-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Romantiškas radinys: Karklėje rasta už 500 km parašyta žinutė butelyje

Tarsi iš filmo – vaikštote paplūdimiu ir staiga pastebite ant kranto išmestą butelį, o jame – paslaptingas laiškas. „Labas, miela(s) drauge, mes sėdim čia tokią šaltą lapkričio dieną, pagavom vos porą saulės spindulių...“ – prasideda jis.
Lietuvos pajūryje rastas laiškas
Lietuvos pajūryje rastas laiškas / Pajūrio regioninio parko nuotr.

Paskutinę sausio dieną Kretingalės seniūnijos pajūrio tvarkdarys Algirdas Račkauskas Karklės paplūdimyje rado iš jūros išmestą butelį. Pasirodė, kad jame – linkėjimai iš už 500 kilometrų esančio Greifsvaldo miesto Vokietijoje.

„Mes abi esame iš Leipcigo, studijuojame psichologiją ir nusprendėme trumpai paatostogaut Greifsvalde, pabėgti nuo savo profesinio nuovargio. Tikimės, kad tau gerai sekasi, ir tu turėjai bent vieną minutę juoko šią dieną. Jei ne, tai tikimės, kad tai suteiks šis butelis. Turėk patį nuostabiausią gyvenimą! Sarah ir Patricia“, – buvo parašyta laiške.

Pajūrio regioninis parkas susisiekė su viena laiško autorių Sara, kuri labai nustebo ir apsidžiaugė, kad jos žinutė rasta Lietuvos pajūryje.

Kaip parkas pranešė savo feisbuko paskyroje, mergina papasakojo, kad ji su gera savo drauge paliko šį butelį su rašteliu Greifsvaldo paplūdimyje 2017 metų lapkričio mėnesį ant smėlio, net neįmetė į vandenį.

„Įdomiausia, kad jos draugė Patricia laba domisi Rytų Europa“, – sutapimą atskleidė parko darbuotojai. O Sarah sakė besitikinti, kad jos žinutė pasitarnaus europiečių bendrystei. „Esame Europos Sąjungoje, turime artėti vieni prie kitų vietoj nutolimo ir daugiau bendrauti“, – aiškino ji.

Pajūrio regioninis parkas pakvietė Sarah apsilankyti, išsiuntė jai fotoalbumą apie parką. „Tikimės, kad atvykusi sužinos daugiau apie Karkelbeke (Karklės) istoriją ir apie termino „Rytų Europa“ nevienprasmiškumą“, – rašė parko atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius