Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Koronaviruso draudimai porą įkalino prabangiame Maldyvų viešbutyje

Raulis ir Olivia De Freitas – vieninteliai svečiai prabangiame kurorte Maldyvuose. Skamba tobulai, tiesa? Bet pora baiminasi augančios sąskaitos už šią priverstinę prabangą.
Olivia ir Raulis De Freitas Maldyvuose
Olivia ir Raulis De Freitas Maldyvuose / Asm.archyvo nuotr.

Raulis ir Olivia ilgai planavo savo kelionę į Maldyvus. Povestuvinis poilsis prabangiame viešbutyje turėjo būti viena svarbiausių kelionių gyvenime. Pietų Afrikos Respublikos piliečiai nerimauja, kad bus ir neplanuotai brangiausia.

Dėl koronaviruso paskelbtas karantinas ir keliavimo draudimai porą buvo uždarę „Cinnamon Velifushi Maldives“ kurorte, kur viena naktis kambaryje prasideda nuo 750 JAV dolerių, rašo „New York Times“.

Olivia žinojo, kad šešių dienų povestuvinė kelionė jiems atsieis brangiai, bet nusprendė pasilepinti. Į Maldyvus jie atvyko kovo 22 d., kai pasaulis jau gerokai nerimavo dėl koronaviruso. Tačiau, anot moters, jų kelionių agentas patikino, kad esant reikalui Pietų Afrikos Respublika savo piliečius pargabens namo.

Kelias dienas pora mėgavosi prabanga ir skaidriu mėlynu vandeniu, tačiau atostogoms besibaigiant Pietų Afrika paskelbė, kad uždaro savo oro uostus. Kitų šalių piliečiai, įskaitant amerikiečius ir rusus, dar spėjo skubiai išskristi į namus.

Tačiau 27-erių mokytojai ir 28-erių mėsininkui nepasisekė. Uždaryti nuošalioje saloje jie neturėjo galimybės grįžti namo planuotu skrydžiu dar prieš oro uostų uždarymus.

Pora svarstė nuomotis katerį ir plaukti į pagrindinę Maldyvų salą, tačiau ir Maldyvuose įsigaliojo karantinas. Poilsiautojai baiminosi, kad jeigu jiems nepavyktų išskristi, net nebebūtų vėl įleisti į viešbutį.

Raulis ir Olivia nusprendė likti viešbutyje. Paprastai jame buvo apie 180 svečių, tačiau dabar jie tebuvo dviese. Likę viešbučio darbuotojai juos lepino dėmesiu – pavyzdžiui, rytais devyni padavėjai jiems tiekdavo pusryčius, vakarais darbuotojai jiems ruošdavo vakarienę žvakių šviesoje paplūdimyje.

Visgi tokia idilė ima prarasti savo žavesį, kai pradedi skaičiuoti, kiek ši prabanga kainuos. „Visi tol sako, kad norėtų įstrigti tropinėje saloje, kol iš tiesų neįstringa. Tai tik skamba gerai, nes žinai, kad iš tiesų galėtum išvažiuoti“, – sakė moteris, kuri su vyru taupė pinigus namo įsigijimui.

Sekmadienį pora pagaliau sulaukė žinių iš savo šalies. Ambasada jiems davė valandą, kad susipakuotų daiktus, ir tuomet keliautojai buvo nuplukdyti į kitą penkių žvaigždučių viešbutį, kuriame apgyvendinti ir kiti Maldyvuose įstrigę Pietų Afrikos Respublikos piliečiai. Jų čia yra virš 20.

Vietos valdžia pažadėjo, kad į bėdą patekusiems keliautojams apmokės didelę dalį jų išlaidų viešbučiams. Kada jie galės grįžti namo? Vis dar neaišku.

Tuo metu „Cinnamon Velifushi Maldives“ viešbučio darbuotojai ir toliau liko savo darbo vietose. Jiems buvo nurodyta likti kurorte dar dvi savaites po svečių išvykimo. Viešbučio vadovai patikino, kad darbuotojams buvo mokama tiek tada, kai tebuvo tik du svečiai, tiek dabar.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius