Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muziejus Italijoje, kuriame nereikia kaukės: patekti į Dozzą gali būti iššūkių, bet vaizdai viską atperka

Šį už 40 km nuo Bolonijos esantį išskirtinį kaimą lankiau dar prieš pora metų. Tuomet įstrigo spalvingi namai ir iš pirmo žvilgsnio nevykusi logistika (apie ją – vėliau), tačiau dabar vis dažniau Dozzą prisimenu kaip vieną labiausiai nustebinusių vietų Italijoje. Toks grožis, o keliautojų net ir tuomet pike buvusio masinio turizmo laikais – vos vienas kitas.
Dozza
Dozza / Indrės Bungardaitės / 15min nuotr.

Dozza – nedidelis žavingas kaimelis Italijos šiaurės rytuose, kuris virš kalvų iškyla tvirtove ir spalvingais piešiniais numargintomis namų sienomis. Menininkų darbai Dozzai pelnė ir vietą garbingame gražiausių Italijos kaimelių sąraše.

Emilijos-Romanijos regione esančiame kaimelyje – vos tūkstantis gyventojų, jeigu neskaičiuotumėme visų personažų, kuriuos menininkai apgyvendinę ant namų sienų. Jie gal net ir yra tikroji kaimelio dvasia.

Dozza, kuri išrinkta vienu iš gražiausių Italijos kaimelių (Borghi più belli d’Italia) yra meno galerija po atviru dangumi. Nuo septintojo praėjusio amžiaus dešimtmečio čia atvykę menininkai tapo ant namų sienų ir kasmet kaimelį vis gražina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius