Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vytaras Radzevičius nerekomenduoja į Aliaską keliauti jauniems

„Gero vakaro šou“ laidoje viešėjęs profesionalus keliautojas, kulinaras, o dabar jau ir senelis – Vytaras Radzevičius atskleis, kodėl jam neįdomu keliauti su žmona, kaip apsisaugoti nuo meškos ir kokį keisčiausią patiekalą jam teko valgyti.
Aliaska
Aliaska / 123rf.com nuotr.
Temos: 1 Kelionės

„Skaniausia man vis tik kinų virtuvė. Užsisakai vištą ir... atneša ją gyvą. Pačiupinėji ir sakai OK”, – patiekalų užsakymo ypatumais Kinijoje dalinosi Vytaras, rašoma pranešime spaudai.

Paprastesnius patiekalus užsisakyti pas kiniečius, nemokančius anglų kalbos, dar kažkaip įmanoma, bet jei norėtum paragauti kažko įmantresnio, būtų tikrai nemažas iššūkis: „Įsivaizduokit, kaip jiems išaiškinti, kad norėtum karpio voveraitės skonio?“ – juokavo V.Radzevičius.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vytaras Radzevičius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vytaras Radzevičius

Keliautojas nebijo eksperimentų, pasak jo, ragavo viską, atsisakė, tik šunienos valgyti, o bjauriausia, ką teko valgyti – ypatingas kiaušinis gaminamas Vietname.

„Britkiausia, ką teko valgyti – netoli Kinijos, Vietname. Pas mus išmeta tuos kiaušinius, kurie plaukioja, o ten išverda ir valgo. Tai „užembrioninti“ kiaušiniai – pradauži lukštą, o ten akelės, snapelis, plunksnelės... Trakši kauleliai tarp dantų“, – egzotiniais patyrimais dalinosi vyras.

Nuo kulinarijos kalbai pakrypus apie keliones, Vytaras atskleidė, kad ilgiausia jo kelionė tęsėsi 36 dienas. Pasak jo, 28 dienos yra per mažai, o apie 30 – pats tas. Laidos vedėjų paklaustas, ar jis, kaip keliautojas profesionalas, dar kada nors keliauja tiesiog savo malonumai, atsakė, kad keliauja, bet prisipažino, kad vis mažiau jį kas stebina.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vytaras ir Laisvė Radzevičiai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vytaras ir Laisvė Radzevičiai

„Keliauju su žmona, bet ji nervuojasi su manim keliaudama. Ji vis dar kažkuo žavisi, stebisi, o aš žiovauju, nes man nebeįdomu, per daug esu visko matęs. Bet paskutinė kelionė į Aliaską su Martynu buvo labai gera“, – sakė Vytaras.

„Nevažiuok į Aliaską jaunas, nes po to pasaulyje niekas nebenustebins. Ten reikia važiuoti, kai sulauki senelio amžiaus“, – įspūdžiais dalinosi patyręs keliautojas.

Justino Jankevičiaus paklaustas, ar matė mešką, atsakė, kad teko ne tik pamatyti, bet ir susidurti: „Iš pradžių nepatikėjau, kad ten meška. Buvo prabudus po žiemos miegos, visa tokia kūda perkarus, bet vis tiek baimės įvarė“.

Vytaras rekomenduoja neerzinti meškos ir pasidalino patarimais, kaip reikėtų elgtis, jei vis tik ji susidomėtų neapdairiu keliautoju.

„Gero vakaro šou“ laida – trečiadienį 19.30 val. tik per TV3!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius