Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2022 11 10

Dėl milžiniško kaimynės spaudimo vienai Europos valstybei teko pakeisti savo pavadinimą

Neblogai mes čia pastaruoju metu užgriebėme buvusios Jugoslavijos kraštus. Bet, sako, žmonėms jie yra įdomūs, tai, tikiuosi, su Balkanais dar pernelyg nepakyrėjau. O kadangi tie kraštai ir man yra nenusibostantys, tad, sutampant mano ir žmonių nuomonėms, pakalbėkime apie juos daugiau, juolab kad dar ne visas Balkanų valstybes esame apžvelgę.
Skopjė, Šiaurės Makedonija
Skopjė, Šiaurės Makedonija / Vaido Mikaičio nuotr.

Paskutinį kartą kalbėjome apie Bosnijos ir Hercegovinos valstybę, kuri šiuo metu yra labai nestabilioje padėtyje, gresia net valstybės suirimas. Žinoma, nestabili padėtis šioje susiskaldžiusioje šalyje yra iš esmės nuolatinė būsena ir būtų keista, jei būtų kitaip, tačiau karas Ukrainoje ir tą buvusį menką stabilumą sumažino dar labiau.

Tačiau tam kartui Bosniją ir Hercegoviną, linkėdami jai visokeriopos sėkmės, stabilumo bei kad daugiau nekiltų idiotiškų minčių žaisti futbolą su rusais, palikime ramybėje ir kelkimės į kitus buvusios Jugoslavijos regionus.

Vaido Mikaičio nuotr. / Skopjė, Šiaurės Makedonija
Vaido Mikaičio nuotr. / Skopjė, Šiaurės Makedonija

Be Bosnijos ir Hercegovinos, jau esame apšnekėję Serbiją, Juodkalniją bei Kosovą, tad dar liko nepaliestos Slovėnijos, Kroatijos bei Šiaurės Makedonijos temos. Dvi pirmosios yra šiek tiek, o gal ir gerai lietuviams žinomos teritorijos, o apie Šiaurės Makedoniją, esu tikras, mes žinome mažiausiai. Tai gal jos ir imkimės šiandien.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius