Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Idėja Simonui: kaip su dviračiu grįžti iš Ispanijos?

„Už mano nugaros yra 2020 km, o prieš mane nebėra nieko“, – sako Simonas, dviračiu numynęs į tolimiausią žemyno tašką. Kad jau Europos kraštas pasiektas, teks suktis namo – bet negi po visų nuotykių ir iššūkių šv. Jokūbo kelyje tą daryti paprastai? Keliautojas ir Lietuvos sveikuolių sąjungos prezidentas Simonas Dailidė laukia pasiūlymų – kaip jam su dviračiu parkeliauti namo į Lietuvą?
Simonas Dailidė
Simonas Dailidė / Asm.archyvo nuotr.

Kiek daugiau nei prieš tris savaites Simonas paliko už savęs Paryžių ir pradėjo ilgą kelionę šv. Jokūbo keliu. Šiemet šis piligriminis kelias pritraukė visais būdais keliaujančių lietuvių – Monika ėjo pėsčiomis, Tomas važiavo paspirtuku, štai Simonas – dviračiu.

Tai per lietų, tai per kaitinančią Saulę ir per košiantį vėją kasdien mynęs Simonas praėjusios savaitės pabaigoje pasiekė kelionės tikslą – Santjago miestą. Tiesa, nuvyko dar toliau – iki „pasaulio kraštu“ vadinamos vietos Fisteroje ir ten sudegino savo kojines. Tokia yra tradicija – pasiekus pasaulio kraštą piligrimai kažką sudegina taip tarsi apsivalant arba simboliškai pažymint ilgos kelionės pabaigą.

Kelyje buvo visko – ir stirnų, ir lapių, ir net kupranugaris. Nakvota ir kempinguose, ir svetingų žmonių soduose, ir piligrimų namuose. Tad po tokių nuotykių grįžimas namo lėktuvu būtų galbūt per nuobodu? Todėl Simonas kreipiasi pagalbos – šiuo metu esantis Barselonoje jis ieško, kaip įdomiai pasiekti Lietuvą arba bent Paryžių.

„Visą laiką yra paprasčiausias būdas nusipirkti bilietus lėktuvo ir parskristi namo, bet aš manau, kad gali būti kažkas įdomiau“, – sako idėjų belaukiantis Simonas.

Gal esate Ispanijoje, ir važiuojate į Lietuvą arba į Paryžių? Gal plaukiate jachta nuo Ispanijos ar Prancūzijos krantų? O gal reikia parvaryti šiose vietose nusipirktą automobilį? O gal vilkiko vairuotojas ieško kompanijos kelyje? Gal tuomet galite kartu pasiimti Simoną (arba bent jo dviratį)?

Kol laukia pasiūlymų, Simonas išbandė ir tranzavimą – su dviračiu ir visais šešiais krepšiais. Nors patirtis buvo įdomi, 15min jis prisipažino daugiau to nebandysiantis – kelionė buvo ir lėta, ir šalta. O jeigu visgi neatsiras kito būdo – keliaus namo autobusu arba lėktuvu.

Su Simonu galite susisiekti per jo „Facebook“ paskyrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius