Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip lietuviai nelegaliai bandė išvykti iš Moldovos: teko aiškintis pareigūnei

Kaip daug kas spėjo, tačiau atkakliai nenorėjo tikėti, Rusija užpuolė Ukrainą. Kaip daugelis, prognozavo ji buvo užpulta iš trijų pusių – rytų, šiaurės ir pietų, tai yra iš Donbaso, Baltarusijos bei Krymo teritorijų.
Akimirkos iš Tiraspolio
Akimirkos iš Tiraspolio / Vaido Mikaičio nuotr.

Kol kas nepasiteisino dar viena kryptis, iš kurios irgi buvo manoma, kad bus atakuojama Ukraina. Tai yra paskutinių mano straipsnių herojės Padniestrės kryptis. Paskutiniame savo pasakojime rašiau, jog Padniestrėje taip pat buvo užfiksuotas šioks toks karinių pajėgų bruzdėjimas.

Galbūt rusai nusprendė Padniestrėje esančias pajėgas pataupyti galvodami, kad užteks ir to, ką turi, gal jų prireiks būsimam Moldovos puolimui, o galbūt yra ir kitų priežasčių, kurių mes nežinome. To niekas dabar nepasakys. Mums telieka sėdėti ir stebėti, kaip viskas pasisuks.

Vaido Mikaičio nuotr./Akimirkos iš Tiraspolio
Vaido Mikaičio nuotr./Akimirkos iš Tiraspolio

Kol stebime, pažvelkime, kaip Padniestrė gyvena šiandien. Skaičiau, kad vietiniai labai neramiai stebi Rusijos ir Ukrainos konfliktą. Nors didžioji dauguma šalies gyventojų yra prorusiški, tačiau Padniestrė turi ilgą sieną su Ukraina, kurios nelaimės gali paliesti Padniestrę tiesiogiai.

Be to, šios teritorijos gyventojai yra taip persimaišę, kad būna, ir patys nesusigaudo, kokia jų tautybė. Apie trečdalis padniestriečių sakosi esantys ukrainiečių kilmės, trečdalis – rusų, dar trečdalis – moldavų. Daugelis jos gyventojų turi ukrainietiškus pasus bei dirba Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius