Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15 populiariausių vietų, kurias renkasi „Instagram“ vartotojai

Dar neturite idėjų, kur praleisti savo kitas atostogas? Nežinote, kurią kryptį pasirinkti? Norite ramaus poilsio, nepamirštamo gyvenimo nuotykio, egzotiškų vaizdų ar nepaprastų, žurnalo viršelio vertų nuotraukų, kuriomis galėtumėte dalintis socialiniuose tinkluose? „Kelionių panorama“ pranešime spaudai paruošė 15 populiariausių vietų, kurias renkasi „Instagram“ vartotojai, sąrašą.
Šveicarija
Šveicarija / 123rf.com nuotr.

1. Amsterdamas, Olandija

123rf.com nuotr./Amsterdamas
123rf.com nuotr./Amsterdamas

Amsterdamas yra viena populiariausių krypčių Europoje, kadangi čia nepaprastai gražu bet kuriuo metų laiku. Tikriausiai dažnam, išgirdusiam žodį Amsterdamas, prieš akis iškyla daugybės kanalų ir palei krantinę išsidėsčiusių įvairiomis spalvomis išmargintų namų paveikslas.

Nuostabi architektūra, istorinės vietos, muziejai, spalvingas ir pašėlęs naktinis gyvenimas, ramūs pasivaikščiojimai, pasivažinėjimai dviračiais (jie čia labai populiarūs) ar net pasiplaukiojimai valtimi – kiekvienas atras sau patinkantį būdą praleisti dieną. Pabūti čia – tarsi trumpam istoriškai pažvelgti į praeitį ir bent piršteliu prisiliesti prie ateities.

2. Kenija

123rf.com nuotr./Kenija
123rf.com nuotr./Kenija

Kenija – šios šalies pavadinimo sinonimas neabejotinai būtų safaris. Turbūt nėra daugiau jokios kitos tokios vietos planetoje, kur persipina kvapą gniaužiančių nuotykių ir romantiškumo dvasia. Viena iš nedaugelio šalių, galinčių pasiūlyti tokių tikrų, natūralių gamtos vaizdų. Kiekvieną dieną galima mėgautis begaliniais Afrikos savanos peizažais, gryna ir žmogaus nepaliesta laukine gamta – čia neabejotinai išvysite gyvūnus, kuriuos, greičiausiai, regėjote tik zoologijos sode.

Afrikos auksiniai paplūdimiai, pusiaujo džiunglės, sniegu padengti aukšti kalnai, karštos dykumos ir vėsios kalnuotos vietovės, senovinė afrikiečių kultūra, išlikusi dabartiniame modernėjančiame pasaulyje – ši kontrastų visuma gali susukti galvą bet kuriam nuotykių ir ramaus poilsio ieškotojui. Nuvykite ir mėgaukitės visomis Afrikos spalvomis!

3. Islandija

123rf.com/Islandija
123rf.com/Islandija

Viena įspūdingiausių kelionių krypčių, įsikūrusių Atlanto vandenyno šiaurėje, labai arti Šiaurės poliarinio rato. Nors iš pradžių ši vieta gali pasirodyti pernelyg balta, šalta ir atstumianti, bet vaizdai, gamtos turtai ir turtinga vikingų istorija nepaliks abejingų. Norite širdį stingdančių nuotraukų? Čia jūsų lauks įspūdingi ledynai, ugnikalniai, ledo urvai, vulkaniniai paplūdimiai, geizeriai – tarsi kelionė į ledynmetį. Taip pat turėsite galimybę akies krašteliu pažvelgti į Šiaurės pašvaistę, mėgautis karštų šaltinių voniomis, kopti į ledynus ar leistis į nepaliestos žemės kelionę, kur per visą dieną, tikėtina, nesutiksite nė vieno žmogaus. Tobulas pabėgimas nuo kasdienybės!

4. Krabis, Tailandas

123rf.com /Tailandas
123rf.com /Tailandas

Krabis – beribis tropikų grožis. Šis regionas yra labai populiarus tarp turistų arba geriausias pasirinkimas tiems, kurie vyksta į Aziją pirmą kartą. Krabio regionas įsikūręs pietinėje Tailando dalyje ir apsuptas daugybės salų, kur galima atrasti viską, ko tikitės iš Tailando: rojaus vardo vertus paplūdimius, šiltą krištolo skaidrumo Indijos vandenyno vandenį, didingas uolienas, kyšančias virš vandens, įspūdingus kraštovaizdžius, koralinius rifus, didžiulius jūros vėžlius, margiausių žuvų gausybę, artėjančią prie kranto, vėsų vandenyno vėją, sodriai žalius atogrąžų miškus, atotrūkį nuo miesto ir urbanizacijos, egzotišką maistą, o kartu ir įvairias vandens pramogas. Ar jūs taip pat svajojate apie šią vietą? Tai ko laukiate?!

5. Egiptas

123RF.com nuotr./Egiptas
123RF.com nuotr./Egiptas

Kelionė į Egiptą turėtų būti įtraukta į bet kurio keliautojo lankytinų vietų sąrašą. Argi nenorėtumėte įsiamžinti prie vienintelio iki mūsų laikų išlikusio pasaulio stebuklo – Cheopso piramidės? Ši įspūdinga ir mistinė vieta – pagrindinis turistų traukos centras. O kur dar nuotykiai keliaujant dykuma ant kupranugario nugaros, kruizas arba tiesiog pasivaikščiojimas palei vieną ilgiausių pasaulio upių – Nilą, senovinių šventyklų gausa! Be amo jus paliks ir garsiosios unikalios architektūros Abu Simbelio šventyklos. Tikras istorijos mėgėjų (ir ne tik!) rojus. Jei faraonų šalis yra ta vieta, kurią visą gyvenimą svajojote aplankyti, tai meskite viską – šiandien atėjo ta diena!

6. Maču Pikču, Peru

123rf.com nuotr./Maču Pikču, Peru
123rf.com nuotr./Maču Pikču, Peru

Senovės inkų miestas Maču Pikču yra viena stebuklingiausių ir paslaptingiausių vietų planetoje. Įsikūrusi tarp aukštų kalnų, apgaubta rūko ir debesų, ši vieta taip ir liko nepaliesta kolonijistų ir išlaikė įspūdingą inkų civilizacijos sukurtą šedevrą, atspindintį tobulą senąją architektūrą bei inžinerinius sugebėjimus. Jokia nuotrauka negali atskleisti to ypatingo grožio ir mistiškumo, kai nuo pat kelionės pradžios lydi užburiantis paslaptingumas, noras medituoti, pailsėti, pasigrožėti unikaliu vaizdu. Architektūros ir gamtos bendrystė, įspūdingi kraštovaizdžiai, kuriuos galima pamatyti iš Maču Pikču, ir šios vietos šventa atmosfera sukelia nepakartojamą jausmą, dėl kurio tai tapo sakrali ir ypatinga vieta, kurią būtina aplankyti. Maču Pikču ir jo magija jūsų laukia!

7. Maldyvai

123RF.com nuotr./Maldyvai
123RF.com nuotr./Maldyvai

Netikite rojumi žemėje? Vadinasi, dar nebuvote Maldyvuose! Tai bene mėgstamiausia ir populiariausia vieta tarp jaunavedžių, renkantis, kur praleisti medaus mėnesį. Balto smėlio paplūdimiai, skaidrus nepaprasto žydrumo vanduo, stulbinantys saulėtekiai ir rožiniai saulėlydžiai, žali atogrąžų miškai, gyvenimas virš vandens esančiose vilose ir kone visiškas atotrūkis nuo civilizacijos – argi skamba ne tobulomis romantiškomis atostogomis? Trūksta šiek tiek veiksmo? Čia galite ir nardyti, užsiimti vandens sportu, o saloje esantys viešbučiai siūlo ekskursijas į negyvenamas salas, baidarių ar vandens motociklų nuomą. Maldyvai yra ta vieta, kurios neįmanoma neįsimylėti, o stulbinantys vaizdai atima žadą. Ką jau kalbėti apie nuotraukas…

8. Paryžius, Prancūzija

123rf.com nuotr./Paryžius
123rf.com nuotr./Paryžius

Meilės miestas – taip apibūdinama ši Prancūzijos sostinė. Nesvarbu, ar čia atvyksta tik romantiškai laiką praleisti nusprendusios poros, ar vestuvių metines švenčiantys sutuoktiniai, ar tik besiruošiantys žengti tvirtą žingsnį bendro gyvenimo link – Paryžius pakeri, suvilioja ir užkariauja įsimylėjėlių širdis.

Eifelio bokštas – pagrindinis romantiškiausių akimirkų liudytojas, o nuotraukos su jo vaizdu nepalieka abejingų ir nukelia tarsi į pasaką. Paryžius pilnas gražių vaizdų: galima ramiai pasivaikščioti po parkus, sodus, gatves ir mėgautis miesto architektūra; arba tiesiog prisėsti vienoje iš jaukių kavinių ir stebėti pro šalį einančius žmones. Mėgaukitės miestu aplankant tokias įžymias vietas kaip Luvro dailės muziejus, kur galite išvysti įspūdingus meno kūrinius, pavyzdžiui, Leonardo da Vinčio „Mona Liza“, pasigrožėkite Eliziejaus laukais, Triumfo arka, Versalio rūmais, aplankykite Dievo Motinos katedrą. Norėdami ko nors aktyvesnio – praleiskite naktį Mulen Ružo kabarete! Paryžius, vienareikšmiškai, yra ta vieta, kurią privalote aplankyti bent vieną kartą gyvenime!

9. Graikijos salos (Santorinas, Mikonas)

123rf.com nuotr./Graikija
123rf.com nuotr./Graikija

Norisi daugiau saulės, vandenyno dvelksmo, unikalios architektūros ir gražiausių kelionių nuotraukų? Tuomet būtina aplankyti Graikijos salas, ypač Santorino ir Mikono. Krištolo mėlynumo vanduo, nuostabūs paplūdimiai, ramybė, gamta, terasos stebėti saulėlydžius, nepakartojama architektūra, pašėlęs naktinis gyvenimas ir tiesiog dieviškas maistas kvieste kviečia praleisti svajonių atostogas. Kiekvieno keliautojo akį pirmiausia patraukia užburiantys akinamo baltumo pastatai, dengiantys stačios kalvos šlaitus, bei Egėjo jūros spalvą atspindintys ir tarsi su ja susilieję mėlyni stogai. Tikrų tikriausias graikiškas rojus!

10. Dubajus, JAE

123RF.com nuotr./Dubajus, Jungtiniai Arabų Emyratai
123RF.com nuotr./Dubajus, Jungtiniai Arabų Emyratai

Jei esate vienas iš tų keliautojų, neskaičiuojančių išlaidų ir mėgstančių būti prabangiausiose vietose, tuomet turėtumėte keliauti į Dubajų. Tai vieta, kuri neabejotinai nustebins jus savo prašmatnia, didinga, spindinčia ir modernia architektūra, kur išskirtinumas ir puošnumas yra būtinybė. Norite mėgautis įspūdingiausiais Dubajaus vaizdais? Tuomet užkilkite į aukščiausio pasaulyje dangoraižio „Burj Khalifa“ viršūnę, kuri matoma iš bet kurios miesto vietos. Iš ten galėsite pasigrožėti ir pasakiškais vandens, šviesos ir muzikos pasirodymais – grojančiais fontanais. Ar nuo tokios prabangos nesusisuko galva? Įsivaizduokite, kaip viskas atrodo sutemus – šviesose paskendęs Dubajus ir jūs, sėdintis Ferrari…

11. Niujorkas, JAV

123rf.com nuotr./Turistė Niujorke
123rf.com nuotr./Turistė Niujorke

Niujorkas, kaip daugelis sako, – naujų galimybių miestas. Jis siūlo tokį gyvenimo būdą ir unikalią atmosferą, kurių žodžiais nenusakysi – reikia tai išgyventi ir pajusti. Norėdami maksimaliai išnaudoti laiką čia, privalote aplankyti bent dalį svarbių ir visame pasaulyje garsių vietų: paklausykite miuziklo Brodvėjuje, praleiskite naktį įspūdingame „Times Square“, apsupti milžiniškų reklaminių ekranų, mėgaukitės apsipirkinėjimais legendinėje Penktojoje aveniu, pasivaikščiokite po Centrinį parką arba pereikite Bruklino tiltą, galiausiai, grožėkitės didinguoju „Empire State Building“ dangoraižiu ar laisvės ikona tapusia Laisvės statula.

Išvardyti viską, ką galima nuveikti Niujorke, yra neįmanoma, nes kiekvieną kartą galima atrasti vis kažką naujo ir visada pritrūks laiko miestą pažinti iki galo. Galite pamatyti Niujorką per televiziją, fimą ar serialą ir įsivaizduoti save ten, bet kartą nuvykę suprasite, jog tai daugiau nei jausmas. Niujorko dvasia taip užburia, kad priverčia įsimylėti šį miestą amžiams.

12. Marakešas, Marokas

123rf.com nuotr./Marakešas
123rf.com nuotr./Marakešas

Tūkstančio ir vienos nakties šalis, kurioje laukia tūkstantis ir vienas nuotykis. Jei norite mėgautis visomis Maroko teikiamomis galimybėmis, tai vykite į Marakešą – Afrikos perlą, kur dangaus mėlynumas susimaišęs su persikine-auksine architektūra. Tai toks stebuklingas ir didingas „imperatoriškasis“ miestas, kur spalvos, kvapai, skoniai, formos ir raštai tiesiog pavergia. O masė žmonių, triukšmas, judėjimas, chaosas – kasdienybė. Labiausiai visus traukia nereikšmingas pasivaikščiojimas po spalvingą turgų, kur galima klaidžioti valandų valandas. Tačiau, pabėgę nuo prekybininkų ir turistų šurmulio, rasite įdomių istorinių vietų ar net galėsite praleisti naktį dykumoje po žvaigždėtu dangumi. Ar esate pasirengę pasinerti į Marakešo žavesį?

13. Kapadokija, Turkija

Shutterstock.com nuotr./Kapadokija, Turkija
Shutterstock.com nuotr./Kapadokija, Turkija

Vis varvinate seilę žiūrėdami į nuotraukas, kuriose tekančios saulės apšviesti kyla oro balionai? Metas tai pamatyti savo akimis ar net išgyventi tą jaudulį kylant aukštyn nuo žemės paviršiaus! Kapadokija – šiandien kone populiariausia Turkijos lankytina vieta būtent dėl šių pasakiškų ir romantiškų peizažų. Nepraleiskite progos pasigrožėti ir kitomis lankytinomis vietomis: aplankykite muziejų po atviru dangumi, uolose iškastas bažnyčias ar vienuolynus su didingomis freskomis, pritrenkiantį požeminį miestą, kuris kaip skruzdėlynas išsiraizgęs po visą Kapadokiją. Nesuklysite keliaudami pėsčiomis – taip geriausiai atsiveria gamtos spindesio ir žmonijos išradingumo sukurta panorama. Beje, čia galite apsistoti uolose, mat ten įrengti ir viešbučiai turistams. Argi ne asketiška patirtis?

14. Balis, Indonezija

123rf.com nuotr./Balis – fotografų rojus
123rf.com nuotr./Balis – fotografų rojus

Norite pabėgti nuo kasdienybės ir patirti įspūdžių, kurie pranoksta realybę? Atsakymas trumpas – Balis. Jau vien išgirdus pavadinimą mintys nukelia į rojų! Tai vieta, kur jau išeinant iš oro uosto galima užuosti gėlių, smilkalų, kavos ir cinamono kvapą. Vieta, kurioje draugiški ir besišypsantys gyventojai visada norės su jumis pasisveikinti. Vieta, kurioje įspūdingų šventyklų beveik daugiau nei gyvenamųjų namų. Rojaus kampelis, kuriame 50 ir daugiau žalių gamtos atspalvių. Ryžių terasos. Tradiciniai šokiai. O jūra… Tikrai pavogs jūsų širdį.

15. Šveicarija

123rf.com nuotr./Gražiausiu Šveicarijos kaimeliu vadinamas Lauterbrunenas
123rf.com nuotr./Gražiausiu Šveicarijos kaimeliu vadinamas Lauterbrunenas

Koks yra puikus kelionių receptas? Įberkite šaukštą kalnų, serpantinų ar vandens peizažų. Prie jų pridėkite saujelę nepakartojamų panoraminių vaizdų, žiupsnį vietų, kur galėtumėte pasimėgauti gastronomine pertrauka ar pasivaikščioti, o visa tai lydės poilsis prabangiuose viešbučiuose ar unikaliuose nameliuose. Šie ingredientai sukuria tikrą stebuklą – Šveicariją.

Šalis-magnetas, traukte traukiantis visus kalnų mylėtojus. Čia stūkso aukščiausios Alpių viršūnės, o jose taip išplėtota infrastruktūra, kad galite mėgautis vaizdais iš bet kurio kalnų kampelio. Kalnuose galima mėgautis ne tik aktyvaus sporto pramogomis, bet ir raminančiu poilsiu trobelėse, apsuptose sniego, ragaujant karštą šokoladą ir šildantis prie židinio ugnies – tarsi iš svajonių pasaulio, ar ne? Pamatyti šios šalies gamtos grožį ir pramogauti galima visus metus, bet žiemą Šveicarija turi ypatingą žavesį. Kur dar galite mėgautis sūrio ar šokolado fondiu panoraminėse Alpių terasose, kurių fone – kalnų sniegas?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius