Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rytis Zemkauskas: „Aš mėgstu Europą, nes ji patogi“

„Kūnas tai skrenda lėktuvais, važiuoja traukiniais, bet siela visada eina pėsčia“, – taip perfrazuodamas Jurgą Ivanauskaitę pokalbį „Kvepia Kelionėm“ renginyje pradėjo Rytis Zemkauskas.
Rytis Zemkauskas
Rytis Zemkauskas / Kvepia

Kitaip sakant, norint prisijaukinti naują vietą, reikia laiko. R.Zemkauskas sako, kad nors ir keliauja nemažai po Europą, nemano, kad jau yra aplankęs daug šalių, nes į kai kurias grįžta ne vieną kartą. Viena iš jų – Danija.

Kvepia/Rytis Zemkauskas
Kvepia kelionėm nuotr./Rytis Zemkauskas

„Kopenhaga buvo mano pirmas užsienis. Aš esu atėjęs iš sovietinių laikų. Tais laikais galėdavai keliauti tik ten, kas buvo vadinama Sovietine Sąjunga. Tai – Maskva, Sankt Peterburgas, Minskas, Kijevas, Talinas ir viskas.

Po to, kai Lietuva jau tapo nepriklausoma, iš karto, vos atsirado galimybė, išskridau į Kopenhagą. Ji man buvo visiškas stebuklas – iš „to“ pasaulio atėjusiam žmogui staiga tiesiai patekti į laisvą šalį.

Į Kopenhagą sugrįžau po 25-erių metų. Norėjosi pasižiūrėti, ar viskas vėl atrodys taip pat, nes tuomet mano įspūdžiai ten buvo visiškai fantastiniai. Norėjau vėl Kristijaniją pamatyti.

Kvepia/Rytis Zemkauskas
Kvepia kelionėm nuotr./Rytis Zemkauskas

Viskas yra gerai su danais, išskyrus beprotiškas kainas. Ir kiekvienam danui aš vos susitikęs tai sakau: „Jums reikia kažką daryti su savo šitom kainom“. Nes salotos, kurių neįmanoma valgyti, kainuoja pinigus, kurių neįmanoma uždirbti. Kava, kurios neįmanoma gerti kainuoja pinigus, kurių neįmanoma uždirbti“, – teigė R.Zemkauskas.

Kvepia/Rytis Zemkauskas
Kvepia kelionėm nuotr./Rytis Zemkauskas

R.Zemkauskas dažniausiai keliauja darbo reikalais ir komfortas jam yra vienas svarbiausių dalykų. Todėl iki šiol neteko apsilankyti už Europos ribų. Tačiau jo planuose yra viena Pietų Amerikos valstybė.

„Aš mėgstu, kai būna dušas ir aplink švaru. Aš mėgstu gerą aptarnavimą. Aš mėgstu Europą, nes ji patogi, – „Kvepia Kelionėm“ renginyje pasakojo R.Zemkauskas. – Kur norėčiau nukeliauti? Man Rūta Meilutytė pripasakojo apie Čilę, sakė, kad ten labai gerai. Tai dabar aš ten noriu. Ten saugu, patogu, visi žmonės gerai gyvena“, – sakė pašnekovas.

R.Zemkauskas taip pat pasakojo apie savo keliones po Lietuvą, atradimus kelionėse, žygį po Suomijos miškus bei kitas įdomias istorijas. Visa tai išgirsite naujame „Kvepia kelionėm“ komandos video interviu.

VIDEO: Rytis Zemkauskas: „Aš mėgstu Europą, nes ji patogi“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius