Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fantastiška kelionė: po Tailandą – šokių ritmu

Šį kartą kalbinu Jurgitą Česnavičiūtę – Šokių akademijos įkūrėją, keletą savaičių kartu su www.sokiuakademija.lt kompanija keliavusią po Pietų Tailandą. Tokios smagios kompanijos, kurie tik išgirdę muziką pradeda šokti, dar tikrai neturėjome.
Kelionė Tailande
Kelionė Tailande / Asm.archyvo nuotr.

Kodėl savo kelionių kryptimi pasirinkote Tailandą?

– Su šokėjų kompanija atostogaujam kartu jau nuo 2014 metų. Jau aplankėme Italiją, Ispaniją, Gruziją, Austriją, Kiprą, Maroką, o šį kartą norėjosi egzotikos – kažko neįprasto ir šiek tiek paslaptingo, tad kelionių kryptimi pasirinkome Tailandą.

– Kokiu maršrutu keliavote?

– Iš Vilniaus skridome į Stambulą, ten praleidę naktį keliavome tiesiai į Puketą. Pukete praleidę pora dienų, per kurias ilsėjomės, aplankėm didžiąją Budą, vykome į džiungles – Khao sok nacionalinį parką, pakeliui sustojome paplaukioti raftingais. Khao Sok parke dalis mūsų kolektyvo ėjo į naktinį džiunglių safarį, visi plaukėme į didžiausią Tailando ežerą, kur aplankėme Nam Taloo olą. Paskutinė kelionės dalis buvo Krabi, kur dalis nardė, dalis aplankė tigro šventyklą, paplaukiojome po vietines Ao anang salas, vėliau iš Puketo oro uosto grįžome atgal į Vilnių.

– Kuo ypatingi viešbučiai, kuriuose buvote apsistoję?

– Pirmas viešbutis – Navatara resort. Labai jaukus, švarus, toli nuo pagrindinio miesto Patong ir Puketo triukšmo, netoli jūros. Viešbučio personalas labai paslaugus, labai nustebino gausūs ir įvairūs pusryčiai. Netoliese radome puikių restoranėlių, masažo salonų, gražių paplūdimių, patogu buvo pasiekti miesto centrą.

Asm.archyvo nuotr./Navatara viešbutis Pukete
Asm.archyvo nuotr./Navatara viešbutis Pukete

Antrasis viešbutis – Hotel Khao Sok and Spa – sužavėjo aplinka ir labai nuoširdžiu personalu. Atskiri nameliai pasislėpę vešlioje augmenijoje, kuri visą dieną suteikė malonų pavėsį. Paukščiai, drugeliai, driežiukai stebino visą viešnagės laiką. Puiki viešbučio virtuvė, tradiciniai tajų patiekalai ir įspūdingi kokteiliai – išpuošti vaisiais ir orchidėjomis. Spėjome pasimėgauti baseinu ir masažais. Patogi lokacija keliauti į ekskursijas.

Asm.archyvo nuotr./Khao Sok resort and Spa viešbutis
Asm.archyvo nuotr./Khao Sok resort and Spa viešbutis

Trečiasis viešbutis Krabyje – Beyond Resort pradžiugino fantastiška lokacija. Didelis ir erdvus, įsikūręs ant pačio jūros kranto, gražus ir labai tvarkingas paplūdimys. Gyvenome jaukiuose nameliuose, džiaugėmės pusryčių įvairove. Paplūdimiu pasiekdavome jaukius barus įsikūrusius tiesiog pliaže, kurie fantastiškai apšviečiami sutemus. Namo jau tekdavo eiti jūra iki kelių... Visai netoliese – keletas suvenyrų, rūbų, vaisių parduotuvėlių ir masažo salonų. Patogi lokacija keliauti į salas.

Asm.archyvo nuotr./Kelionė Tailande
Asm.archyvo nuotr./Kelionė Tailande

– Ką aplankėte, kas labiausiai patiko?

– Pukete visus sužavėjo Nai Harn paplūdimys. Žydras vanduo, bangos, baltas smėlis, buvo atgaiva sielai pirmomis dienomis. Aplankėme Budos statulą, Puketo senamiestį, pora šventyklų, glostėm drambliukus, susipažinom ir su naktiniu gyvenimu Patonge.

Khao sok regione plaukiojome po didžiausią Tailando ežerą Cheow Lan, keliavome džiunglėmis ir urvais. Plaukėme įspūdinga upe su padangomis, dalis kompanijos pasiryžo naktiniam žygiui į džiungles.

Asm.archyvo nuotr./Cheow Lan ežeras
Asm.archyvo nuotr./Cheow Lan ežeras

Krabyje man asmeniškai labiausiai patiko maisto gamybos pamoka – pajutome tikrą Tailando skonį. Apsipirkome naktiniame turguje, keliavome po vietines Ao Nang salas – Chiken, Poda, Tub, Mor ir Phranang iškyšulyje, lankėm Tigro šventyklą, emeraldinius baseinus, karštas sroves, nardėm, vakarieniaudavom jaukiuose restoranėliuose, mėgavomės masažais ir savo smagia kompanija.

– Ką savo kelionėje keistumėte kitą kartą, o ką būtinai pakartotumėte?

– Kitą kartą rinkčiausi jau kitą maršrutą, bet jei būtų galimybė dar įtraukčiau apsilankymą Siam Niramit teatre. Tą dieną kai norėjome ten vykti, teatras nedirbo (buvo antradienis).

Asm.archyvo nuotr./Jurgitai labiausiai patiko maisto gaminimo kursai
Asm.archyvo nuotr./Jurgitai labiausiai patiko maisto gaminimo kursai

– Skaniausias ir labiausiai patikęs patiekalas?

– Top patiekalas – mango vaisius. Buvo įdomu paragauti ir kitų nematytų vaisių. Sužavėjo tajiškos sriubos, pamėgau aštresnius patiekalus.

– Ar grįžtumėte į Tailandą?

– Grįžčiau būtinai… Labai patiko žmonės – tokie ramūs, besišypsantys, dėkingi, mieli, neįkyrūs. Tailandas labai didelis, pamatėme tik nedidelę, bet labai gražią jo dalį.

Labai protingai ir patogiai mums maršrutą sudėliojo Kelionių fėjos, kurios mus po pasaulį lydi jau ne vienus metus; ekskursijas operatyviai ir kokybiškai organizavo Simona ir Tomas iš tailandiečiai.lt.

Planuoji kelionę savarankiškai? Užsisakyk jau suplanuotą ir atrinktą bei patikrintą maršrutą po Tailandą Bankokas – Puketas – Krabi – Khao Sok ir keliauk pats.

Kviečiame prisijungti prie grupės Tailandas iš pirmų lūpų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius