Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Į Vietnamą su vaikais: kiek kainuoja šeimai keliauti po šalį ir kaip tą daryti

Gyvenant Vietname minčių kyla įvairių. Dažniausiai – matyti Vietnamą vietinių akimis, jausti širdimis, kvėpuoti ir gyventi jų ritmu. Drąsu sakyti, kad žinome viską – kas, kaip, kada ir už kiek, bet keli mėnesiai šalyje pamokė, išmokė, moko ir pažindina su šalimi kasdien vis labiau. Organizuojantis kelionę po Vietnamą galima apsieiti be kelionių agentūrų pagalbos, nebent mėgstate, kai nereikia sukti galvos – tuomet, be abejonės, pasinaudokite specialistų žiniomis.
Su šeima Vietname
Su šeima Vietname / Asm.archyvo nuotr.
Temos: 2 Vietnamas Kelionės

Transportas: kaip atvykti ir kaip keliauti po šalį

Dažniausiai atskrendama į Hanojų arba į Hošiminą, tuomet po šalį skraidoma lėktuvais, keliaujama autobusais, motociklais, motoroleriais, automobiliais, plaukiama jachtomis, yra keliaujančių ir dviračiais, bet čia jau didesnė egzotika, kurios su vaikais gal geriau nebandyti. Gerų skrydžių variantų galima rasti per skyscanner.com, farecompare.com, momondo.com, kayak.com ir kitose svetainėse. Į Vietnamą iš Vilniaus neblogų skrydžių būna per Maskvą (aeroflot.ru), Turkiją (turkishairlines.com). Taip pat galima atskristi į Azijos skrydžių centrą Bankoką Tailande, o iš čia tikrai rasite daug pigių skrydžių į pagrindinius Vietnamo miestus.

Skrydžiai su vaikais – atskira tema, bet lengvą skrydį mūsų šeimai lemia du pagrindiniai dalykai: ramūs tėvai ir užimti vaikai. Kuo ramesni tėvai, tuo geresni vaikai. Kuo mažesni vaikai, tuo lengviau skristi. Sunkiausia turbūt su 1-2,5 metų vaikais.

Gerai, kad tolimieji skrydžiai dažniausiai vykdomi naktį. Svarbu, turėti kuo užimti, užkandžių (saldumynai neleis vaikui užmigti), arbatos ir nepamiršti, kad savo vaikuose matysite patys save. Būsite suirzę, pavargę ar pikti – vaikai bus tokie patys. Būtinai pasiimkite ne tik mėgstamiausius žaislus, bet ir pledą. Savas ir švariau, ir jaukiau, ir jei vaikas miegos, bus lengviau iš lėktuvo išnešti nenuklojus.

Tarpuose tarp skrydžių vaikams geriausia išsibėgioti, antraip artėjantis skrydis bus varginantis. Oro uostuose paieškokite vaikų kambario ir leiskite vaikui „išsikrauti“. Iš patirties žinome, kad geriausia į lėktuvą įsivesti pavargusius vaikus – dar kylant ar vos pakilus jie užmiega, ir belieka juos tik jaukiai užkloti ir atsipūsti patiems. Beje, tėčiai ar mamos visada gali pasivaikščioti po lėktuvą ir nužiūrėti laisvą vietą – vaikui užmigus, galima pasėdėti ir atskirai – vaikui bus ne tik daugiau vietos, bet ir geriau išsimiegos.

Visus Vietnamo vidinius skrydžio bilietus, jei norite keliaudami jaustis saugiai (o tai yra geriausia, keliaujant su vaikais), galima užsisakyti dar būnant Lietuvoje. Juos geriausia užsakinėti per čia esančias avialinijas ir jų puslapius: vietjetair.com, airasia.com, tigerair-vn.com, vietnamairlines.com ir kt. Vietiniai skrydžiai tikrai pigūs, tad numačius didesnį atstumą, reiktų palyginti autobusų, traukinių ir lėktuvo bilietų kainas. Lėktuvo bilietai neretai būna panašiomis kainomis, bet to sutaupo labai daug laiko, kurį galima skirti šalies pažinimui! Kainas ir kelionių trukmę galite palyginti puslapyje: rome2rio.com, galutines kainas sužinosite nueidami į konkrečius puslapius.

Asm.archyvo nuotr./Su šeima Vietname
Asm.archyvo nuotr./Su šeima Vietname

Autobuso ar traukinio bilietus į įdomiausias Vietnamo vietas pardavinėja ant kiekvieno kampo agentūrose, viešbučiuose arba tiesiogiai internete. Nors ir atrodo kartais chaotiška, bet toli gražu tikrai ne – viskas čia veikia puikiai. Jei ir būna vėlavimai, tai tikrai ne tokie, dėl kurių reikia jaudintis. Beje, yra tokių, kurie gali sukelti ir rimtesnių nemalonumų – pavyzdžiui, Vietjet oro linijų lėktuvai vėlavo 3 kartus iš 5, tad jei esate numatę jungiamąjį skrydį, reiktų apsidrausti ir pasilikti daugiau laiko oro uoste prieš kitą skrydį.

Aišku, yra tokių vietų, iki kurių nenuskrisite. Viena iš jų – vandens sporto mėgėjų atrastas kaimelis – Mui Ne, įspūdingos Ha Giang ar Sapos kalvos. Iki čia taip pat nenuskrisite – reikia važiuoti motociklu (su vaikais – be šansų), automobiliu arba autobusu. Vietname autobusai yra kelių rūšių: populiariausi ir patogiausi: sleeping bus su gulimomis vietomis. Jei iš anksto pasidomėsite, tai galėsite įsėsti į turintį bevielį internetą. Su vaikais keliauti tikrai galima – mes ne kartą taip vykome. Belieka pasirūpinti vandeniu, užkandžiais ir žaidimais. Galima keliauti ir naktiniu autobusu. Dažniausiai kelionės tarp pagrindinių taškų trunka apie 5–7 valandas.

Asm.archyvo nuotr./Su šeima Vietname
Asm.archyvo nuotr./Su šeima Vietname

Gan populiaru, o be to – be proto įdomu po Vietnamą keliauti motociklais. Jeigu kelionė ilga, apsimoka motociklą nusipirkti ir kelionės gale jį parduoti.

Motoroleris Azijoje yra nepamainomas

Geriausia transporto priemonė Vietname yra motoroleris. Atvykus į vietą ir norint ją išmaišyti, pirmas dalykas, ką turite padaryti po to, kai nuvedate vaikus į viešbučio kambarį, tai susirasti motorolerį. Jei nedrąsu, važiuokite su taksi. Taksi kainos turistinėse vietose – apie 10-12 000 VND (apie 38–45 Euro ct už 1 km.). Taksi yra dviejų rūšių: įprasti automobiliai (beje, vienodai pažymėti ir tvarkingesni bei naujesni nei Vilniuje) ir motoroleriai. Atsisiųskite Grab programėlę į telefoną, ir Jus po apylinkes saugiai pavežios žaliai vilkintis vietinis vietnamietis su savo motoroleriu arba automobiliu.

Tiems, kurie šalyje apsistoja ilgiau ir gyvena įprastinį gyvenimą, motoroleris yra būtinas, kaip būtinas kvėpuoti yra deguonis. Motorolerius čia turi visi. Vairuoja tiek paaugliai, tiek mamos su kūdikiais, tiek močiutės, apie senelius net nekalbu. Beje, čia populiarūs elektriniai dviračiai. Kai jau amžius nebeleidžia vairuoti, vyriausios kartos atstovai persėda ant dviračių. Nors man atrodo, kad jie vairuoja tuos motorolerius iki gyvenimo galo.

Vietnamas pagarsėjęs kaip chaoso kelyje viršūnė. Bet čia tik mums atrodo, kad jų keliuose chaosas, iš tikrųjų yra nerašytos taisyklės, ir visi jų laikosi. Taipogi, visi vairuoja ramiai, atsargiai, automobiliai iš labai tolo rodo posūkius, niekas nešūkauja ir nesinervina kam nors staigiau sustabdžius ar kertant prieš nosį kelią, užlendant ir pan. Gatvėse girdėsite pypsėjimų, bet ne tiek, kiek Maroke ar Egipte. Yra kelios jų rūšys, ir reiškia jie skirtingus dalykus.

Asm.archyvo nuotr./Su šeima Vietname
Asm.archyvo nuotr./Su šeima Vietname

Visi, skirtingai nuo, pavyzdžiui, Tailando, važinėja su šalmais, taip pat dauguma dėvi kaukes ant veidų, taip saugodamiesi nuo užteršto oro gatvėse. Po šalmais segi medžiagines kaklo apsaugas ir kitais būdais nuo galvos iki kojų užsimaskavę po drabužiais – moterys netgi pirštinėmis ir pėdkelnėmis, jau nekalbu apie ilgas rankoves, kelnes ar specialų ilgą apsiaustą, kuris slepia kūnus nuo kaitrios saulės.

Aišku, važiuoti motoroleriu reikia ne tik mokėti, kas greitai išmokstama, bet ir nuolat lavinti visus įmanomus įgūdžius – ypatingai nuojautos, regos ir klausos. Pavyzdžiui, sukantys į dešinę niekada nežiūri į kelią, į kurį įsuka. Važiuodami pirma eile turite numatyti, kad bet kada prieš Jus išlįs motoroleris, kuris ramiai važiuos savo kryptimi, ir tik Jums teks manevruoti, kad į jį neatsitrenktumėt. Visi vairavimo sugebėjimai ir asmeninės savybės atsiskleidžia piko metu ir, aišku, žiedinėse sankryžose.

Asm.archyvo nuotr./Su šeima Vietname
Asm.archyvo nuotr./Su šeima Vietname

Jaunesni vaikai dažniausiai važiuoja motorolerio priekyje, vyresni – už vieno iš tėvų. Jeigu vaikas mažesnis, sėdi arba labai dažnai – stovi per vidurį tarp tėvų ar senelių. Dažnai mūsų klausia, kaip mes penkiese važiuojame motoroleriu? Anksčiau ir dviese važiuoti buvo iššūkis, vėliau sakėme, kad niekada nevažiuosime su kūdikiu, lyjant, tada kad važiuoti keturiese – aukščiausia klasė, bet dabar ir penkiese įmanoma, o ir nieko čia nenustebinsi – reikia tik didesnio ir galingesnio motorolerio, įgudusio vairuotojo, nedidelių atstumų ir, kaip juokauja mano vyras, mažiau visiems valgyti. O jeigu rimtai, tai penkių asmenų šeimai tiesiog yra reikalingi du motoroleriai ir du vairuojantys žmonės.

Automobilių nuoma komplikuota

Norint išsinuomoti automobilį oficialiai per agentūras, reikia vietnamietiškų vairavimo teisių. Norint jas įsigyti reikia ne tik krūvos dokumentų, užpildyti begalę aplikacijų ir turėti ne trumpiau nei trijų mėnesių vizą šalyje, bet ir jas išlaikyti.

Dėl visų šių priežasčių automobiliai čia dažniausiai (realiai – visada) nuomojami su vietiniais vairuotojais (kaina dienai apie 50-100 Eur, priklausomai nuo vietovės, automobilio tipo, nuomos laiko). Pasirinkimas šeimai ar draugų kompanijai yra paprastas – jei ne motoroleris ar motociklas, tai nuomokitės automobilį, ir vykstate, kur tik norite ir kuriam laikui norite – pusdieniui, dienai, savaitei. Jei važiuojate ilgesniam laikui, už vairuotojo maistą ir nakvynę reikės sumokėti. Vairuotoją verta rinktis atsakingai, nes jis bus ne tik vairuotojas, bet ir gidas.

Asm.archyvo nuotr./Su šeima Vietname
Asm.archyvo nuotr./Su šeima Vietname

Tokio važiavimo patogumo kaina maždaug trečdaliu, kai kur gali būti ir per pusę brangesnė, nei, tarkim, vykstant kartu su kitais autobusu. Kainos priklauso nuo derybų įgūdžių, sezono. Bet jeigu esate didesnė kompanija, tai tikrai apsimoka, nes ir važiuosite trumpiau, ir stosite, kur norėsite, o ir bendra kaina bus panaši į vykstant visiems autobusu.

Pereiti gatvę reikia turėti sugebėjimų

Jeigu Vietname, kaip Lietuvoje, į sankryžas žmonės įženginėtų įbedę galvas į telefonus, tai jų čia paprasčiausiai nebeliktų. Pirmą dieną stovėjome dešimt minučių vienoje iš Hošimino pagrindinių gatvių prie žiedinės sankryžos ir pradėjome isteriškai juoktis, nes neįsivaizdavome, kaip pereiti gatvę per perėją. Keliolika motorolerių eilių (eilių net nėra, bet nėra kito žodžio), o kur dar automobiliai arba pusę savo gyvenimo ant savo triračių, dviračių, keturračių priemonių vežantys vietiniai ar šiaip pėstieji.

Tačiau įgudus viskas tapo paprasta, tad patarimas: gatvėje nesiblaškyti – nei vairuojant, nei einant. Jei įžengėte į ją, tai ir eikite – važiuojantys stabtels ar apvažiuos. To nepasakytina apie autobusus – jie nesitraukia, todėl juos geriau praleisti. Jei sustosite vidury gatvės, taip ir stovėsite visą dieną, nes niekas Jūsų iš mandagumo nepraleis, nebent būsite su vaikais – tada gal kas ir stabtels iš gailesčio. Jei staiga pradėsite bėgti, nervingai blaškytis – tai kyla pakankamai rimtas pavojus visiems aplinkiniams.

Taip pat žalias šviesoforo signalas dar nereiškia, kad turite pirmenybę pereiti gatvę – visada reikia būti atidiems, nes motoroleriams dažniausiai žalia spalva dega visada, o jei dega raudona – jie jos dažniausiai nepaiso.

Lagaminas – trigubai mažesnis nei vykstant į Lietuvos pajūrį

Turinys priklauso nuo laiko, kuriuo vykstate ir ko vykstate apskritai. Jeigu važiuojate atostogauti – nereikia nei vieno šiltesnio drabužio. Kelnes verta pasiimti vyrams, jei norėsite patekti į šventyklas. Moterims taip pat reikia prisidengti – ilgesnis sijonas, suknelė ar skara puikiai tam tiks.

Asm.archyvo nuotr./Su šeima Vietname
Asm.archyvo nuotr./Su šeima Vietname

Jei važiuojate keliauti po šalį ir planuojate aplankyti kalnus, vaikams paimkite drabužių, kurie galimi dėvėti vėsesniais vakarais. Aišku, kalnuose su basutėmis irgi nepasivaikščiosite. Jei nepasiimsite, nieko tokio – kainos gali šokiruoti gerąja ta žodžio prasme – puiki striukė nuo lietaus ir vėjo – apie 4 Eur, kelnės panašiai, batai apie 8 Eur. Jeigu vyksite į Šiaurės Vietnamą žiemos metu, ten bus šaltoka, tad reikės gerokai šiltesnių drabužių. Bet geriau į Šiaurės Vietnamą tokiu metu apskritai nevykti. Kalnuose – pavasaris ir ruduo yra gražiausias metas.

O štai pačių gražiausių drabužių dėtis neverta, nes jie pragulės lagamine. Pas mane guli jau ilgai, nors pasimokiau dar iš pirmo karto, kad nereikia vežtis. Svarbiausia Azijoje yra ne grožis, o patogumas. Nors grožis irgi gražu. Bet keliaujant svarbiau ne prabangi suknelė, o emocija. Bet jei suknelės reikia emocijai pakelti, tai tebunie suknelės kasdien!

Sveiki į atvykę į milijonierių šalį!

– Kiek nuimti?, – klausia manęs mano vyras prie bankomato.

– Milijoną. Ai, ne – numink pusantro, – mirkteliu.

– Tai gal nuimam iškart du, kad nereiktų paskui?

– Gerai, imam du.

Milijonų niekad neturėjom, o štai čia kasdien šimtais tūkstančiais leidžiam be jokios sąžinės graužaties. Sugrįžus Lietuvą gali būti liūdna ne tik dėl to, kad milijonų neturim, bet ir dėl kainų, prie kurių pripratome, ir kurios čia žemos ne tik keliauti, bet ir gyventi apskritai. Skaičiuoti lengviausia 2 euro centais apvalinant į didesnę pusę – 10 000 VND – 40 euro ct, 100 000 VND – apie 4 Eur. Pasiruoškite storesnes pinigines, nes čia jų prireiks, kaip ir kantrybės skaičiuojant milijonais virtusias santaupas. Lengviausia sumaišyti 10 000 ir 100 000 dongų kupiūras, tad būkite atidūs – grąžos gali ir neatiduoti, jei apsipirkę nueisite anksčiau laiko.

Kalbant apie kainas Vietname, čia yra visko – ir nakvynių už 3 eurus, ir ir geriausių pasaulyje viešbučių, ir gatvės maisto už centus, ir Michelin restoranų, ir prabangių jachtų. Prieš atvykstant tikrai nesitikėjome, kad šalis yra ne tik gerokai pažengusi, lenkia mus ne vienoje vietoje (restoranų, viešbučių pasirinkimu, pramone, etc.) bet ir neįtikėtinai greitai vystosi – milžiniškos kinų, korėjiečių, pačių vietnamiečių investicijos šalį kasdien keičia nežmonišku greičiu.

Asm.archyvo nuotr./Su šeima Vietname
Asm.archyvo nuotr./Su šeima Vietname

Jeigu prieš kelis metus vietnamietis vidutiniškai uždirbdavo keliasdešimt eurų per mėnesį, tai šiandien jo alga gali skirtis penkiagubai ir daugiau. Žinoma, mieste, miestelyje, kaime, kalnuose ar saloje uždarbiai skirtingi – ypatingai turistinėse vietose kasmet daugėja atostogaujančių ar keliaujančių, nesiliauja statybos, nuolat atidarinėjami restoranai, parduotuvės, viešbučiai, statomi nauji gyvenamųjų namų kvartalai. Tai kartu ir liūdina, nes vykdami į tokias šalis, kaip Vietnamas, mes tikimės autentikos.

Kaip ir visur Pietryčių Azijoje, Vietname labiausiai vertinami grynieji pinigai, nors visose parduotuvėse galima atsiskaityti kortelėmis. Turguose (ne maisto), esančiuose didžiuosiuose miestuose irgi turi kortelių nuskaitymo aparatus. Už viešbučius taip pat galite atsiskaityti kortelėmis, tik paims 2-3 proc. mokestį, už apartamentus linkę imti grynaisiais. Pinigų nuėmimas iš bankomatų kainuoja – nuimant milijoną dongų (apie 40 Eur), nuskaičiuos apie 2 eurus. Geriau atsivežti grynuosius pinigus ir čia juos iškeisti ar išsikeisti dar Lietuvoje.

Žemiau surašiau keletą kainų, kurios kiek svyruoja į vieną ar kitą pusę visame Vietname. Verta žinoti, kad kainos mums ir kainos vietiniams gali skirtis. Jei susidraugausite, tarkime, su turgaus prekeiviais, tuomet skirsis labai minimaliai arba nesiskirs išvis.

Asm.archyvo nuotr./Su šeima Vietname
Asm.archyvo nuotr./Su šeima Vietname

Atskridus į bet kurį miestą Jus pasitiks krūva vietinių, siūlysiančių pavėžėti iki viešbučio. Ypatingai greitai taksi vairuotojai atšuoliuoja prie vaikus turinčių, nes tie jau būna išsikankinę po skrydžių ir realiai jiems mažiausiai rūpi mokėti 5 eurais daugiau ar mažiau. Jau rašiau, kad nebloga programėlė yra Grab. Jeigu visgi jos neturite, eikite į gatvę ir kainą muškite dvigubai, tada derėkitės iš pradžių. Kaina nuo Hošimino oro uosto iki centro su taksi – apie 5-7 Eur. Iš Hanojaus oro uosto – apie 12-17 Eur.

Vietiniai skrydžiai tarp miestų kainuoja apie 10-30 Eur į vieną pusę. Sleeping bus tarp miestų (atstumas apie 5-7 val.) – 7-15 Eur.

Motorolerio nuomos kainos prasideda nuo 5 eurų parai. Kuo ilgiau nuomosite, tuo pigesnė kaina. Paprašykite, kad duotų šalmus ne tik Jums, bet ir vaikams, arba nusipirkite patys – vidutinė kaina apie 3-6 Eur. Benzino litras kainuoja 80 ct. Kelionė po vietovę su taksi kainuos apie 3-5 Eur. Išvykos už miesto dvigubai daugiau. Įėjimai į muziejus kainuoja 30 ct – 3 Eur. Masažų kainos 4–15 Eur. Mergaitei suknelė – 1-6 Eur, moteriška suknelė apie 6-15 Eur. Vaikams batai nuo 2 iki 8 Eur. Paviršutinis nardymas kainuoja apie 17-20 Eur žmogui dienai (prie Načiango miesto, netoli salų), giluminis dvigubai brangiau.

Sotūs pusryčiai už eurą, pietūs už pusantro, gera vakarienė nuo 2-3 Eur. Bufeto, kuriame stalai lūžta nuo austrių, daugybės rūšių krevečių, moliuskų, kalmarų, kelių rūšių tik ką pagautos žuvies, įvairiausių mėsų, salotų, priedų, padažų, desertų ir kitų skanumynų kurorte prie jūros Jums kainuos 190 000 dongų – beveik 8 Eur žmogui. Ant stalo atneša mini grilius, puodus (hot pot) – norite, Jums kepa, norite – patys. Turistinėse vietose pusryčių bufetas kainuoja apie 4 Eur. Žymiosios vietnamiečių sriubos kainuoja apie 1-2 Eur. Šviežio tuno kilogramas turguje kainuoja apie 4 Eur. Kiaulienos kg – apie 2,5 Eur. Jautienos išpjovos kg – apie 10 Eur. Vietnamietiška kava kavinėje – apie 70 ct.

Asm.archyvo nuotr./Su šeima Vietname
Asm.archyvo nuotr./Su šeima Vietname

Vanduo parduotuvėse kainuoja apie 15 ct. Sultys vaikams apie 40 ct, visokie sausainiai, saldainiai irgi panašiai. Džiovinti vaisiai apie 3-5 Eur. Gatvės maistas kainuoja nuo 50 ct iki 2 Eur. Ledai, vaisių kokteiliai, mango kainuoja 40-80 ct. Vietnamietiškas alus 30-40 ct. Turistinėse vietose restoranuose karštas mėsos ar žuvies patiekalas kainuoja apie 2–5 Eur. Žinoma, jei norėsite vakarieniauti geriausiuose restoranuose – teks susimokėti daugiau.

Vietinių namuose pasijusite ypatingai

Kad nakvynė nebūtų tik nakvynė, o liktų ryškūs prisiminimai, keliaujant po Vietnamą apsistokite vietinių namuose (homestay). Tai ypatingai galioja keliaujant po Šiaurės Vietnamą ir jame esančius kalnus ir kalvas – Sapa ir Ha Giang.

Norintiems pajusti tikrą Vietnamo dvasią tiesiog privaloma bent kartą apsigyventi tokiuose namuose. Juos rasite per paieškos sistemą booking, airbnb, arba klauskite vietinių žmonių kelyje, kavinėse arba savo vairuotojo, jei vyksite automobiliu. Tokiuose namuose ne tik gausite jaukią nakvynę, būsite maloniai priimti, Jūsų vaikai bus sužiūrėti, pavalgydinti, pasaugoti, ir visada turės ką veikti. Vakarais šeimininkai, jei norėsite, už kelis eurus suruoš unikalią vakarienę. Moterys gamina keliolika autentiškų patiekalų, vyrai traukia iš lentynų pačių gamintą ryžių samanę. Išgėrus stikliuką paspaudžiamos rankos ir palinkima laimės.

Asm.archyvo nuotr./Su šeima Vietname
Asm.archyvo nuotr./Su šeima Vietname

Jeigu vyksite ilgesniam laikui ir norėsite apsistoti ne turistinėje vietoje – panaršykite ne tik tradiciniuose, bet ir expat.com puslapyje. Vidutinės namų ir apartamentų kainos svyruoja nuo 200 iki 450 Eur mėnesiui. Visiškai naujas kotedžas per du aukštus su dviem miegamaisiais, erdvia svetaine sujungta su virtuve, 7 metrų lubomis (vietnamiečiai mėgsta aukštas lubas) Načiango mieste prie pat jūros kainuoja 360 Eur. Į kainą įeina ir motoroleris. Mokesčiai atsieina dar 30 Eur (elektra, vanduo). Šalia yra didžiulis švarus lauko baseinas – įėjimas 2 eurai. Iki 5 metų vaikams nereikia mokėti.

Asm.archyvo nuotr./Su šeima Vietname
Asm.archyvo nuotr./Su šeima Vietname

Keliaujant po Vietnamą viešbučių, apartamentų arba homestay kainos svyruoja nuo kelių iki šimtų eurų už prabangius viešbučius. Vidutiniškai dvivietis kambarys su oro kondicionieriumi kainuos apie 10–30 Eur. Jeigu kambaryje yra dvi dvigulės lovos, tai jos dažniausiai yra labai didelės – tokiuose kambariuose laisvai tilpsite keturiese.

Kai kada su apgyvendinimu gali būti painiavos. Neretai pasitaiko, kad prie konkretaus pasirinkimo jie vis tiek įdeda kelis apartamentų variantus. Būtinai susikontaktuokite prieš užsakant, kuriuos tiksliai norite išsinuomoti, nes antraip galite gauti ne tai, ko tikitės.

Verta paminėti, kad vietnamiečiai linkę duoti geresnį kambarį nei esate užsisakę, ypač, jei keliaujate su vaikais. Jei nepasiūlys patys, būtinai klustelkite apie tokią galimybę. Taip pat jei turite galimybę, rinkitės gyventi kuo aukščiau – taip bus ne tik daugiau oro, mažiau triukšmo, bet ir sups geriausi vaizdai – ar tai būtų jūra, ar kalnai, ar niekad nemiegantis miestas!

Apie įdomiausias Vietnamo vietas, pramogas vaikams, pačius vietnamiečius, kultūrinius skirtumus, keistenybes bei įpročius ir, be abejonės, apie vieną skaniausių ir sveikiausių pasaulyje – vietnamiečių virtuvę, rasite trečiojoje dalyje. Keliaukime kartu!

Daugiau kelionių nuotraukų galima rasti mūsų tinklapyje: www.monsoonexplorers.com

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius