-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kūrybingose fotosesijose – bulterjerė apleistuose pastatuose

Susipažinkite – penkerių metų bulterjerė Claire, kuri tikriausiai yra aplankiusi daugiau apleistų pastatų nei jūs. O juose dalyvavo tokiose kūrybingose fotosesijose, kokių sulaukia ne visi profesionalūs modeliai.
Claire fotosesijos
Claire fotosesijos / „Scanpix“/„Caters News Agency“ nuotr.

Fotografė Alice Van Kempen jau kelerius metus tyrinėja apleistas vietas Liuksemburge, Belgijoje ir Nyderlanduose. Ištikimiausia jos pagalbininkė – kalytė Claire, kuri yra tapusi tobulu modeliu.

Alice pasakoja, kad Claire yra itin paklusni, ir atrodo, kad jai labai patinka taip leisti dienas. „Gali matyti, kad jai smagu, ir kartais panašu, kad ji net šypsosi“, – „Huffington Post“ yra sakiusi fotografė.

Tyrinėtojų pora yra aplankiusi nesuskaičiuojamą galybę senų ligoninių, rūmų, pilių ir kitokių pastatų. Daugelis šių vietų yra pamirštos jau ne vieną dešimtmetį, iš jų telikę trūnijantys baldai, nutrinti tapetai ir byrančios sienos.

Alice tokių išskirtinių vietų ieško interneto platybėse – paprastai apie įspūdingus apleistus objektus nėra daug informacijos, nes jiems nenorima pritraukti vandalų dėmesio. „Turi būti šiek tiek Šerlokas Holmsas, kad surastum, kur jie yra“, – pasakojo fotografė.

Claire paprastai pozuoja su apleistuose pastatuose rastais daiktais, kartais fotografė pasiima papildomų rekvizitų. „Ji dievina dėmesį, – apie savo augintinę sakė Alice. – Kol ji jo gauna, tol ji pasirengusi daryti bet ką.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius