Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konkursas „Ragauk Siciliją“: Sicilijos spalvos ir skoniai negali neužburti

Gražioji Sicilija! Atrodo, lankiausi ten dar vakar... Nors nejučia prabėgo kone metai, prisiminimai vis neblėsta. Lankiausi mažiau lietuviams pažįstamoje salos dalyje – pietryčiuose. Greičiausiai būtent dėl to parsivežiau kiek kitokį įspūdį nei dauguma tautiečių, įprastai lankančių turistams gerai pažįstamą Palermą.
Sicilija
Sicilija

Tikiu, kad kiekvienas atvykėlis savyje suranda Sicilijos dalelę. Mano atveju Siciliją pasisekė ragauti. Dažniau nei bet kurioje kitoje kelionėje čia skanavau jūros gėrybes, šviežią nepriekaištingai paruoštą žuvį, o kavinėse ir restoranuose – vaisius, daržoves, sūrius, atkeliavusius iš vietos ūkių.

Viename pastarųjų kaip tik ir teko lankytis bei stebėti mocarelos ir rikotos gaminimo procesus. O kulminacija, kaip jau ir galima buvo atspėti, – ragavimas! Nustebina, pribloškia, šokiruoja? Neišduosiu. Tepasakysiu, jog po degustavimo (jei galima taip pavadinti tokio dydžio porcijas) susimąstysite, ką valgėte iki šiol.

Tik nemanykite, jog visas atostogas pravalgiau ir tą patį daryti siūlau jums. Lankydamiesi pietų ir pietryčių Sicilijoje neaplenkite archeologinių parkų. Mane sužavėjęs – Cava D'Ispica paliko neišdildomą laukinės gamtos įspūdį, mat čia puikiai įsikomponuoja tiek seniausias natūralus archeologinis kompleksas, tiek ir tūkstančiai įvairios floros ir faunos rūšių.

Architektūros ir istorijos mylėtojus raginčiau užsukti į žavinguosius barokinius miestus Ragūzą (it. Ragusa) bei Šiklį (it. Scicli). Juose dėmesį prikaustys ne vien dekoratyvūs pastatai, bet ir uolose matomi urviniai būstai, kuriuose, kaip turbūt jau spėjote pagalvoti, tikrai gyveno urviniai žmonės.

Kaip šiandien pamenu gatvėse smagiai šurmuliuojančius ir ilgai vakaroti mėgstančius italus bei atvykusius svečius...

Dalis būstų restauruoti, tad smalsaujantys turi galimybę pasidairyti iš arčiau. Na, o vaizdingos Sicilijos vietovės neabejotinai ras atgarsį ir romantikos išsiilgusių keliautojų širdyse.

Sutemus nesidrovėkite užsukti į vieną kitą bažnyčią. Pamaldos čia vėlyvos (22 val. Lietuvos laiku), o katedros durys visuomet kviečiančiai atviros. Beveik galiu garantuoti, jog liksite maloniai nustebinti.

Vakaro sutemose paskendę miestai – ne menkesnio grožio nei dauguma bažnyčių. Kaip šiandien pamenu gatvėse smagiai šurmuliuojančius ir ilgai vakaroti mėgstančius italus bei atvykusius svečius...

Esu tikra, jog Sicilija tiesiog negali nepatikti. Joje susipina tiek daug gamtos, istorijos, architektūros bei kultūros grožio, tiek daug spalvų ir skonių, ir kvapų, jog net galva gali apsvaigti. Tik spėk sukiotis ir visu tuo grožiu džiaugtis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius