-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pavogtas sodo nykštukas grąžintas su įrodymais apie jo 8 mėnesių kelionę

Kai Bev York pastebėjo, kad iš sodo prieš aštuonis mėnesius dingo jos nykštukas, per daug dėl to nesielvartavo ir vagystę pamiršo. Ji net neįsivaizdavo, į kokius nuotykius leidosi pavogta statulėlė, rašo „The Telegraph“.
Pavogtas sodo nykštukas grąžintas su įrodymais apie jo 8 mėnesių kelionę
Pavogtas sodo nykštukas grąžintas su įrodymais apie jo 8 mėnesių kelionę / Bev York nuotr.
Temos: 1 Turizmas

Pavogta gnomas liepos pabaigoje moteriai buvo grąžintas – kartu su knyga, kurioje – nuotraukos iš kelionės nuo namų Vankuverio saloje iki Meksikos Baja pusiasalio.

B.York, gyvenanti Britų Kolumbijoje, nykštuką ir jo kelionės dienoraštį rado krepšyje, pririštame prie sodo vartų.

Nuotraukose Leopoldas su kokteiliu, prie kaktuso, miegantis su kūdikiu, besimaudantis, gulintis paplūdimyje, žvelgiantis į Didįjį Kanjoną ir veikiantis dar daug ką.

Paslaptingieji nykštuko grobėjai jį pavadino „Leopoldu, keliaujančiu gnomu“. „Vieną rytą, gruodžio 15 dieną, pamačiau keliu važiuojantį namelį ant ratų ir pagalvojau sau – gyvenime turi būti ko nors daugiau nei stovėjimas iki kelių lietaus vandenyje, buvimas apšlapintu kaimynų šunų ir spoksojimas į tą patį vaizdą kiekvieną dieną“, – pradedama jo kelionės knyga.

B.York visiškai nepyksta dėl vagystės. Priešingai – ji labai džiaugiasi šia istorija. „Tai labai miela. Kad ir kas tai padarė, manau, turi puikų humoro jausmą ir tikriausiai yra labai geras žmogus“, – sakė ji vietos „CBC News“.

Moteris įvertino ir „pagrobėjų“ darbą – kelionės knyga yra kietais viršeliais, puikiai įrišta, joje – nuotraukos, kuriose Leopoldas su kokteiliu, prie kaktuso, miegantis su kūdikiu, besimaudantis, gulintis paplūdimyje, žvelgiantis į Didįjį Kanjoną ir veikiantis dar daug ką.

Knyga baigiama palinkėjimu: „Prisiminkite – nuotykiai prieš silpnaprotystę!“ (anglų kalba tai ir rimuojasi – „adventure before dementia!“).

VIDEO: Sodo nykštukas po kelionės grąžintas savininkei

Leopoldas toks – ne vienas. Keliaujančių sodo nykštukų išdaiga siekia dar devintąjį praėjusio amžiaus dešimtmetį.

Netgi yra sukurtas „Sodo nykštukų išlaisvinimo frontas“, o prancūzų filme „Amelie“ pagrindinė herojė pavagia jos tėvo sodo nykštuką ir išsiunčia jį aplink pasaulį, taip mėgindama įkvėpti jo depresija sergantį tėvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius