-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

18-mečiams bus išdalinta 12 tūkst. nemokamų bilietų kelionėms po Europą

Pirmojo Europos Sąjungos iniciatyvos „DiscoverEU“ turo metu buvo išdalinta 15 tūkst. nemokamų kelionės bilietų 18-mečiams. Iniciatyva sugrįžta su antruoju turu: pranešime žiniasklaidai rašoma, kad ketinama suteikti 12 tūkst. daugkartinių bilietų kelionėms po Europą. Registruotis gali tik 2000-aisiais metais gimę jaunuoliai.
Kelionė
Kelionė / 123rf.com nuotr.

Registracija į antrąjį „DiscoverEU“ turą prasidės lapkričio 29 d. 13:00 (ketvirtadienį) ir truks iki gruodžio 11 d. Jauni žmonės galės rinktis iš kelių skirtingų kelionių galimybių.

„Šio turo metu yra pasikeitusios bilietų pasirinkimo galimybės. Atrinkti dalyviai galės rinktis tarp lankstaus ir fiksuoto bilieto. Pasirinkus lankstų bilietą bus galima keliauti 30 d., iš jų 7 dienas skiriant kelionei traukiniu. Turint šį bilietą galima neturėti tikslaus kelionės plano, tačiau teks pačiam susimokėti traukinio vietos rezervacijos mokestį. Pasirinkti fiksuotą kelionės galimybę galės tie, kurie tiksliai žino, kokias valstybes ir kada nori aplankyti. Turint fiksuotą bilietą galima aplankyti 2 valstybes“, – atkreipia dėmesį Ingrida Jotkaitė, Europos jaunimo informacijos tinklo „Eurodesk“ vadovė Lietuvoje.

Registruotis galima internetu nuo 2018 m. nuo lapkričio 29 d. 13:00 (Lietuvos laiku) iki gruodžio 11 d. 13:00 (Lietuvos laiku). Pirmiausia anketoje reikės nurodyti savo asmens duomenis ir pateikti daugiau informacijos apie planuojamą kelionę: valstybes, kurias norima aplankyti, planuojama keliauti pavieniui ar su grupe. Paskui teks atsakyti į 5 klausimus apie Europos kultūrą bei įvairovę ir jaunimui skirtas ES iniciatyvas. Atrinkti dalyviai turės leistis į kelionę tarp 2019 m. balandžio 15 d. ir spalio 31 d.

123rf.com/Kelionė traukiniu
123rf.com/Kelionė traukiniu

Jauni žmonės dažniausiai siekia keliauti grupėmis ir ieško tiek vietinių, tiek tarptautinių draugų. „Pirmajame iniciatyvos ture jauni žmonės ypač noriai būrėsi į grupes, ieškojo kelionės draugų iš visos Europos. Šiuo metu „DiscoverEU“ bendruomenė yra susibūrusi į socialinio tinklo „Facebook“ grupę. Kelionė vienam – nėra priimtina kiekvienam jaunam žmogui, nes neturint patirties gali būti nedrąsu žengti pirmosios mobilumo patirties link. Tad verta atkreipti dėmesį, jog į iniciatyvą gali registruotis 2–5 žmonių komandos. Tuomet jie bus užtikrinti, jog į kelionę galės leistis su draugais“, – pažymi I.Jotkaitė.

Su dažniausiai užduodamais klausimais ir atsakymais galima susipažinti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius