Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įspūdis iš Varšuvos: nuostabius parkus okupavo benamiai

Ilgą laiką keliautojų iignoruota Lenkijos sostinė Varšuva sulaukia vis daugiau turistų iš Lietuvos. Ranka pasiekiamas miestas lietuvius dažnai nustebina. „Tai – kontrastų miestas“, – rašo ką tik iš Varšuvos grįžusi Julija J.
Varšuva – kontrastų miestas
Benamis Varšuvos centre
Temos: 2 Benamis Varšuva

Pasak skaitytojos, Lenkijos sostinėje daug jaukių vietų. Tačiau kai kurias jų užėmė benamiai, kuriems neatrodo blogai pačiame miesto centre, greta turistų ir pačių varšuviečių, elgtis tarsi savo namų vonios kambaryje. 

Nors dauguma anksčiau girdėtų atsiliepimų apie Varšuvą ne itin intrigavo (girdėjau, kad tai  pilkas, industrinis ir visaip kitaip nuobodus miestas) savaitgalis šiame mieste sugriovė bet kokias skeptiškas nuostatas jo atžvilgiu.

Taip, mieste yra nemažai pilkos spalvos, pavyzdžiui, aikščių,  tačiau tai nereiškia, kad jame nėra mielų ir jaukių kampelių – yra ir dar kiek!  Kita vertus, tuose kampeliuose yra ir nelabai malonių dalykų: pavyzdžiui, benamių.

TAIP PAT SKAITYKITE: Žavingoji Varšuva su naminių koldūnų ir degtinės kvapu

Iš tiesų tai labai paradoksalu: miestas labai tvarkingas, bet pačiame jo centre pilna turistų akiai ne itin patrauklių gyventojų. Buvau šokiruota, kai eidami centrine gatve, pačiame miesto centre, pamatėme parke, prie suoliuko benamį, atliekanti „rimtus reikalus“.

Tuomet dar pagalvojau, kad jis atsitiktinai čia papuolė. Tačiau netrukus supratau, kad jis čia gyvena. Ir ne tik jis: paėję dar porą metrų pastebėjome kitą benamį, kuris miegojo ant pievutės, dar toliau jo draugai miegamą vietą rado ant suoliuko.

Visa tai vyksta pačiame Varšuvos centre, kur daug turistų, vaikų. Visi tai mato. Suprantu, kad benamių yra visur, bet kuriame mieste. Tačiau pamatyti tiek daug jų pačiame Varšuvos centre buvo keista. 

Mano akimis, visi šie benamiai – darbingo amžiaus. Žiūrint į juos man tikrai neskauda širdies ir nekyla noras jiems padėti. Aš žiūriu į juos, kaip į asocialius asmenis, kurie nori tik patenkinti savo priklausomybių poreikius.

Manau, benamystė – tiesiog jų gyvenimo būdas, o gal – tai šiuolaikinės visuomenės problema?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius