Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Motociklu važinėjantis kaunietis Rytis Pilkauskas apie tokį keliavimą Rusijoje ir Azijoje: „Ten lengva rasti draugų“

Kaune gimęs Rytis Pilkauskas galėtų juokauti, kad yra ištikimas ne tik moterims, bet ir motociklams. „Motociklais susižavėjau nuo 15 metų. Pirmąją savo „Jawa“ turiu iki šiol. Tačiau anksti vedžiau, tad kurį laiką teko pamiršti mototechniką. Bet nuo 32-ejų vėl grįžau prie motociklų: nuo „Hondos“ persėdau ant „Yamahos“ ir tarsi „prilipau“. Su ja jau vienuolika metų ir keliauju“, – pasakoja keliautojas.
Ryčio Pilkausko kelionių motociklu akimirkos
Rytis Pilkauskas / Asmeninė nuotr.

Nors nuo paauglystės dievina motociklus ir keliones jais, šių dviejų aistrų darbu nepavertė – šiuo metu R.Pilkauskas vadovauja savo įmonei, kurios veikla (kaip pats sako) – „medinė“.

„Gaminame rąstus, lentas, briketus ir smulkius gaminius eksportui. Tai mano darbas – medinis“, – sako pašnekovas. Vis dėlto vos radęs galimybę jis keliauja. Ir dažniausiai tai daro, žinoma, ant motociklo.

„Buvo periodas, kai, kaip ir visi, su šeima po šiltus kraštus skraidžiau. Kai šeimos nebeliko, pradėjau vienas ant motociklo keliauti. Tokios kelionės leidžia geriausiai pažinti save, kartais – net pamedituoti. Nereikia net užsidaryti vienuolyne“, – juokavo keliautojas.

Asmeninė nuotr./Ryčio Pilkausko kelionių motociklu akimirkos
Asmeninė nuotr./Ryčio Pilkausko kelionių motociklu akimirkos

Pastaraisiais metais traukia Rytai. Kodėl jie? Kažkodėl man Vakarai per daug pedantiški. Ten gyvenantys žmonės netikri. Pavyzdžiui, Alpės tokios gražios, kaip moteris po plastinės operacijos. O štai Kaukazas – tvirtas, aukštas, grubus ir tikras

Ant motociklo jis jau yra apvažiavęs visą Europą. „Nebuvau tik Didžiojoje Britanijoje, Airijoje, Olandijoje ir Belgijoje. Pastaraisiais metais traukia Rytai. Kodėl jie? Kažkodėl man Vakarai per daug pedantiški. Ten gyvenantys žmonės netikri. Pavyzdžiui, Alpės tokios gražios, kaip moteris po plastinės operacijos. O štai Kaukazas – tvirtas, aukštas, grubus ir tikras“, – savo mintimis dalijosi R.Pilkauskas.

Nuo 2009 m. jis kasmet važiuoja į Rusiją. „Atsirado draugų baikerių, gyvenančių ir keliaujančių ten. Kasmet tas jų ratas tik auga, didėja. Tiesa, pirmiausia nevažiavau į tokias vietas, kaip Čečėnija. Tačiau po truputį augi ir norisi visur papulti, visur užuosti tikrą šalies kvapą“, – pasakojo pašnekovas.

Kiekvienas keliautojas turi skirtingus poreikius – vieniems norisi aplankyti turistinius objektus, paragauti tam regionui būdingų valgių ir gėrimų, kitiems, kaip ir R.Pilkauskui, svarbiausia sutikti žmones ir pamatyti gamtą.

„Tik pabendravęs su jais daug ką supranti. Ir aš pats būnu savotiškas Lietuvos ambasadorius, dažnai vietinius apdalijantis suvenyrais“, – juokavo keliautojas.

Nakvynės vietai jis neteikia didelės reikšmės ir viešbučiuose apsistoja retai. Paprastai „suveikia“ baikerių bičiulystė – dažnai nakvojama pas vietinius baikerius.

„Rusijoje pigūs ir degalai bei tikras maistas. Tai irgi kelionėse suteikia daug džiaugsmo“, – prasitarė.

Asmeninė nuotr./Ryčio Pilkausko kelionių motociklu akimirkos
Asmeninė nuotr./Ryčio Pilkausko kelionių motociklu akimirkos

Iš aplankytų vietų ir miestų jis išskirtų Sankt Peterburgą. „Man tai gražiausias miestas Europoje. Beje, dabar jį geriau pažįstu nei Vilnių. Galėčiau net gidu būti“, – šmaikštavo.

R.Pilkauskas neslėpė: dėl savo pomėgio keliauti po Rusiją ir po kelionių negailimų liaupsių šiam kraštui, Lietuvoje jis neretai pavadinamas rusofilu

R.Pilkauskas neslėpė: dėl savo pomėgio keliauti po Rusiją ir po kelionių negailimų liaupsių šiam kraštui, Lietuvoje jis neretai pavadinamas rusofilu.

„O man tiesiog pavyko susibičiuliauti su rusais. Gyvenime niekada nebuvau komjaunuoliu, „Amerikos balsą“ nuo 13 metų klausiau. Važiuodamas visada vežuosi trispalvę ir, kai tik galiu, visiems pasakoju apie Lietuvą“, – kalbėjo keliautojas.

Visai neseniai jis sugrįžo iš naujos kelionės. Šįkart vyko į Kazachstaną, Kirgistaną ir Uzbekistaną. Ši kelionė buvo viena tolimiausių – nuvažiuota beveik 14 tūkst. km per 28 dienas.

Asmeninė nuotr./Ryčio Pilkausko kelionių motociklu akimirkos
Asmeninė nuotr./Ryčio Pilkausko kelionių motociklu akimirkos

„Aplankiau daug vietų ir objektų: muziejų „Žiguliai“ Toljatyje, Ufą, Uralo kalnus, „užkabinau“ truputį ir Sibiro, lankiausi „Expo 2017“, Almatoje, grožėjausi Balchašo ežeru, Tian Šanio kalnais, Čarnyro kanjonu, Isyk Kulio ežeru, Samarkandu, Buchara. Įspūdį paliko ir išdžiūvusi Aralo jūra“, – naujausios kelionės metu aplankytas vietas vardijo keliautojas.

Asmeninė nuotr./Ryčio Pilkausko kelionių motociklu akimirkos
Asmeninė nuotr./Ryčio Pilkausko kelionių motociklu akimirkos

Ši kelionė buvo paprasta – pavyko išvengti nemalonumų. Visai kitaip buvo 2016 metais, kada motociklininkas važiavo po Abchaziją. „Keliauti ten buvo pavojingiausia. Ten būdamas supratau, jog tos šalies nėra – gali dingti joje ir tavęs niekas net neieškos. Važiavimas joje šiek tiek priminė kelionę Kosove, kuriame buvau 2007 metais. Tačiau tąkart buvau ne vienas. Be to, kareivių matėsi „ant kiekvieno kampo“. Tad santykinai jautėmės saugūs“, – prisiminimais dalijosi kaunietis.

Asmeninė nuotr./Ryčio Pilkausko kelionių motociklu akimirkos
Asmeninė nuotr./Ryčio Pilkausko kelionių motociklu akimirkos

Apie savo keliones daug pasakoti galintis vyras sako, jog jau grįždamas į Lietuvą turi planų kitoms išvykoms. Tačiau į naujus žygius išsiruošia nespontaniškai.

„Ateities planų pilna visada. Bet, pavyzdžiui, šita Azijos kelionė brendo gal kokius trejus metus. Dabar brandinu mintį važiuoti į Japoniją. Ten jau metus turiu užsakovę, kuriai gaminu visokius ąžuolinius gaminius. Tai užmezgėme šiltus santykius. Pakeliui aplankyčiau Vladivostoką, gal ir Šiaurės Korėją. Kas žino, gal įleis? O kada nors norėčiau nuvažiuoti į Australiją – aplankyčiau ten gyvenančius gimines“, – kol kas dar tik planuose esančių kelionių idėjomis dalijosi motociklu keliaujantis vyras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius