-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Novaturas“: vasaros kelionės tirpsta

Kelionių organizatoriai perspėja – planuojantiems vasaros atostogas užsienio kurortuose reikia suskubti – kelialapių sparčiai mažėja. Šiuo metu, palyginti su 2016 metais, į populiarias vasaros atostogų kryptis jau dabar parduota dvigubai daugiau kelionių, o dėl viešbučių užimtumo papildomų kelialapių pasiūla yra ribota.
Lindos vaizdas į įlanką
Lindos vaizdas į įlanką / Astos Jolantos Miškinytės nuotr.

„Tie, kas dar tik pradeda galvoti apie vasaros atostogas, turėtų paskubėti, nes populiariausiomis kryptimis kelialapių skaičius sparčiai senka. Išankstiniai kelionių pardavimai beveik visomis kryptimis – gerokai lenkia praėjusiųjų metų rezultatus“, – sako „Novaturo“ vadovas Linas Aldonis.

Pasak „Novaturo“ direktoriaus, kelialapių į visus kurortus dar turima užtektinai, bet atidėliojantiems kelionės įsigijimą vėliau gali tekti rinktis iš gerokai mažiau viešbučių. Ir, žinoma, kaina bus kiek didesnė, nei užsisakant dabar.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Linas Aldonis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Linas Aldonis

Kelionių ekspertai ypač ragina paskubėti tuos, kurie galvoja apie atostogas Europos kurortuose, nes susidomėjimas poilsiu įvairiose Viduržemio šalyse neįtikėtinai didelis ir neslopsta. „Šiemet daugeliu krypčių padidinome kelialapių skaičių 30 ir daugiau procentų, bet panašu, kad to gali nepakakti. Nors paklausa šiuo metu didesnė už pasiūlą, dėsime visas pastangas išpildyti norinčiųjų keliauti lūkesčius“, – patikina L.Aldonis.

Palyginti su 2016 m. tuo pačiu laikotarpiu, „Novaturas“ jau pardavė du kartus daugiau bilietų į Rodo salą, Almerijos regioną Ispanijoje, bilietų pardavimai į Portugaliją pernai metų rezultatus viršija 160 proc.

„Ispanijoje skaičiuojama, kad šiemet apsilankys rekordinis skaičius turistų – net 70 mln. Tai 2 mln. daugiau nei pernai. Panaši situacija ir kituose turistiniuose Europos valstybių miestuose“, – sako L.Aldonis. Vadovo teigimu, Europos kurortai turi daug privalumų, tarp kurių – saugi aplinka, puikus oras, geras kainos ir kokybės santykis. Taip pat padidėjęs susidomėjimas ir tradiciškai tautiečių pamėgtomis kelionėmis į Turkiją ir Egiptą.

TAIP PAT SKAITYKITE: Vasaros kelionės šiemet brangesnės nei pernai – neatpigo net poilsis Turkijoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius