Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VOYAGE dalyvių mokymai: kas svarbiau – tradicijos ar naujovės?

Po savaitės, praleistos jūroje, paskutinė buriavimo diena bei atsisveikinimas su kapitonais Pauliumi Kovu ir Sauliumi Šukaičiu. Per savaitę jachtoje ypatingai suartėji su visais žmonėmis. Gyveni, miegi, valgai, prausiesi, guodiesi ir juokiesi vienoje mažoje erdvėje.
„Voyage“ dalyviai Sicilijoje turėjo progos apsilankyti žymioje vietos šokoladinėje
„Voyage“ dalyviai Sicilijoje turėjo progos apsilankyti žymioje vietos šokoladinėje / Indrės Štarkaitės/ Voyage nuotr.

Tačiau, kaip ir gyvenime, po vieno etapo seka kitas. VOYAGE dalyvių mokymai: kas svarbiau – tradicijos ar naujovės? iššūkio sausumos dalis, kurią veda projekto idėjos autorė Simona Šimulytė, yra pati svarbiausia kiekvienam į Siciliją atvykusiam jaunuoliui.

Indrės Štarkaitės/ Voyage nuotr./„Voyage“ dalyviai Sicilijoje ieško vertingų turizmo idėjų
Indrės Štarkaitės/ Voyage nuotr./VOYAGE dalyviai Sicilijoje ieško vertingų turizmo idėjų

Čia dalyviai turi atskleisti savo stipriąsias puses ir sugeneruoti naujas arba geresnes prototipines jau sukurtų turizmo produktų ar paslaugų idėjas.

Pasidalinti savo sėkmės istorija jau pirmąjį vakarą į Siciliją atvyko ir sėkme nesiskundžiantis Rimvydas Širvinskas – kelionių organizatoriaus „Makalius.lt“ įkūrėjas.

Būdamas 18 metų R.Širvinskas sugalvojo išvystyti pigių kelionių koncepcijos idėją Lietuvoje. Jaunasis verslininkas pasakojo, kad netruko suprasti, jog jis gali būti tas asmuo, kuris padės išspręsti ne vieno keliautojo iš Lietuvos galvos skausmą. Jis pamėgino sugriauti mitą, kad kelionės gali būti tik brangios – ir jam pasisekė!

Asmeninės nuotr./Makalius San Franciske
Asmeninės nuotr./Makalius San Franciske

Kaip mėgsta pabrėžti pats R.Širvinskas, savo verslą jis pradėjo turėdamas vos 7 eurus. Juos ir investavo į būsimą verslą. Pradėjęs nuo straipsnių ir įvairiausių patarimų apie keliones, kuriuos publikavo virtualioje erdvėje, netrukus vaikinas sulaukė susidomėjimo ir investuotojų, patikėjusių jo idėja. Dabar „Makalius.lt“ yra vienas iš didžiausių kelionių organizatorių Lietuvoje.

Indrės Štarkaitės/ Voyage nuotr./„Voyage“ dalyviai Sicilijoje
Indrės Štarkaitės/ Voyage nuotr./„Voyage“ dalyviai Sicilijoje

Šiuo metu R.Širvinskas vadovauja trims biurams: du iš jų yra Vilniuje, vienas – Kaune. Įmonėje dirba beveik 30 darbuotojų ir verslas nuolat plečiasi. Vos 26 metų „Makalius.lt“ vadovas galvoja apie plėtrą užsienyje. Kol kas aktyviai tiria Latvijos rinką, tikėdamasis savo sėkmingo verslo modelį pritaikyti kaimyninėje šalyje.

R.Širvinsko pavyzdys įrodo, kaip naujos idėjos gali tapti sėkmingu verslu. Tuo metu Sicilijoje VOYAGE dalyviai turėjo progos suprasti, kad kai kuriais atvejais verta puoselėti ir senas tradicijas. Jos ypač reikalingos šeimos versluose, kurių Sicilijoje nestinga.

Seniausios Sicilijos šokoladinės kelias į sėkmę – tradicijos

Keletui naktų įsikūrę Ragusos naujajame uoste (it. Marina di Ragusa) projekto VOYAGE dalyviai jau kitą dieną išskubėjo į vieną svarbiausių turistus masinančių objektų – seniausią Sicilijoje šokolado gamyklą.

Indrės Štarkaitės/ Voyage nuotr./Žymioji Sicilijos šokoladinė
Indrės Štarkaitės/ Voyage nuotr./Žymioji Sicilijos šokoladinė

„Antica Dolceria Bonajuto“ šokoladinė įsikūrusi Modikos miestelyje. Pastarasis garsėja ir ypatinga sicilietiškojo baroko architektūra, išlikusia nuo XVII a. pabaigos. Ilgą laiką visa sala priklausė ispanams, pastarieji ir buvo pirmieji prieš 400 metų į šalį atgabenę kakavos pupeles, kurios ir davė pagrindą regiono šokolado tradicijai.

„Bonajuto“ šokoladinė veikia nuo 1880-tųjų, puoselėjant labai gilias šeimos verslo ir kultūros tradicijas. Iki šiol jai vadovauja ta pati šeima, o čia paruošiamas šokoladas vertinamas bei pripažįstamas visame pasaulyje.

Indrės Štarkaitės/ Voyage nuotr./Šokolado gamyboje daug rankų darbo
Indrės Štarkaitės/ Voyage nuotr./Šokolado gamyboje daug rankų darbo

Granuliuotojo šokolado gaminiai remiasi Actekų tradicijomis, o gardinami įvairiausiais prieskoniais. Šokoladinės savininkai akcentuoja, kad apsilankymas pas juos – išskirtinė galimybė paragauti tikros tradicijos skonio.

Indrės Štarkaitės/ Voyage nuotr./„Voyage“ dalyviai Sicilijoje lankėsi žymioje šokoladinėje
Indrės Štarkaitės/ Voyage nuotr./„Voyage“ dalyviai Sicilijoje lankėsi žymioje šokoladinėje

VOYAGE iššūkio dalyviai galėjo stebėti ne tik visą šokolado gamybos procesą, bet ir pasisemti idėjų apie tai, kaip išlaikyti sėkmingą verslo modelį. Be visa to jų laukė gaminių degustacija, tapusi papildomu malonumu, leidusiu pasaldinti ir savuosius mokymus Sicilijoje.

Kita mūsų stotelė – Sicilijos sostinė Palermas (it. Palermo). Jaunuoliai garsiausiose mafijos apylinkėse praleis net 3 dienas. Lektorė S.Šimulytė pažymi, kad Palermo tvarkaraštyje numatyti susitikimai su garsiausiais ir sėkmingiausiais šalies verslininkais bei pažintis su mafijos bei anti-mafijos judėjimu bei jo vystymu Sicilijoje.

Indrės Štarkaitės/ Voyage nuotr./„Voyage“ dalyviai Sicilijoje
Indrės Štarkaitės/ Voyage nuotr./VOYAGE dalyviai Sicilijoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius