Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonija ir Islandija – abi savaip egzotiškos ir draugiškos studentams

Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) biologijos studentas Audrius Sabūnas šiais metais baigia bakalauro studijas Gamtos mokslų fakultete (GMF). Tačiau prieš tai nori pasidalinti studentiška patirtimi, kaip būdamas VDU studentu turėjo galimybę išvykti, pagyventi ir studijuoti dviejose savaip egzotiškose šalyse – Japonijoje ir Islandijoje.
Islandija. Sūliuro viršukalnė
Islandija. Straipsnio autorius Sūliuro viršukalnėje. / Audriaus Sabūno nuotr.
Temos: 2 Japonija Islandija

Ilga kelionė į Rytų Aziją ir pirmoji pažintis lėktuve

Gimiau pajūryje, tačiau mano tėtis yra gimęs ir augęs Kaune. Kai nusprendžiau studijuoti biologiją, pirmu numeriu pasirinkau būtent Vytauto Didžiojo universitetą. Kodėl? Artes liberales (laisvųjų menų, tai yra, laisvės rinktis) mokymosi sistema, globalumas, galimybė mokytis daug kalbų ir dalyvauti tarptautiniuose mainuose bei „Erasmus“ – būtent tai lėmė mano tokį pasirinkimą, kurio niekada nesigailėjau.

Baigęs du kursus laimėjau dvišalių mainų konkursą, tad pasiėmiau akademines atostogas ir išvykau į savo išsvajotąją Japoniją. Šioje šalyje norėjau pagyventi nuo mažens, dar nuo vidurinės laikų mokiausi japonų kalbos. Atvykau į pulsuojančiame milžiniškame Tokijuje įsikūrusį Tarptautinį krikščioniškąjį universitetą, kur praleidau vienus turiningiausių ir geriausių savo gyvenimo metų.

Audriaus Sabūno nuotr./Japonija. Universiteto kiemelis
Audriaus Sabūno nuotr./Japonija. Universiteto kiemelis

Tai buvo gana subalansuotos akademinės atostogos – universitete visus metus intensyviai mokiausi japonų kalbos, su japonų kalba ir kultūra susijusių dalykų, daug bendravau, ieškojau ir keliavau. 

Reikia pridurti, kad prieš vykstant į Japoniją dar nebuvo tekę skristi lėktuvu. Tad pirmoji kelionė, trukusi parą, įsiminė. Šešių valandų laiko juostų skirtumas ir iš pradžių sunkiai pakeliamas tvankus karštis, nes atvykau pačioje rugpjūčio pabaigoje, nežadėjo lengvų atostogų.

Tačiau euforija nuvykus į Japoniją užglaistė visus nepatogumus. Iš esmės Japonijoje gyventi pasiruošiau jau Šeremetjevo oro uoste, kur turėjau 6 valandas laukti persėdimo.

Audriaus Sabūno nuotr./Šindžiuku. Tokijo širdis
Audriaus Sabūno nuotr./Šindžiuku – Tokijo širdis

Pasėmiau japoniškų naujienų laikraštį (tiesa, man gerokai per sudėtingą) ir įlipęs į lėktuvą pradėjau skaityti. Tai pastebėjęs vidutinio amžiaus japonas, sėdėjęs šalia, mane trumpam užkalbino. 

Šis kontaktas vėliau man pravertė – Naritos oro uoste jis susitiko su sūnumi, kuris vyko link Kioto ir pagelbėjo man susigaudyti sudėtingoje metro ir traukinių matricoje, palaikydamas man kompaniją didžiąją kelionės link universiteto stoties. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius