Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 01

Islamiškoje Europos valstybėje lietuvį stebino moterų elgesys: kavinėje teko ir nurausti

Šį kartą įspūdžius apie savo kelionę po Balkanus pradėsiu nuo pasigyrimo. Kosovas buvo paskutinė oficiali mano aplankyta šalis Europoje. Po jo Europos žemyne nebeliko šalių, kuriose nebuvau lankęsis. Būtent dėl to, tik kirtę Šiaurės Makedonijos ir Kosovo sieną, taksi automobilyje iššovėme kamštį iš butelio ketindami paminėti šį džiugų pasiekimą.
Priština – Kosovo sostinė
Priština – Kosovo sostinė / Vaido Mikaičio nuotr.

Nesakykite, malonu. Dabar Europą bus galima uždaryti ir finansus bei energiją skirti kitų žemynų šturmui. Mūsų taksistas ne tik neprieštaravo dėl gėrimo vartojimo jo automobilyje, bet ir pats pasveikino mane. Iš jo akių mačiau, kad ir jis būtų mielai truktelėjęs to paties gėrimo, bet matėsi, nepatogu buvo, darbe visgi.

Vaido Mikaičio nuotr. / Priština – Kosovo sostinė
Vaido Mikaičio nuotr. / Priština – Kosovo sostinė

Bet šis taksistas buvo dar labai normalus. Ant kito keisto dieduko užsirovėme Kosovo Mitrovicos mieste, kai ketinome grįžti į sostinę Prištiną. Kadangi keliavome keturiese, tai net ir važinėdami tarp miestų naudojomės tik taksi paslaugomis. Skamba gal ir pižoniškai, bet kai taksi paslaugų, kurios ir taip pigios, išlaidas dalini iš keturių, viskas atrodo netgi labai nebrangu. Be to, tai daug patogiau, nei trankytis lėtai važiuojančiais bei senutėliais autobusais.

Natūralu, jog valdžia didžiausią dėmesį skiria valstybės išsaugojimui, taip apleisdama vietinių gerovės gerinimo reikalus.

Kodėl senutėliais? Nes Kosovas yra skurdi šalis. Praeituose pasakojimuose aiškinau, jog Kosovo valstybingumas vis dar nėra iki galo užtikrintas, tad, natūralu, jog valdžia didžiausią dėmesį skiria valstybės išsaugojimui, taip apleisdama vietinių gerovės gerinimo reikalus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius