-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 22

Lietuvis išbandė žymiuosius Bulgarijos kurortus: viešbučio restorano staltiesės – lyg 100 metų nekeistos

Nors širdies gilumoje jau laukiame naujos vasaros, praeitos įspūdžiai, manau, dar nėra visai išblėsę. O kai kas, pavyzdžiui, tokie žmonės, kaip aš, dar bando ją pratęsti keliaudami, kur šilta. Ta proga, tęsiant mano temą apie keliones po Balkanus, toliau pakalbėsime apie praėjusioje dalyje pradėtą apžvelgti Bulgariją ir pažiūrėsime, kaip atrodo jos kurortai.
Kurortas Bulgarijoje
Kurortas Bulgarijoje / Vaido Mikaičio nuotr.

Jau esu sakęs, kad praeitą vasarą išskirtinai populiarūs tarp lietuvių buvo Juodkalnijos kurortai, tačiau Bulgarija pirmavo vasarą prieš tai. Tada, pamenu, lietuvaičiai masiškai vyko į Bulgariją ilsėtis ir visi turėjo savo nuomonę apie ją. Manau, kad tada Bulgariją aplankė visi, kas netingėjo, todėl šiemet jos lankytojų buvo kiek mažiau.

Tuomet į Bulgariją nuvykome paatostogauti ir mes, nes paskutinį kartą toje šalyje buvau lankęsis maždaug prieš 18 metų, todėl tikrai buvo įdomu pažiūrėti, kaip ji pasikeitė. Pamenu, jog prieš tuos keliolika metų Bulgarija man pasirodė skurdi ir netvarkinga.

Vaido Mikaičio nuotr./Kurortas Bulgarijoje
Vaido Mikaičio nuotr./Kurortas Bulgarijoje

Praeitoje pasakojimo apie Bulgariją dalyje apžvelgėme šalies istorines ir geopolitines aktualijas, tad dabar pažvelkime į linksmesnę pusę – kurortinę. Nors kažkada sakiau, kad į jokius užsienio kurortus ar šiltus kraštus vasarą nevyksiu, nes tuo laiku man patinka ir Lietuvoje, vasaros pabaigoje staigiai atšalus, savo įsitikinimus pamyniau ir nuvykau savaitei į Bulgariją jos prasitęsti.

Buvau girdėjęs, kad dar beveik visą rugsėjį ten tvyro geri orai, tad sumaniau pasinaudoti tokia galimybe. Be to, buvo labai įdomu pamatyti garsiuosius Bulgarijos kurortus, kurie daugiau kaip prieš 20 metų mūsuose buvo laikomi prestižiniais. Bulgarija ir prestižas, nusistebsite jūs? Negi tai gali eiti kartu?

Nesistebėkite – tuo metu Ispanijos, Graikijos ar Kipro kurortai buvo pasiekiami tik išskirtinai turtingiems lietuviams, o eiliniai žmonės džiaugdavosi nuvykę ir iki Bulgarijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius