Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norvegijos kalnuose išgelbėtas pasiklydęs lietuvis

Remi Grinius vienai dienai išvyko į žygį ant aukščiausio Norvegijos kalno Galdhøpiggen. Vyras pradingo, buvo pradėta didelė paieška, ir galiausiai jis rastas sveikas ir gyvas – keliautoją išgelbėjo rasta apleista palapinė, rašo Norvegijos portalas NRK.
Lietuvio gelbėjimo operacija
Lietuvio gelbėjimo operacija / HRS Sør-Norge nuotr.

„Tai įvyko dėl mano paties klaidų, – portalui prisipažino lietuvis. – Žengiau kelis žingsnius ne į tą pusę ir visiškai pasimečiau, kur einu.“

Jis su dar dviem draugais šeštadienį išsiruošė į dienos žygį Galdhøpiggen. R.Grinius ėjo pirmas, toliau nuo draugų, o pasiklydęs neberado kelio atgal.

Sekmadienį pagrindinis gelbėjimo centras iš vyro telefono gavo GPS signalą, ir gelbėtojai jį surado. R.Grinius buvo įstrigęs vietoje, kurios gelbėtojai kurį laiką negalėjo pasiekti dėl blogų oro sąlygų.

Norvegijoje gyvenančiam R.Griniui ši kelionė Galdhøpiggen buvo vienas pirmųjų žygių kalnuose. Leisdamasis žemyn nuo kalno, jis suprato atsiskyręs nuo draugų.

„Suvokiau, kad esu vienas kalnuose. Pradėjau melstis ir dejuoti. Galvojau, kad turėsiu sumokėti kainą už tai, jog nebuvau tinkamai pasiruošęs. Vis prašiau ir prašiau dar vieno šanso“, – pasakojo lietuvis.

Galiausiai jis rado apleistą palapinę, kurioje praleido naktį ir nesušalo. „Joje radau ir miegmaišį. Tai leido man šiandien būti gyvam“, – pasakojo R.Grinius.

Apie jo dingimą buvo pranešta šeštadienio vakarą, maždaug 19.30 val. Vyro ieškoti leidosi Raudonojo Kryžiaus gelbėtojai, pasitelkti šunys, sraigtasparnis. Tiesa, jam teritoriją gerai apžiūrėti trukdė smarkus vėjas ir debesys.

Sekmadienio ryte, apie 9 val., vyras buvo išgelbėtas. R.Grinius pasakojo, kad vaizdas, kai išvydo sraigtasparnį, buvo neįtikėtinas, ir dėkojo gelbėtojams. Sveikata vyras nesiskundė, tačiau buvo vis tiek nugabentas į ligoninę, kur jį apžiūrėjo medikai.

„Tai buvo lyg laimėjimas loterijoje“, – džiaugėsi Bardas Einaras Hoftas, Innlandet apygardos policijos operacijų vadovas. Anot jo, tiesiog neįtikėtina, kad R.Grinius sugebėjo rasti apleistą palapinę.

Gelbėtojas Tomas Ordingas Dahlas pripažino, kad jie buvo pasirengę blogiausiam – kad paieškos nebus sėkmingos. Buvo tamsu, todėl ieškoti vyro buvo sudėtinga, o ledyne, ant kurio jis buvo, žiojėjo nemažai plyšių. „Sėkmės dalykas, kad jis neįkrito nė į vieną“, – sakė gelbėtojas.

R.Grinius sakė pasimokęs iš šio incidento, jis nebuvo pasirūpinęs maistu, tinkamais drabužiais ar įranga. Dabar lietuvis perspėjo ir kitus: „Neikite į kalnus tinkamai nepasiruošę.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius