Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moteriškumo pamokos iš Tailando transseksualų

Jei Tailande matote gražią moterį, greičiausiai ji – tailandietė moteris. Bet jei matote labai gražią moterį, tai – tailandietis vyras. Skamba neįtikėtinai? Tik ne Tailande. Vietiniai jau nebežino, kuri moteris yra sukurta gamtos, o kuri – stebukladarių chirurgų.
Vyras ar moteris? Taip atrodantis Ladyboy'us dažnai apgauna net pačius tailandiečius
Vyras ar moteris? Taip atrodantis transseksualas dažnai apgauna net pačius tailandiečius / 123rf.com

Tiesa, norėčiau, kad prieš skaitydami straipsnį numestumėte šalin skeptišką nuomonę, išankstinį nusistatymą ir tradicinį mąstymą, nes ne mūsų pareiga teisti vyrus, panorusius tapti moterimis. Galbūt jus ši mintis šokiruos, bet ladyboy'ai dažnai yra tikresnės moterys nei tos, kurios tokiomis gimė.

Kodėl Tailande tiek daug ladyboy'ų?

Kiekvieną kartą, kai sulaukiu turistų iš Lietuvos, jie man užduoda vieną ir tą patį klausimą – kodėl Tailande tiek daug ladyboy'ų? Nuoširdžiai atsakau, kad niekas nežino, galime tik spėlioti. Tie, kurie yra susipažinę su šios Pietryčių Azijos šalies tradicijomis ir papročiais, veikiausiai pastebėjo, kad visa kultūra yra persmelkta moteriškumo.

123rf.com /Tailandietiškuose šokiuose makiažas naudojamas tiek merginoms, tiek vyrams. Todėl dažnai atskirti, kurios lyties artistas, sunku
123rf.com /Tailandietiškuose šokiuose makiažas naudojamas tiek merginoms, tiek vyrams. Todėl dažnai atskirti, kurios lyties artistas, sunku. Nuotraukoje – ladyboy'ai

Net jų nacionaliniai šokiai, plastika ir sceninis makiažas taip suvienodina berniukus ir mergaites, kad jau nuo mažų dienų sunku juos atskirti. Be to, ar pastebėjote, kokie smulkučiai yra tajai? Nepykit, Lietuvos vyrai, tačiau iš reto kurio net talentingiausi chirurgai galėtų nulipdyti dailią moterį. Tuo tarpu net tradicinės orientacijos vyrai Tailande dažnai turi moteriškų bruožų.

Esu skaičiusi knygą, kurioje buvo aprašytos įvairaus amžiaus ir likimo transseksualų istorijos. Kai kurie teigė, kad tapti moterimis juos privertė patys tėvai. Pagal iki šiol gyvą tajų tradiciją, tėvais iki pat mirties rūpinasi dukra. Todėl, jei šeimoje jos nėra, tėvai ja paverčia jauniausią savo sūnų. Mat net ištekėjusi dukra nepalieka gimtųjų namų, o priešingai – į juos parsiveda savo vyrą.

Pagal iki šiol gyvą tajų tradiciją, tėvais iki pat mirties rūpinasi dukra. Todėl, jei šeimoje jos nėra, tėvai ja paverčia jauniausią savo sūnų. Mat net ištekėjusi dukra nepalieka gimtųjų namų, o priešingai – į juos parsiveda savo vyrą.

Būtent moterims šeimoje tenka vadovaujančios pareigos. Esu stebėjusi tajų santuokos ceremoniją, kurios metu tėvai turi pasirašyti dokumentą, patvirtinantį jaunųjų santuoką. Jį pasirašo tik jų motinos. Daugeliui mano klientų, kurie išgirsta šią berniukų virtimo transseksualais priežastį, tai atrodo nesuvokiamas tėvų žiaurumas.

Dar viena priežastis, ne ką mažiau negailestinga, yra sekso turizmas. Dar nuo Vietnamo karo laikų, kuomet ir įsikūrė dabartinė sekso sostinė Pataja, pelningiausias verslas buvo prostitucija.

Aplink įsikūrusiose karinėse bazėse gyveno daugybė vienišų ir meilės ištroškusių karių, todėl moterys turėjo progą užsidirbti. O ką daryti, jei esi vyras? Atsakymas – tapti moterimi. Kartais tam pritaria net tėvai, kurie paaukoja savo sūnų dėl skanesnio kąsnio ant vakarienės stalo.

TAIP PAT SKAITYKITE: Nuodėmingoji Pataja – turistų džiaugsmas, tajų gėda

O jei jūs jau aiškinate kompiuterio ekranui, kad tai yra nesąmonė, patikėkite manimi – tai tiesa. Tajai tokie išradingi, kad paslepia savo lytinius organus taip gudriai, kad aistros pagautas karys net nesupranta, kad jo glėbyje – kitas vyras.

Šiuolaikiniai transseksualai tapo tokie profesionalūs, jog net stovėdami prieš jus vien tik su bikiniu, neleis suabejoti, kad jis – tikra moteris, net jeigu nėra pasikeitęs lyties. O jei pasikeičia ir ją, tuomet nėra jokio būdo sužinoti, ar su jumis kokteilį gurkšnojanti dama yra tikra moteris.

Anksčiau buvo būdas išsiaiškinti tiesą: tereikėjo paprašyti parodyti asmens tapatybės dokumentus, nes Tailande iki šiol negalima oficialiai pasikeisti lyties. Tačiau verslieji tajai ir vėl rado išeitį – bene kiekvienas transseksualas turi padirbtus asmens dokumentus.

123rf.com /Transseksualų pasirodymai Tailande įprasti ir mėgstami turistų
123rf.com /Transseksualų pasirodymai Tailande įprasti ir mėgstami turistų

Moteriškumo pamokos tikroms moterims

Tikiu, kad šios istorijos labiausiai gąsdina vyrus, kurie į Tailandą atvyksta ieškoti meilės, tačiau mums, moterims, transseksualai gali būti net labai naudingi. Šios, chirurgų sukurtos gražuolės, gali išmokyti Vakarų moteris atrasti kažkur tarp karjeros, vaikų auginimo ir namų židinio kurstymo pamestą moteriškumą.

Pamenu vieną nutikimą, kurį dažnai pasakoju bičiuliams. Buvo karšta diena Patajoje, ir aš, ieškodama vėsos, užsukau į vieną prekybos centrą. Buvau pavargusi, neplautais plaukais ir be makiažo, gavusi pirmą laisvą pusdienį po kelių savaičių įtempto darbo. Nusprendžiau save palepinti ir užsukau į makiažo priemonių parduotuvę. Vos įžengiau, netekau amo.

Link manęs žengė, tiksliau plaukė, nuostabaus grožio gulbė – juodi žvilgantys plaukai, tobula oda, nepriekaištingas makiažas, elegantiškas kostiumėlis, bet staiga ji atidarė burną ir iš ten išskrido vyriško tembro „Sveiki“.

Dar kartą netekau amo supratusi, kad ši pritrenkianti moteris yra vyras. Ar bent jau juo gimė. Buvau dar naujokė Tailande, bet kažkaip suvaldžiau savo nustebimą ir, ranka braukdama nepaklusnius plaukus, išlemenau, kad norėčiau įsigyti makiažo priemonių. Pardavėja paėmė mane už parankės ir palydėjo prie staliuko su didžiuliu veidrodžiu.

„Pirmiausia, jums reikėtų maskuoklio, tuomet pudros, tušo...“ – pradėjo vardinti parduotuvės konsultantė. O kol tai darė, tiksliais rankos judesiais maskavo mano odos netobulumus.

„Po paraliais! Iki ko nusigyvenau – vyras moko mane dažytis“, – negalėjau patikėti ir staiga pasijutau labai nemoteriška. Aš mūvėjau kelnes, jis – ilgą šilkinį sijoną, aš savo riebaluotus plaukus buvau surišusi į arklio uodegą, jis – išdidžiai savuosius plaikstė prieš mano nosį, aš nežinojau, kaip pasidažyti, jis neslėpė savo tobulai padažyto veido.

Kol mes maskuojame tai, ką mums davė gamta, jie pabrėžia tai, ką sukūrė chirurgai.

Tuomet supratau, kodėl taip yra. Mes, moterys, tokios gimstame ir laikui bėgant nustojame vertinti savo kūną, o jie, vyrai, visą gyvenimą svajojo tapti mumis – paslaptingomis ir gracingomis deivėmis. Kol mes maskuojame tai, ką mums davė gamta, jie pabrėžia tai, ką sukūrė chirurgai.

Būdama šalia jų jaučiuosi kalta, kad mano spintoje nėra nė vieno sijono, o suknelę apsivelku tik eidama į draugės vestuves. Tailando transseksualai įkvepia mane pasitempti. Tiesa, tik tie, kurie moterimis tapo norėdami sukurti harmoniją tarp sielos ir kūno, o ne siekdami užsidirbti pardavinėdami savo kūną gatvėje.

Dabar, po trejų Tailande praleistų metų, užėjusi į grožio priemonių parduotuvę, visuomet dairausi, gal pamatysiu čia dirbantį transseksualą, nes noriu būti aptarnauta būtent jo. Atsiprašau, JOS.

Daugiau autorės kelionių įspūdžių iš Azijos rasite jos „Facebook“ ir „Instagram“ paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius