Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dviračiais per Kirgiziją: keliavimo dviračiu pliusai ir minusai

Dauguma mūsų įpratę keliauti patogiai: kad greičiau pasiektume kelionės tikslą, paprastai renkamės skrydį lėktuvu, o oro uoste ieškome autobuso (traukinio, metro) ar nuomojamės automobilį. Tačiau kai už patogumą svarbiau nuotykiai, geriausiu draugu tampa dviratis.

Būtent į tokią – nepatogią, sudėtingą, tačiau daugybę nepamirštamų įspūdžių dovanojusią kelionę šią vasarą išsiruošė penki lietuviai. 

Mėnesio trukmės kelionę per Kirgiziją organizavo ne pelno siekianti organizacija „Špikis“.

Kaip įprasta, po šios neeilinės kelionės buvo sukurtas dokumentinis filmas, kurį išvysti bus galima 2016 m. vasarį.

 „Pasaulis kišenėje“ skaitytojai gali pirmieji išvysti keletą įvadinių filmukų, kuriuose atskleidžiama dalis kelionė akimirkų.

Šįkart apie tai, kaip ruošėsi, ką jautė ir ko bijojo prieš kelionę ir jos metu pasakoja vienas iš jos dalyvių – inžinierius Audrius, kuris dviračiu važinėja 16 metų ir leidžiasi jau į ne pirmą tokio lygio kelionę. Nepaisant to, kad dviratininkas patyręs profesionalas, nerimo prieš kelionę netrūko.

„Esu keliavęs ir kitaip, pavyzdžiui, autostopu. Tačiau prieš kurį laiką nusprendžiau, kad nuo šiol kelionės bus tik su dviračiu. Tai leidžia kur kas daugiau patirti ir pamatyti. Be to, keliavimas dviračiu yra optimaliausias: pėsčiomis atstumus įveiki lėtai, automobiliu – per greitai“, – teigė dviratininkas Audrius.

Daugiau jo minčių rasite prie straipsnio esančiame video siužete. Taip pat primename, kad visas kelionės akimirkas galėsite išvysti jau netrukus – 2016 m. vasarį pasirodysiančiame kino filme „Dviračiais per Kirgiziją“.

Detalesnė informacija apie kelionę bei kur ir kada bus galima išvysti filmą yra čia

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius