-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į kelionę per tris žemynus tėvai leidosi kartu su kelių mėnesių dukra

Jauniausia pasaulyje kuprinėtoja – į tokį titulą drąsiai gali pretenduoti Karen Edvards ir jos draugo Shauno Bayeso iš Londono dukra Esmė. Kūdikį pora pasiėmė į įspūdingą kelionę. Jos maršrutas nusidriekė nuo Europos iki Azijos ir Australijos, rašo „MailOnline“.
Karen, Shaunas ir mažoji Esmė pakeliui į Bankoką
Vėl kelyje: Karen, Shaunas ir mažoji Esmė pakeliui į Bankoką / „Facebook“/ Travel Mad Mum nuotr.

Į lėktuvą jauni tėvai įlipo su trijų mėnesių kūdikiu ir per kelerius mėnesius kartu su mažyle aplankė ne vieną Azijos šalį, taip pat Australiją ir Naująją Zelandiją. Šiuo metu Esmei – septyniolika mėnesių ir ji jau yra pabuvojusi keliuose žemynuose.

Iki dukters gimimo Karen dirbo sesele, o jos gyveno draugas Shaunas – kraštovaizdžio specialistu. Kelionės metu Karen „atostogavo“, t.y. buvo vaiko priežiūros atostogose. Shaunas dėl to išėjo iš darbo. Pora taip pat pardavė savo automobilį, išnuomojo namus, o likusius daiktus perkraustė į Londoną.

Airijoje užaugusi ir ten sesele ligoninėje dirbusi Karen sakė, jog artimieji jų nesuprato: „Jie galvojo, kad mes pamišę!“. Tačiau svarbiausia buvo, kad šito nori jie patys. 

Beveik metus trukusi kelionė prasidėjo Karen gimtinėje – Airijoje, o vėliau pasiekė ir Singapūrą, Australiją, Indoneziją, Malaiziją, Vietnamą, Taivaną ir Honkongą. 

Pasak Karen, keliauti su kūdikiu nėra sudėtinga. Žinoma, kuprinėje visuomet būdavo nemažai buteliukų, su kūdikiui reikalingais losjonais ir panašiomis priemonėmis. Tačiau jiems nereikėjo vežtis kūdikių maisto – kelių mėnesių mažylės pagrindinis maistas buvo mamos pienas. 

Kelionės metu jie gyveno iš Karen gaunamos motinystės pašalpos. Shaunui taip pat pavyko užsidirbti Naujojoje Zelandijoje, kur pravertė jo profesinės žinios. 

Šeima keliaudama praleido dešimt mėnesių ir galiausiai sugrįžo į Didžiąją Britaniją. Pasak Karen, sugrįžimas ir buvo sunkiausias, nes dukra buvo pripratusi gyventi kelyje. 

Tačiau užsibūti Londone keliautojai neketina ir kartu su Esme, kuriai dabar 17 mėnesių, jau planuoja naują kelionę: kitą savaitę trijulė išskrenda į Tailandą, Kambodžą ir Naująją Zelandiją. 

„Dar prieš nėštumą abu su vyru buvome kuprinėtojai. Tačiau visi galvojo, kad gimus vaikui nurimsime. Vis dėlto taip neatsitiko. Kelionėje ji puikiai jautėsi ir elgėsi. O tai, kad ji buvo maža, mums suteikė daugiau privalumų, nei pridarė problemų. Galų gale ją buvo lengva kartu su savimi nešiotis“, – pasakojo mažylės mama. 

Ji įsitikinusi, kad ši kelionė suteikė jos dukrai neįkainojamų patirčių. „Vienintelis dalykas, dėl kurio truputį graužiausi – tai, kad Esmė neturi galimybių daug bendrauti su savo bendraamžiais“, – prisipažino Karen. 

Žinoma, sunkių momentų kelionės metu pasitaikė. Vienas tokių – buvimas kartu, kai mažylei reikėdavo miegoti. Arba buvimas tarp daugybės skirtingų žmonių, nepriklausomai nuo to – zirzia ar rami ir laiminga yra mažylė.

Savo patirtis keliaujant su kūdikiu Karen aprašo asmeniniame tinklaraštyje „Travel Mad Mums“, taip pat skelbia nuotraukas „Instagram“

„Nors esame jauni tėvai, jau buvome daugybėje įvairių kelionių su vaiku ir dar daugiau jų planuojame. Būtent dėl to, kad turiu tikros patirties, noriu pasidalinti patarimais.

Svarbiausias mano tikslas – įkvėpti keliauti mėgstančius tėvus. Susilaukus vaikų jūsų kelionės neturi baigtis. Svarbiausia sugebėti „įterpti“ į jas mažylius“, – rašo Karen savo tinklaraštyje. 

Kad keliauti su kūdikiu ir net keliais mažais vaikais nėra sunku, įrodo ir lietuviai. Iš Lietuvos į Maroką su savo kūdikiu šią vasarą buvusia ugniagesių gelbėtojų mašina keliavę Johanas Van Zutphen ir  Milda Liutkutė įrodė, jog tokia transporto priemonė patogi ne tik šeimos kelionėms, bet ir gyvenimui.

Į dar ilgesnę kelionę su savo trim mažamečiais vaikais leidosi ir vilniečių Ievos bei Tomo Šližių šeima. Daugiau nei pusmetį jie keliavo po Azijos šalis. 

Visa šeima
Asmeninė nuotr./ Visa šeima: Ieva ir Tomas Šližiai po Aziją keliavo kartu su trim savo vaikais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius