Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Hedonistų rojus Europoje, turintis du skirtingus veidus

Ibisa – viena iš nedaugelio vietų, kur galėčiau sugrįžti antrą kartą. Nors sala neturi daug lankytinų vietų ir yra tokia maža, kad visą galima apkeliauti per vieną dieną, tiems, kurie mėgsta visų rūšių elektroninę muziką, tai tikrai yra ideali vieta praleisti atostogas.
Ibisa
Ibisa / Małgorzatos Mozyro nuotr.
Temos: 2 Ispanija Ibisa

Dienos metu – poilsis nuostabiuose paplūdimiuose, vakare dar prieš vakarėlį – romantiškas saulėlydžio stebėjimas pajūrio baruose, o naktį – šokiai naktiniuose klubuose su pasaulinės klasės didžėjais. Muzika skambėjo galvoje dar ilgą laiką po sugrįžimo.

Tos dvi Ibisos versijos – nuodėminga vakarėlių sostinė ir ramus Viduržemio jūros kurortas – puikiai sugyvena tarpusavyje.

Małgorzatos Mozyro nuotr./Ibisa
Małgorzatos Mozyro nuotr./Ibisa

Ko gero dėl to, kad tiek naktinių linksmybių mėgėjai, tiek ramūs turistai tiesiog prasilenkia – kai vieni eina miegoti, kiti tik ruošiasi vakarėliui. Kol vieni ilsisi po naktinių linksmybių, arba – kas labiau tikėtina – tik jas baigia, kiti eina į paplūdimius arba sėda ant dviračių.

Ibisa yra tikras hedonistų rojus – čia malonu, skanu ir spalvinga. Tai ideali vieta tiesiog mėgautis gyvenimu ir pamaloninti save visais įmanomais būdais. Apie naktinį Ibisos gyvenimą sklando legendos – naktinių klubų lankytojai suvažiuoja čia iš viso pasaulio. Prieš kelionę vis abejojau, ar tai tikrai ideali vieta linksmybėms – taigi linksmintis galima visur. Bet pasirodo, yra vietų, kur linksmintis galima dar geriau.

Ore tiesiog tvyro nerūpestinga „gėlių vaikų“ atmosfera, o šiltas klimatas ir besišypsantys ir gražūs žmonės dar labiau padeda įsijausti į užburiančią salos atmosferą. Ibisos naktiniai klubai – Amnezia, Privilegia, Space, Pacha ir kt. – yra žinomi visame pasaulyje.

Reikia pripažinti, kad šarmo suteikia ir minia labai sąžiningai išsipuošusių žmonių. Pramogautojai puošia save visais įmanomais būdais – drag queen kostiumais, blizgučiais. Apie 22 val. populiaru eiti į barus, kad pradėtum „before party“, o klubuose linksmybės prasideda tik po 1 val. nakties. Kainos klubuose mums, lietuviams, gali atrodyti kosminės. Įėjimas į klubą kainoja apie 50 eurų, vanduo arba buteliukas alaus apie 10 eurų. Jei norėsite eiti į tokio garsaus DJ kaip Davidas Guetta pasirodymą, turėsite pakloti ir 80 eurų.

Vakarinėje salos pakrantėje, San Antonijaus mieste, kur yra garsus Cafe Del Mar, dar kitokia atmosfera – čia groja rami chillout arba lounge muzika, o saulėlydžiai yra vieni gražiausių pasaulyje. Jau važiuojant iki San Antonijaus vakare per kalvas ir slėnius grožėjomės nenusakomo grožio peizažais.

Małgorzatos Mozyro nuotr./Ibisa
Małgorzatos Mozyro nuotr./Ibisa

Saulėlydžiai šiame mieste yra laikomi savotišku spektakliu – yra žmonių, kurie grįžta į salą būtent dėl jų. Ideali vieta jų stebėjimui yra pakrantėje įsikūrę barai, kur groja atpalaiduojanti muzika, kuri dar labiau sustiprina saulėlydžio grožį. Pramogautojai su ribotais finansais tiesiog atsisėda šalia minėtų barų, ant aštrių skardžių – saulėlydis visiems nemokamas.

Małgorzatos Mozyro nuotr./Ibisa
Małgorzatos Mozyro nuotr./Ibisa

Jei vis dėlto norėsite pamatyti ne tik naktinį gyvenimą Ibisoje, būtina išsinuomoti automobilį ir tiesiog apvažiuoti visą salą. Sustokite Can Marca urvuose, kurie pakerės spalvų ir sudėtingų uolų formų įvairove, o dirbtinis apšvietimas dar labiau paryškins specifinį urvų grožį.

Skirkite pusdienį pasivaikščiojimui po Ibisos senamiestį – Dalt Vila. Čia yra į ką pasidairyti – bažnyčios, ispaniško stiliaus aikštės, įspūdingi įtvirtinimai ir nuostabi panorama į jūrą.

Sekite Małgorzatos kelionės „Facebooke“.

Małgorzatos Mozyro nuotr./Ibisa
Małgorzatos Mozyro nuotr./Ibisa

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius