Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 12

Lietuvis antrą kartą aplankė Šiaurės Makedonijos sostinę – miestas smarkiai pasikeitė

Kaip manote, kokį atsakymą pateiktų standartinis lietuvis, paklaustas, ką žino apie Makedoniją? Įtariu, kad dauguma nepasakytų nieko per daug konkretaus, bet esu tikras, kad dalis žmonių, ypač krepšinio gerbėjų, prisimintų apmaudų mūsų rinktinės pralaimėjimą Makedonijai 2011 metų Europos krepšinio čempionato ketvirtfinalyje. Tas čempionatas vyko Lietuvoje ir tos lemiamos rungtynės buvo praloštos stebint pilnutėlei „Žalgirio“ arenai.
Skopjė, Šiaurės Makedonija
Skopjė, Šiaurės Makedonija / Vaido Mikaičio nuotr.

Buvo apmaudu, nes tame čempionate žaidėme gana blankiai ir ketvirtfinalio varžovė Makedonija mums buvo labai palankus variantas, lyginant su kitomis, daug stipresnėmis komandomis.

Pergalė prieš Lietuvą makedonams tapo vos ne nacionaline švente.

Manėme, kad ką jau ką, bet net už Lietuvą mažesnės šalies rinktinę tikrai įveiksime. Ir galėjome įveikti, išties galėjome, bet neįveikėme. Nors kai kurie žmonės po to pralaimėjimo verkė, man buvo labiau gėda. Na, kaip taip, neįveikti Makedonijos? Juolab kad patekusi į pusfinalį, silpna Makedonijos rinktinė užtikrintai pralošė abi likusias rungtynes ir čempionatą baigė ne per daug pakiliai.

Tačiau ta pergalė prieš Lietuvą makedonams tapo vos ne nacionaline švente. Skopjės gatvėse žmonės ta proga visaip šventė ir baliavojo. Ir šaunuoliai, teisingai darė. Be kita ko, manau, jog dabar didelė dalis makedonų, paklausti ką žino apie Lietuvą, taip pat prisimintų šias rungtynes. Tik, žinoma, ne su kartėliu, kaip mes, o su šiluma. Tai nieko blogo, jau geriau užsieniečiai apie mus žino iš mūsų nesėkmių, nei nežino apskritai nieko.

Vaido Mikaičio nuotr. / Skopjė, Šiaurės Makedonija
Vaido Mikaičio nuotr. / Skopjė, Šiaurės Makedonija

Man taip jau išėjo, kad studijuodamas JAV, gyvenau viename name su daugybe makedonų studentų. Su jais gerai sutariau, tad jaučiuosi esantis šios toks tos tautos žinovas. Kita vertus, kiek ten daug sužinosi jaunas būdamas. Nebent tai, kad makedonės yra labai simpatiškos, o makedonai daug keikiasi ir dar tave išmoko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius