Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

10 pasaulio miestų, kuriuose taikomi didžiausi mokesčiai turistams

Mažytė Azijos šalis Butanas, kuri jau daugiau nei dvejus metus yra uždaryta, neseniai paskelbė apie padidintą turisto mokestį. Kai šį mėnesį atsivers sienos, turistai turės mokėti 200 dolerių už asmenį per dieną, o tai yra gerokai daugiau nei anksčiau, kai buvo imamas 65 dolerių mokestis, rašoma „Fodor's Travel“.
San Franciskas
San Franciskas / 123RF.com nuotr.

Turisto mokestis visame pasaulyje tampa norma. Daugelis lankytinų vietų taip pat didina šio mokesčio dydį, kad išvengtų per didelio turizmo ir padėtų ekonomikai atsigauti po pandemijos.

Keliautojai mokesčius moka keliais būdais: JAV – kaip užimtumo / viešnagės mokestį, Europoje – užsakant viešbutį (fiksuotas mokestis arba procentas nuo viešbučio kainos), Japonijoje – „sayonara“ mokestį išvykstant, o Venecijoje – įvažiavimo mokestį (kuris bus įvestas 2023 m.).

Naujame „Money.co.uk“ tyrime išanalizuoti visame pasaulyje turistams taikomi mokesčiai ir sudarytas miestų sąrašas, kuriuose reikia sumokėti daugiausiai. Paaiškėjo, kad trys JAV miestai užima pirmąsias tris vietas.

1. Honolulu, JAV

Havajuose esančiame Honolulu mieste yra įvestas didžiausias pasaulyje mokestis turistams. Čia taikomas 10,25 proc. laikinasis apgyvendinimo mokestis, o dabar prie jo dar pridėtas 3 proc. viešbučio mokestis. Už poilsį šiame mieste gali tekti sumokėti iki 50 dolerių už naktį, nes vidutinė kambario kaina yra 390 dolerių (už naktį).

123rf.com / Šokančios havajietės
123rf.com / Šokančios havajietės

2. San Franciskas, JAV

San Franciskas yra antrasis miestas pasaulyje pagal turistams privalomo mokėti mokesčio dydį. Miglos miestas taiko 14 proc. trumpalaikio apgyvendinimo mokestį (TOT) apgyvendinimo paslaugoms, kai viešnagė trunka trumpiau nei 30 dienų. Už viešnagę šiame mieste vidutinis mokestis yra 29,61 doleris už naktį, o už 7 dienų trukmės viešnagę reikėtų sumokėtų 207,29 dolerius.

123rf.com nuotr. / San Franciskas
123rf.com nuotr. / San Franciskas

3. Los Andželas, JAV

Angelų miestas lankytojams taip pat nėra pigus. Los Andželas yra dar vienas Kalifornijos miestas, kuris papildo šį brangiausių JAV ir pasaulio miestų sąrašą, kai kalbama apie turistams taikomus mokesčius. Lankytojai už nakvynę moka 12 proc. TOT, o tai reiškia, kad už 7 naktų viešnagę vidutiniškai reikia sumokėti 164,40 dolerių.

123RF.com nuotr. / Los Andželas
123RF.com nuotr. / Los Andželas

4. Amsterdamas, Nyderlandai

Didžiausią Europoje turisto mokestį renka Amsterdamas. Lankytojai moka 7–10 proc. turisto mokestį už nakvynę viešbučiuose, nakvynės bei pusryčių namuose, o nuo 2020 m. miestas papildomai pradėjo imti 3 eurų (2,8 dolerių) mokestį. Taigi, savaitės atostogos šiame mieste vienam asmeniui kainuos 78,58 dolerius mokesčių.

123RF.com nuotr. / Amsterdamas
123RF.com nuotr. / Amsterdamas

5. Orlandas, JAV

Penktasis sąrašo numeris – dar vienas Amerikos miestas. Orlande, kuris yra pagrindinė pramogų parkų vieta, taikomas 6 proc. pardavimo ir kurorto mokestis, o tai sudaro 81,18 dolerių už 7 naktų viešnagę.

6. Kankūnas, Meksika

Meksikos Kintana Roo valstijoje iš keliautojų imamas fiksuotas 10,99 dolerių įvažiavimo mokestis. Tai didžiausias mokestis pasaulyje, pavyzdžiui, Japonijoje jis siekia 9 dolerius. 2021 m. įvestas mokestis taikomas visiems 4 metų ir vyresniems lankytojams (keliautojams iš Belizo taikoma 10 proc. nuolaida).

123rf.com / Kankūnas
123rf.com / Kankūnas

7. Plaja del Karmenas, Meksika

10,99 dolerių turisto mokestis – tai naujovė visiems užsienio svečiams, keliaujantiems į Kintana Roo. Jei lankotės tokiose vietose kaip Kankūnas, Tulumas ir Plaja del Karmenas, šią sumą galite sumokėti internetu prieš atvykdami ar nusileidę, arba sumokėti grynaisiais oro uoste prieš išvykdami iš šalies.

8. Majamis, JAV

Tai penktoji Amerikos vieta sąraše, kurioje įvesti dideli turistams taikomi mokesčiai. Tyrimo duomenimis, Majamyje taikomas 12,59 dolerių mokestis už naktį, o tai sudaro nemažą sumą, kai jame apsistojama 7 naktims (88,13 dolerių).

123rf.com nuotr. / Majamis
123rf.com nuotr. / Majamis

9. Maskatas, Omanas

Vienintelė Artimųjų Rytų kryptis šiame sąraše yra Muskatas, kuriame nakvynės mokestis yra 9,38 dolerių. Savaitė mieste gali kainuoti papildomus 88 dolerius mokesčių, kuriuos turėtumėte įskaičiuoti į savo biudžetą, kai ketinate aplankyti turgus ir didingus al Chadžaro kalnus.

123rf.com nuotr. / Maskatas
123rf.com nuotr. / Maskatas

10. Bankokas, Tailandas

Tailando miestas šiame sąraše užima 10-ąją vietą. Tailando 300 batų (8,36 dolerių) dydžio turisto mokestis vis atidėliojamas, tačiau tikimasi, kad jis bus įvestas 2023 m.

123RF.com nuotr. / Bankokas
123RF.com nuotr. / Bankokas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius