikoje, net kopė į Monblaną Prancūzijoje. O ką tik grįžo iš dar vienos išskirtinės kelionės – po Afganistaną.

– Paklausiu paprastai – kodėl Afganistanas? Kodėl ne kokia kita šalis, kur kelionę gal būtų paprasčiau susiorganizuoti ir įgyvendinti?

– Pamenu tą dieną, kai sėdėjom su kolega ir žiūrėjom blogerio Drew Binsky vaizdo reportažą iš Afganistano. Jame jis pasakojo, kad nusprendė vykti ten ir pamatyti kitą Afganistano pusę, ne vien tik tą, kurią matome televizijoje. Tai ir mums kilo ta mintis taip pasielgti.

Ieškojome kelionės gal kelias savaites, kol radome sau tinkantį variantą. Užsisakius turą paaiškėjo, jog mūsų gidas bus tas pats žmogus, kuris priėmė patį Drew Binsky ir kitą blogerį iš kanalo „Yes Theory“. Tikrai labai apsidžiaugėme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius