Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Justino kelionių labirintai (6). Kenijoje į autobusą įsiveržė islamistai, ketino nušauti

Keliautojas Justinas Navikas, neseniai skaitytojams prisistatęs su knyga „Išeiti į horizontą“, dalijasi kitos būsimos knygos skirsniais ir epizodais iš nuotykių Afrikoje. Šioje dalyje keliautojas pasakoja apie Keniją, kurioje teko susidurti su „islamo kariais“.
Justino Naviko kelionė po Keniją
Justino Naviko kelionė po Keniją / Asmeninio archyvo nuotr.
Asmeninio archyvo nuotr. / Justinas Navikas neseniai pristatė knygą „Išeiti į horizontą“
Asmeninio archyvo nuotr. / Justinas Navikas neseniai pristatė knygą „Išeiti į horizontą“

Nuo merginų dėmesio iki islamistų išpuolio

Diani Biče užsibuvau ištisą mėnesį. Kiekvieną dieną nuo ankstaus ryto, dar neišnirus iš už vandenyno saulei, jau žingsniuodavau baltu smėliu 15 km iki Kongo – vaizdingos upės ir tiek pat atgal. Upė atgimdavo ir susitraukdavo 2 kartus per dieną. Potvynio metu vandenynas srove maitino mylimą upelį ir po keleto valandų, jau išplatėjusi, upė atsidėkodama almėjo į didžių vandenų glėbį atgal atoslūgio metu.

Asmeninio archyvo nuotr. / Kongo upė
Asmeninio archyvo nuotr. / Kongo upė

Kaip ta upė ir aš jaučiausi labai gražus ir geidžiamas sutinkamų vietinių merginų. Galėjau susituokti kokį šimtą ar daugiau kartų. Aišku, kiekviena juodaodė mergina paskubėdavo paaiškinti, kad „prieš tai“ reikia pasidaryti AIDS testą. Yra kelios klinikos vietiniams ir viena baltiesiems turistams. Vietiniams testas kainuoja 2 dolerius, užsieniečių klinikoje – 20.

Galėjau susituokti kokį šimtą ar daugiau kartų.

Iš smalsumo su viena mergina nuėjau į vietinę kliniką. Ypatingos švaros nemačiau – po kojomis mėtėsi tamponai ir netgi panaudotos adatos, bet rezultatus paskelbė greitai. Vėliau pagalvojau, kad niekas ten kraujo ir netyrė, nors kažkokį surūdijusį aparatą ir mačiau. Išėjusi į koridorių apkūni sanitarė mums atsistojusiems iškilmingai ištarė: „sveikinu su neigiamais testais, tegul Dievas jus globoja“.

Pajutau kažką panašaus į jausmą kadaise patirtą metrikacijos biure, matyt, ir mergina tą patį. Juodukė švelniai mane apkabinusi tarė, kad dabar ji privalanti mane parodyti savo artimiesiems. Tuokart nesurezgiau nieko rimtesnio prieštaraujančio.

Asmeninio archyvo nuotr. / Virtuvėlėje nebuvo nieko nereikalingo
Asmeninio archyvo nuotr. / Virtuvėlėje nebuvo nieko nereikalingo

Merginos artimieji, tarsi žinotų, gausiai susirinkę laukė molinėje trobelėje sėdėdami pasieniais sustatytose sofose. Viduje trobelės vietos užteko tik nedideliam kavos staleliui, ant kurio padėjau pakeliui apdairiai nusipirktos sodos butelius. Tą kartą atsipirkau neilgu malonių pokalbių pasisėdėjimu. Daug vėliau atsirado ir kitokių nutikimų. Bet tai buvo jau kitose vietovėse, o tuomet, atsigavęs ir pailsėjęs, sugrįžau į Nairobį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius