Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Virginija ir Audrius jau nuo vasaros keliauja ir gyvena automobilyje: iš išorės nė nepasakytum, kiek visko jame įsirengę

Kokios kelionės jums yra „skanios“? Prie „viskas įskaičiuota“ pietų stalo? Egzotiškos salos paplūdimyje? O Virginijai ir Audriui Šereliams pati skaniausia kelionė – minimalistinė komforto prasme, bet suteikianti maksimaliai daug laisvės ir naujų potyrių. Jauna pora jau nuo praėjusios vasaros keliauja per Europą. Sumąstę planą metus gyventi automobilyje ir praleisti net žiemos mėnesius be žieminių paltų, jie mėgaujasi šiltu Viduržemio jūros klimatu ir tokiomis stebinančiomis vietomis, kurias ne visiems keliautojams pavyksta aplankyti.
Virginija ir Audrius jau nuo vasaros keliauja ir gyvena automobilyje: iš išorės nė nepasakytum, kiek visko jame įsirengę
Virginija ir Audrius jau nuo vasaros keliauja ir gyvena automobilyje: iš išorės nė nepasakytum, kiek visko jame įsirengę

„Šiandien tai geriausias sprendimas, kokį galėjome priimti“, – interviu 15min patikino „Skanių kelionių“ videoblogą „Youtube“ kurianti pora, kuri į išskirtinę kelionę ir išvyko netipiškai. Jau nieko nebestebina keliautojai, kurie mėnesių mėnesius leidžia kelyje, ilgai kelionei pritaikę kemperius ar autobusiukus. Tačiau Audrius ir Virginija gyvenimą 200 kv. m name metams išmainė į, atrodytų, visai nedidelį „Lancia Phedra“.

Iš išorės net neįtartum, kad šis automobilis sutalpina viską, ko reikia – lovą, stalą, spinteles, net kriauklę su vandeniu! Bet ko jame nėra – tai nei žieminių paltų, nei šiltų batų. Kaip ir planavo, jų porai neprireikė net šalčiausiais žiemos mėnesiais.

Anksčiau išbandę ir keliavimą kemperiu, ir su prikabinamu nameliu ant ratų, Virginija ir Audrius galiausiai suprato, kad jų komfortui reikia visai nedaug, ir vardija būtent tokio transporto pliusus, kurių bene didžiausias – kad naktį gali leisti ten, kur negali stovėti jokia vila ar viešbutis, kartais net kemperis.

O ir taip keliaujant nuotykių gerokai daugiau. Pavyzdžiui, gali sutikti autobusiuku keliaujančią vieną merginą, kurios bendrakeleivis – asilas. Arba „fūroje“ butą įsirengusį vyruką. Arba pasivaikščioti po tokias Ispanijos vietas, kurios savo nežemiška spalva primena Marsą.

– Papasakokit, kas paskatino net ir pandemijos metu išsirengti į tokią ilgą – metų – kelionę po Europą?

– Apie tokią kelionę svajojome jau nuo seniau, teko tik priimti vidinį apsisprendimą, kuris įvyko praėjusių metų gegužės mėnesį. Įsirengėme automobilį ir pasileidome į nuotykius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius