Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.A.D kelionių metraštis: 3. Nuotykių žemėlapis, kuris driekiasi per Aziją ir Afriką

Prieš pradėdami savo kelionę per musulmonų gyvenamus kraštus, mes pasaulio žemėlapyje nusibrėžėm maršrutą. Per metus ruošiamės aplankyti Azijos, Artimųjų Rytų ir Afrikos valstybes, kuriose ieškosime menininkų, padėsiančių geriau suprasti Islamo pasaulį.
Kamalas ir Eugenija prie pasaulio taikos liepsnos Hagos mieste Nyderlanduose, kelias dienas prieš skrydį į Indoneziją
Kamalas ir Eugenija prie pasaulio taikos liepsnos Hagos mieste Nyderlanduose, kelias dienas prieš skrydį į Indoneziją / E.Kovaliovos nuotr.

Apie M.A.D projektą daugiau skaitykite čia.

Savo kelionę pradėjome vienoje iš 17 tūkst. Indonezijos salų – Balyje. Šią vietą pasirinkome todėl, kad induistų bendruomenė didžiausia. O tai leidžia kitomis akimis pažvelgti į valstybę, kurioje gyvena daugiausia musulmonų pasaulyje. Ištyrinėję Balį, keliausime į Javos salą – Indonezijos salyno širdį ir kitą nepaprastą, kultūros prigrūstą kraštą. Iš Džakartos kelioms savaitėms trauksime Singapūro link, kuris laikomas vienu didžiausių kultūros švyturių Tolimuosiuose Rytuose (nors tai tikrai ne musulmoniška šalis, tačiau Singapūras taip pat turi nemažą musulmonų bendruomenę). Praleidę dvi savaites Singapūre, nersime į Sumatros salą. Nė neįsivaizduojame, ką ten rasime, nes Indonezija mums vis dar atrodo mistiškas ir neatrastas kraštas. Tikimės nuotykius ir ieškojimus užbaigti Aceho mieste – labiausiai į Vakarus nutolusiame Indonezijos krašte, ir tikriausiai labiausiai besiskiriančiame nuo Balio salos, kurioje ir pradedame kelionę.

Iš Aceho skrisime į Malaiziją, kurioje praleisime mėnesį. Taigi ateinančius tris mėnesius koncentruosimės į Pietryčių Aziją.


View the M.A.D.ventures map in a larger map

Apie šį regioną...

Pietryčių Azija driekiasi nuo Birmos iki Filipinų. Visos regiono šalys ekonomiškai ir kultūriškai glaudžiai susijusios, be to, jos turi bendrą religinį paveldą. Antra vertus, religiniai ir kultūriniai objektai regione atskleidžia neįtikėtiną kultūrinę įvairovę.

Pirkliai ir piligrimai iš Indijos Pietryčių Azijos gyventojams perdavė daug religinių ir kultūrinių tiesų. Pirmiausia čia atkeliavo induizmas ir budizmas. Vis dėlto nuo XI a. šias valstybės užtvindė Islamas, kuris tuojau pat iškilo kaip dominuojanti religija. XVI a. kartu su europiečiais į Pietryčių Aziją atkeliavo ir krikščionybė. Šios naujos religijos skirtingoje kultūrinėje terpėje prisitaikė visai kitaip ir skiriasi net keliaujant iš salos į salą, iš vienos vietos į kitą. Kai kur buvo pritaikyti tik atskiri naujų religijų elementai, o kai kur – prigijo ir visa religija.

Toliau – į Artimuosius Rytus

Pusmetį praleidęs Pietryčių Azijoje, M.A.D projektas persikels į Tunisą, Palestiną, Egiptą. Tai bus vieneri metai po revoliucijų arabų pasaulyje, tad bandysime pažvelgti į pokyčius, atsiradusius musulmoniškuose kraštuose po „Arabų pavasario“, arba jam vis dar tebevykstant.

Bet apie tai vėliau... Dabar – Pietryčių Azija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius