Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Apie kontrastų miestą 360° kampu – kokį Tailandą išvydo kelionių profesionalai

Ne paslaptis, jog Tailandas jau ne vienerius metus puikuojasi egzotinių kelionių krypčių viršūnėje. Tarp vizitinių šios Pietryčių Azijos valstybės kortelių – ne vien daugybė kerinčių salų, bet ir šalį garsinanti kontrastingoji sostinė Bankokas, kurią pažinti tikisi kiekvienas smalsesnis keliautojas.
Kelionės akimirkos
Kelionės akimirkos / „Baltic Tours“ archyvo nuotr.

Tai, kad didžiausias Tailando miestas yra verdantis siurprizų katilas, įsitikino ir kelionių organizatoriaus „Baltic Tours“ kūrybininkės, nutarusios pačios išbandyti maršrutą.

„Baltic Tours“ archyvo nuotr./Kelionės akimirkos
„Baltic Tours“ archyvo nuotr./Kelionės akimirkos

Leistis į kelionę Guodą, Gabrielę ir Eglę paskatino ne tik smalsumas, bet ir profesinė etika.

„Kasmet leidžiami kelionių vadovai nesiskiria vieni nuo kitų, o internetas tiesiog sprogsta nuo nuomonių bei patarimų gausos, kurioje nebeįmanoma susigaudyti. Nutarėme, kad tiesiog privalome pačios patirti tai, ką siūlome savo klientams“, – tvirtina Gabrielė.

Merginos džiaugiasi skrydžiui į Bankoką pasirinkusios vienas seniausių pasaulyje „Aeroflot“ oro linijas, kuriomis skraido dauguma „Baltic Tours“ klientų, keliaujančių egzotinėmis kryptimis.

„Pats metas atsikratyti nusistovėjusių stereotipų apie „Aeroflot“. Juk niekam ne paslaptis, jog pastarųjų orlaiviai vieni naujausių, o aptarnavimo kokybė kyla kasmet: oro linijų bendrovių vertintojas Skytrax „Aeroflot“ yra skyręs 4 žvaigždutes. Be to, skrendant į Tailandą ypač patogus yra persėdimas Sheremetyevo oro uoste Rusijoje, kuriame keleiviai lepinami moderniomis laukimo verslo salėmis „Blues” ir „Jazz”, – sako egzotinių kelionių dizainerė Eglė.

„Baltic Tours“ archyvo nuotr./Kelionės akimirkos
„Baltic Tours“ archyvo nuotr./Kelionės akimirkos

Šventė tajų Naujuosius metus

Kol lietuviai minėjo Velykas, tajai sutiko Songkraną arba Naujuosius metus, kurie yra ne mažiau žymūs nei Indijos spalvų fiesta Holi.

Songkranas yra didžiulė atrakcija tiek vietiniams, tiek turistams: tai apsiplovimo ritualais paremta dviejų dienų laistymosi ceremonija, po kurios sausi lieka tik nekeliantys kojos iš namų. Apsišarvavę vandens pistoletais, kibirais ir kitomis vandens talpyklomis, miestiečiai neleidžia likti sausam nei vienam, pakliuvusiam į jų akiratį.

Songkranas yra didžiulė atrakcija tiek vietiniams, tiek turistams: tai apsiplovimo ritualais paremta dviejų dienų laistymosi ceremonija, po kurios sausi lieka tik nekeliantys kojos iš namų.

„Išėjusios iš viešbučio sutikome kiaurai permirkusius kaimynus – rodydami į mūsų polietileniniais maišeliais apvyniotus fotoaparatus, jie sukiojo pirštus prie smilkinio. Pasirodo, mūsų apsaugos priemonės buvo beprasmės, tad nusliūkinome atgal į viešbutį, palikome fotoaparatus, o link Sukhumvit, linksmybių gatvės, patraukėme tik susidėjusios pinigines ir telefonus į neperšlampamus maišelius, įsigytus iš vietinių“, – juokiasi Eglė.

„Tai buvo absoliučiai magiška patirtis – kiekvienas privalo aplankyti Bankoką šios įstabios šventės metu. Tailando sostinė nėra vien maistas, plaukiojantis turgus ar keistenybės – tai tikrų tikriausiomis žmonių šypsenomis bei džiaugsmu pulsuojantis kraštas”, – karštai kalba Guoda.

Sudievinto karaliaus gedulas

Net Songrano linksmybių įkarštyje, tajai nei sekundei neužmiršta visuotinio gedulo: praeitų metų spalį miręs karalius buvo sudievinta asmenybė, o šalį jis valdė net 80 metų. Jo atvaizdai kabo languose, transporto stotelėse, gatvių sankryžose, stovi įrėminti ant parduotuvių prekystalių. Na, o dauguma tajų jau gerą pusmetį rengiasi juodai.

„Sustoję prie karaliaus atvaizdo, vietiniai čia pat, gatvėje, sukalba maldą arba priklaupia. Širdį veria stebint tokius vaizdus. Kaip vienas Tailande gyvenantis draugas apibūdino šią netektį – įsivaizduokite, kad per naktį kažkas nukirto visus pasaulio medžius“, – pasakoja Guoda.

„Baltic Tours“ archyvo nuotr./Kelionės akimirkos
„Baltic Tours“ archyvo nuotr./Kelionės akimirkos

Pagundos vidury gatvės

„Bankokas yra ne veltui vadinamas didžiausia pasaulio suaugusiųjų žaidimo aikštele. Ištvirkėliški pasiūlymai gatvėje yra kasdienybė, tačiau į tai turistai reaguoja neįtikėtinai ramiai. Į praeivių mosuojamus botagėlius bei kvietimus užeiti pažiūrėti „Ping-pong show“ greitai išmokome nekreipti dėmesio“, – kvatoja Eglė. Tai – viena iš įdomesnių Bankoko pusių, kuri iš tikro nėra tokia jau šokiruojanti, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.

Gastronomija. O kaip gi be jos?

„Baltic Tours“ archyvo nuotr./Kelionės akimirkos
„Baltic Tours“ archyvo nuotr./Kelionės akimirkos

Kalbant apie pagundas, merginas labiau sudomino gastronominis turas, kurį sukūrė ilgą laiką San Franciske gyvenęs Big. Išmaišius visus puikiausius gatvės maisto rajonus, didžiausias laimikis laukė netoliese „Victory Monument“ (prie BTS stoties). Iš ragautų patiekalų keliautojoms labiausiai įsiminė Khao Yum, pusryčių patiekalas su karamelizuotomis krevetėmis, bei niekur prieš tai neregėti mangosteen vaisiai.

„Baltic Tours“ archyvo nuotr./Kelionės akimirkos
„Baltic Tours“ archyvo nuotr./Kelionės akimirkos

„Didžiausias Bankoko žavesys – gatvės maisto pardavėjai, kuriantys miesto autentiką. Manau, jog Bankokas yra savotiškas gatvės maisto sinonimas”, – sakė kūrybininkė Gabrielė.

Deja, vietos valdžia grasina gatvės maistą uždrausianti...

Baigiasi kelionės, bet ne įspūdžiai

„Baltic Tours“ komanda džiaugiasi kelionėje suderinusi turistines atrakcijas ir autentiškas patirtis, o taip pat skatina rinktis novatoriškąsias „Aeroflot“ oro linijas. Merginų nuomone, renkantis skrydžių bendrovę, nereikėtų vadovautis istoriniais sentimentais, o verčiau galvoti apie funkcionalumą ir patogumą. Guodą, Gabrielę ir Eglę Tailandas įtikino: kelionėse derinti nutrūktgalviškus nuotykius ir kokybišką poilsį tikrai įmanoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius