Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kirgizijos taksistas lietuviams gyrėsi – gali iškart atskirti, kuris automobilis Biškeko gatvėse yra iš Kauno turgaus

Paskutinį mėnesį daug kalbėjome apie Kazachstaną, jo keistąją sostinę Nursultaną ir linksmus Almatos gyventojus, manančius, kad Boratas yra jėga. Dabar palikime Kazachstaną ramybėje ir kelkimės pasižiūrėti, kas vyksta jo pietinėje kaimynėje Kirgizijoje ir kiek linksmi yra šios Vidurinės Azijos šalies gyventojai.
Kelionė Kirgizijoje
Kelionė Kirgizijoje / V.Mikaičio nuotr.

Kodėl būtent į Kirgiziją? O kodėl gi ne? Iš tiesų Kirgizija, o ne Kazachstanas buvo mūsų pirminis kelionės tikslas, nes ta šalis pasirodė labai novatoriška ir pirmoji iš regiono panaikino vizas Lietuvos piliečiams. Argi tai ne puiki priežastis atsidėkoti už palengvintą priėmimą ir aplankyti juos? Kam nemalonu, kai konkrečiais darbais parodoma, kad esi laukiamas? Tada atrodo nemandagu neatsakyti tuo pačiu ir nenuvykti kur tavęs laukia, nepaisant to, kad ten galbūt ir nėra kažko stebuklingo ir ypatingo.

Skridome tada į Kazachstaną, nes lėktuvo bilietai į Kirgiziją buvo pernelyg brangūs, be to – dar reikėjo persėsti Maskvoje, gal net ir tranzitines vizas darytis. Buvo ir nepatogu, ir brangu, tad mes jau standartiškai skridome per vienu iš populiarių taškų į Vidurinę Aziją – Kijevą. Atskridome į Kazachstano Almatą, o iš ten Kirgizijos siena jau ranka pasiekiama, tad nuodėmė būtų nenuvykti esant taip arti ir žinant, kad Kazachstanas pats savaime yra milžiniškas savo plotu, o mums pavyko atsirasti tame jo taške, kur labiausiai reikia.

Kirgizija dar yra vadinama Kirgizstanu, bet man šį žodį net ir blaiviam sunku ištarti, per daug tų z ir s, liežuvis malasi, tai jums leidus, liksiu prie Kirgizijos pavadinimo nepaisant, kad visų aplinkinių šalių pavadinimai baigiasi galūne -stanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius