Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 05

Neseniai nuo karo kentėjusi Europos šalis panoro futbolo su rusais: tam priešinosi geriausi žaidėjai

Turbūt žinote, kad dėl agresijos Ukrainoje dauguma sporto organizacijų yra išmetusios rusų komandas iš savo organizuojamų varžybų. O tie vargšai, norėdami sužaisti bent su kažkuo, žaidžia su visokiomis trečiarūšėmis komandomis. Žodis „vargšas“ čia, aišku, yra sarkastiškas – nereikia niokoti kaimynų žemių bei žudyti jų piliečių, tada ir vargšu neteks būti. O kol tą darai, nenuostabu, kad normalūs žmonės į tave žiūri kaip į pavojingą bei agresyvų parazitą – žiurkę, pavyzdžiui, ir niekas jokių reikalų su tavimi turėti nenori.
Bosnija ir Hercegovina norėjo žaisti futbolą su rusais
Bosnija ir Hercegovina norėjo žaisti futbolą su rusais / Vaido Mikaičio / 123RF.com nuotr.

Labiau domiuosi futbolu ir matau, jog dabar rusai nuolat rungtyniauja tai su Baltarusija, tai su kitomis satelitinėmis rinktinėmis, tokiomis kaip Tadžikija, Kirgizija, Iranu ar panašiomis atsilikėlėmis iš Azijos ar Afrikos.

Rusiškoje žiniasklaidoje buvo pasirodę džiaugsmingi pranešimai, kad yra numatytos draugiškos futbolo rungtynės su viena iš Europos šalių rinktinių.

Bet štai neseniai rusiškoje žiniasklaidoje buvo pasirodę džiaugsmingi pranešimai, kad yra numatytos draugiškos futbolo rungtynės su viena iš Europos šalių rinktinių. Kaip manote, kokia valstybė sutiko žaisti futbolą su rusais? Aišku, kad Serbija, greičiausiai, pasakysite, nes kas gi dar? Ir suklysite.

Man pačiam keista, tačiau ta šalis nebuvo Serbija – net ir serbai, pasirodo, turi kažkiek užsilikusio sveiko proto. Ta šalis buvo Bosnija ir Hercegovina.

Vaido Mikaičio nuotr. / Vaido Mikaičio kelionės akimirkos iš Bosnijos ir Hercegovinos
Vaido Mikaičio nuotr. / Vaido Mikaičio kelionės akimirkos iš Bosnijos ir Hercegovinos

Tai kažkiek šokiravo, nes Bosnija, dabar neskaitant Ukrainos, yra labiausiai nuo kitos šalies agresijos nukentėjusi šalis mūsų modernioje Europoje. Kaip čia taip, šalis kentėjo nuo kaimyno agresijos, o dabar eina į santykius su buvusio agresoriaus draugu, kitu agresoriumi?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius