Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip skaniai ir nebrangiai persivalgyti Italijoje?

Po vasaros karščių šiek tiek praaušusiose Italijos miestų gatvėse netikėtai gali nusišypsoti sėkmė atsidurti maisto festivalyje. Tik perspėsiu, kad užsukę į juos turėsite įjungti savikontrolės mechanizmą, nes dažnai sustoti ragauti itališkus gardėsius, dalijamus beveik nemokamai, sudėtinga.
Ledų festivalyje galima beveik nemokamai mėgautis įvairiausių skonių ledais
Ledų festivalyje galima beveik nemokamai mėgautis įvairiausių skonių ledais / Gabijos Karlonaitės nuotr.
Temos: 3 Ledai Roma Italija

Dauguma italų rekomenduoja dalyvauti, jų teigimu, viename didžiausių šokolado festivalių Europoje, kuris vyks Perudžijoje spalio 16–25 dienomis.

Jei šokoladas nedomina, bet mėgstate picas spalio 10–11 d. turėtumėte atsidurti Romoje, kur vyks picos festivalis.

Gabijos Karlonaitės nuotr./Net ir paragavus sunku atspėti, iš ko pagaminti šie ledai
Gabijos Karlonaitės nuotr./Net ir paragavus sunku atspėti, iš ko pagaminti šie ledai.

Viso pasaulio smaližiai spalio 1-4 d. traukė į Florenciją – čia vyko tradicinis ledų išradėjo Bernardo Buontalenti ledų festivalis.

Mikelandželo aikštėje, kuri atveria plačią renesanso sostinės panoramą, geriausi ledų gamintojai varžėsi dėl geriausiojo vardo. Skambus titulas atitenka tam, už kurį balsuoja daugiausiai smaguriautojų.

Kol ledų gamintojai rūpinasi savo vardu, dalyviai atsakingai ragauja visus siūlomus ledus. 

Reikia pasakyti, kad šis darbas malonus tik iš pradžių: po antros porcijos jau norisi pradėti ragauti tik po šaukštelį, bet ledų gamintojai toliau į indelį krauna akivaizdžiai daugiau ledų nei atrodo įprasta porcija.

Visa tai jie daro su šypsena ir raginimu balsuoti būtent už jį.

Ledų Mikelandželo aikštėje nepritrūksta visas keturias festivalio dienas.

Toje pačioje aikštėje stovi mobili ledų gamykla-furgonas, kuriame be pertraukų dirba ledų meistrai. Furgonas su dideliais stiklais, todėl visi norintys gali kiaurą parą matyti, kaip gaminami itališkieji gelato (liet. ledai).

Itališkų ledų skonį žino visi gurmanai, ypač dėl to, jog dažnai ledų meistrai sugeba nustebinti ypatingais ir netikėtais deriniais. Ledų festivalyje galima paragauti tokių šaltų gardėsių kaip baziliko ir citrinos, juodųjų sezamų, sūdytos karamelės arba įvairaus intensyvumo pistacijų skonio ledų.

Paragauti norisi visų, ypač kai ledai papildomai nekainuoja nė cento – užtenka nusipirkti 10 eurų kainuojantį bilietą į festivalį.

Už šią sumą gaunate 6 porcijas ledų ir, žinoma, espresso, kuris yra būtinas, norint „užvesti“ skrandį – kad jis veiktų po ledų ragavimo šventės.

Iš patirties galiu pasakyti, kad, jei norite vėliau dar mėgautis ledais, į festivalį eikite ne vienas. Už 10 eurų dovanojamų ledų porcijos tokios didelės, jog persivalgyti gali ne vienas, bet 3–4 žmonės.

Greičiausiai bus taip, kad ledų gamintojai, dosniai prikrovę ledų, bilietėlyje net nepažymės, kad sunaudojote vieną iš 6 galimų ledų porcijų, nes jų tikslas tą dieną ne parduoti, o pavalgydinti kuo daugiau žmonių ir taip populiarinti savo recepto ledus.

Po festivalio į ledų vitrinas nenorėjau žiūrėti dar kelias dienas. Tačiau tai netrukdo su nekantrumu laukti picos festivalio, kuris, kaip minėjau, Romoje vyks spalio 10–11 dienomis. 

Sužinoti panašių renginių datas galima šiame portale www.evensi.com

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius