-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vėjo nublokšta šeima: po sūnaus klausimo supratom, kad niekur iš viešbučio neisim

5–7 kelionės dienos – Luksore. Tai – muziejus po atviru dangumi. Daug kas girdėjęs ir nemažai kas buvęs. Tikrai gražu – čia senojo Egipto istorija prieš akis. Faraonų kapavietės, daug lankytinų vietų.
„Windblown Family“ Luksore
„Windblown Family“ Luksore / Asm.archyvo nuotr.

Čia praleisime tris dienas, nes reikia šiek tiek atsipūsti ir pamatyti yra nemažai ką. Dvi dienos vietinių name ir viena diena „Hilton“ viešbutyje, kuris priėmė mus kaip svečius, sužinojęs apie mūsų kelionę po Egiptą.

„Turiste, ateik čia!“, – visi siūlo važiuoti, plaukti, pirkti. Visur bkashish už bet kokį judesį. Pardavėjų įkyrumą atremiam šypsena, kartais tiesiog bėgam nuo jų, labai linksma – ypač vaikams.

Turistų srautas iš vakarų stipriai sumažėjęs, bet yra vietinis turizmas iš Kairo, kas luksoriečiams nelabai patinka, nes iš vietinių tiek neuždirbsi. Ką pastebėjom ir ką daug kas žino – vietiniams kainos skiriasi, ir tai yra oficialu. Pavyzdžiui, patekti į šventyklą užsieniečiui kainuoja 5 kartus, o kartais netgi daugiau, bet kainos vis tiek labai mažos, ir tikrai verta.

Mieste – lengvas chaosas, bet vėlgi visur saugu. Kalbam su vietiniais apie saugumą, jie sako, kad visur Egipte saugu, išskyrus šiaurės Sinajų. Aplankome šventyklas.

Šiek tiek erzina prekeiviai, jų įkyrumas. Selfiai jau irgi erzina, žvaigždėmis būti nenorėtumėme (apie sulauktą dėmesį skaitykite čia). Galima išprotėti, kai negali ramiai vaikščioti gatvėmis, kai visi tave pastebi, visi nori nusifotografuoti. Tai yra labai smagu dieną, gal kelias, bet taip gyventi būtų visiškas vargas.

Aplankome įžymiausias vietas – Karalių ir Karalienių slėnius, Hatshepsut, Karnako šventyklas. Patarimas keliaujantiems – būtinai imkite gidą. Senoji architektūra be galo graži, bet nežinodami istorijos jūs matysite tik pastatus, o gidas atskleis daug detalių, apie kurias tiesiog nebūtumėt pagalvoję. Taigi mes visur imame gidą, ir istorinių vietų lankymas tampa kur kas įdomesnis.

Kas nustebino – dar daug vietų nėra visiškai restauruotos, vyksta kasinėjimo ir paieškų darbai. Sužinome, kad visai nesenai Luksore atrasta reikšminga kapavietė – 3500 metų senumo auksakalio kapas, o šiuo metu atstatinėjama įspūdinga 3 kilometrų 1350 sfinksų alėja, jungianti Karnako ir Luksoro šventyklas. Atrandamos gerai išsilaikiusios faraonų kapavietės, taigi dar daug visko neatrasta, ir ne viskas iškelta į dienos šviesą.

Asm.archyvo nuotr./„Windblown Family“ Luksore
Asm.archyvo nuotr./„Windblown Family“ Luksore

Ačiū „Hilton Luxor“ kuris parėmė mūsų projektą ir apgyvendino nemokamai savo viešbutyje. „Hiltonas“ yra visiška atgaiva! Vykstam į viešbutį pasiėmę karietą su visais lagaminais.

Važiuodami dėliojam dienos planą – ką čia veiksim, kur varysim. Viesulas viešbučio registratūroje iškart klausia darbuotojo – „Do you have a pool?“ Po šito klausimo suprantam, kad niekur mes neisim. Tai vienintelis SPA, esantis Luksore, ir jis yra aukščiausios kokybės.

Asm.archyvo nuotr./„Windblown Family“ Luksore
Asm.archyvo nuotr./„Windblown Family“ Luksore

Mėgaujamės visais viešbučio privalumais, grįžtame į realų pasaulį – kur viskas aišku, nėra jokių netikėtumų. Viskas 100 % taip, kaip ir turi būti, gali pamiršti, kurioje pasaulio vietoje esi. Dvi dienas neišlendam iš baseinų ir pirčių, visiškai atsigaunam ir esam pasiruošę keliauti toliau.

Laukite tęsinio.

Windblown Family

Asm.archyvo nuotr./„Windblown Family“ Luksore
Asm.archyvo nuotr./„Windblown Family“ Luksore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius