Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

19 keliautojų tipų, kuriuos visada sutiksite kelionėje ir svečių namuose

Kelionėse, ypač jaunystėje, ne kartą teko apsistoti pigiuose svečių namuose ar didesniuose hosteliuose. Nuo viešbučių šios nakvynės vietos skiriasi savo socialine aplinka. Dažnai svečių namuose yra svetainė, virtuvė ir kitos erdvės, kuriose renkasi keliautojai, dalinasi savo patirtimis, susipažįsta ir linksminasi. Buzzfeed.com įvairenybių portalas atrinko kaip niekada tikslius hosteliuose besirenkančių keliautojų bruožus – nuo vienišų vilkų iki saldžių porelių. Nors tai ir stereotipai, tačiau būtent tokie svečiai bei pakeleiviai ir pasitaiko kuprinėtojų kelionėse.
Nakvynės namai Barselonoje tampa vis populiaresni
Nakvynės namai Barselonoje tampa vis populiaresni / TripAdvosor.com

1. „Bičas“ su gitara

Jį visada rasite romantiškai prisėdusi ant svečių namų svetainėje pastatytos sofos su gitara rankose. Jam niekada netrūks aplinkinių dėmesio.

2. Besilinksminantys australai, kanadiečiai, amerikiečiai

Riseingcock nuotr./Kylančio gaidžio vakarėlių akimirka
Riseingcock nuotr./Kylančio gaidžio vakarėlių akimirka

Jis ir jo draugai neatsisakys stikliuko degtinės nei ryte, nei vakare. Dažnai triukšmingi ir nervinantys aplinkinius, tačiau vieną ar du vakarus su jais gali būti visai linksma. Ne ilgiau...

3. Vienerių metų tarpą tarp mokslų pasiėmęs studentas/ė

Flyingpig nuotr./Skraidančio paršelio svečių namai Nyderlanduose
Flyingpig nuotr./Skraidančio paršelio svečių namai Nyderlanduose

Metai kelionėje po mokyklos ar studijų? Visi aplinkiniai ir ypač tie, kurie bando šalį apvažiuoti per dvi savaites, šiems keliautojams stipriai pavydi.

4. Įsivaizduojantis esąs vietinis/ė

wherethehellismatt.com/Keliautojas Mattas
wherethehellismatt.com/Keliautojas Mattas

Jis svetimoje šalyje praleido tiek laiko, jog dabar kalba svetima kalba, rengiasi vietiniu stiliumi ir visiems pasakoja, kodėl tos šalies prekės, maistas ir žmonės yra geriausi.

5. Girta mergina

The Pink Place nuotr./Rožinė vieta
The Pink Place nuotr./Rožinė vieta

Iš pažiūros tai vakarėlių liūtė, kuri gali išgerti daugiau alkoholio nei kiti, tačiau ryte ji atsibunda su labai skaudančia galva, dažnai pametusi telefoną ar piniginęs. 

6. Vyras „kekšė“

X hostel nuotr./X hostelis
X hostel nuotr./X hostelis

Jis žavus, naktį praleidžia vis su kita mergina, keliauja iš vienos vietos į kitą su tikslu „pažinti“ viso pasaulio moteris. Net jei gerai praleisite su juo laiką, prisiminkite, kad kartu su tokiu keliautoju kartais keliauja ir lytiškai plintančios ligos. 

7. Mergina, sakanti, jog turi vaikiną

sxc.hu nuotr./10 dalyku kuriuos turi padaryti_mazas
sxc.hu nuotr./10 dalykų, kuriuos turi padaryti

Taip gali būti iš tiesų. Tačiau labai dažnai tai tiesiog puikus išsisukimas nuo įkyrių žvilgsnių, girtų vaikinų ar vienos nakties nuotykių ieškotojų.

8. Vaikinas, turintis merginą „už jūrų, marių...“

123rf.com nuotr./Keliaudami savarankiškai turėsite galimybę susidaryti sau tinkamą maršrutą.
123rf.com nuotr.

O čia jau mergina dažniausiai būna tikra ir neišgalvota. Ir ji net nenutuokia, ką jos vaikinas veikia už tūkstančių kilometrų esančiame hostelyje, net jei ir siunčia sms žinutę, jog myli ją. Saugokitės tokių „vienišių“ keliautojų, apsistojusių svečių namuose, nes vėliau galite būti apkaltinta poros ardymu.
 
9. Tie, kurie atvažiavę niekada nebeišvyksta

Jis taip patogiai įsikuria, jog nebenori iškeliauti. Dažniausiai toks užsilikėlis plaus virtuvės indus ir skalbs svečių drabužius už maistą ir nakvynę.

10. Tinginys ir apsileidėlis

Tai vargas svečių namų šeimininkams, kuris pasitaiko ne taip jau ir retai. Po tokio svečio nuolat reikia eiti ir rinkti indus, trupinius ir išmėtytus daiktus. 

11. Vienišas vilkas

123rf.com nuotr./Žurnalistai iš įvairių pasaulio šalių lanko ir aprašo Lietuvą
123rf.com nuotr./Žurnalistai iš įvairių pasaulio šalių lanko ir aprašo Lietuvą

Jis visada keliauja vienas. Dažnai jį išvysite darantį jogą paplūdimyje ar vaikščiojantį vieną su fotoaparatu po miestą. Nepastebėtas jis įslenka į svečių namus, panašiai iš jų ir pasišalina. Nedaugžodžiauja. 

12. Pinigų maišas

Šis keliautojas dažniausiai vilkės geriausią kelionių aprangą, turės tonas „Apple“ produktų ir technikos bei naudos kelias kreditines kortele. Visa tai iš tėvų kišenės, kurie mielai finansuoja keliautojo „savęs ieškojimą svečiose šalyse“.

13. Negalintys gyventi be socialinių tinklų

Shutterstock nuotr./Pora
Shutterstock nuotr.

Tai žmonės, kurių pirmas klausimas atvykus į nakvynės vietą: „Ar yra interneto ryšys?“. Pasitikrinti „Facebooką“, „Twiterį“, „Istagramą“, įkelti nuotrauką, paspausti „patinka“... Iš tokių pakeleivių daug dėmesio sau nesitikėkite.

14. Prielipa

Viskas tuo ir pasakyta. Įkyrūs hostelio gyventojai, kurie norės pasišnekėti ar išsipasakoti, kaip tik tada, kai sugalvosite eiti miegoti ar bendrausite su kitais draugais.

15. Hipiai keliautojai

Be sienų nuotr./Tipiškas Gokarnos hipis – liesas, su dredais, ramaus žvilgsnio ir geraširdės šypsenos savininkas
Be sienų nuotr./Tipiškas Gokarnos hipis – liesas, su dredais, ramaus žvilgsnio ir geraširdės šypsenos savininkas

O čia gali būti ir linksma, ir liūdna. Galite sutikti tikrai linksmų, įdomių ir šnekių hipių, kurie mielai pasidalins savo alternatyviu gyvenimo ir keliavimo būdu. Lygiai taip pat gali pasitaikyti naivių ir burbančių hipių keliauninkų nusistačiusių prieš viso pasaulio korporacijas, politikus, visuomenės santvarką ir t.t.

16. Be proto įsimylėjusi porelė

123rf.com nuotr./Kiekvienas keliautojas kelyje susiduria su sunkumais
123rf.com nuotr./Kiekvienas keliautojas kelyje susiduria su sunkumais

Bežiūrint į juos kaupiasi cukrus burnoje. Vienodos kuprinės, visada viską daro kartu, susikabinę už rankų. Dažniausiai iš šių keliauninkų dėmesio daug nesulauksite – jie mato tik vienas kitą.

17. Pasų štampų ir vizų kolekcionierius/ė

Jie nepraleis progos paminėti aplankytų šalių skaičių, daug pasakos apie pamatytus kraštus, tačiau kai kalba pakryps link esmės – gali pasirodyti, kad ne tiek jau daug keliautojas ir pamatęs. 

18. Pasaulio gelbėtojai – savanoriai

Igno Pavliukevičiaus nuotr.  /Kokia jėga mane dabar paguos?
Igno Pavliukevičiaus nuotr. /Kokia jėga mane dabar paguos?

Oi! Tai žmonės, kurie šventai įsitikinę, kad savanorystė gali išgelbėti pasaulį. Tai keliautojai, kurie pabuvę šalyje kelias savaites ar mėnesius, galvoja, jog padarė neįkainojamų darbų bendruomenei. Ir pabandykite jiems paprieštarauti... Susilauksite griežto atsako.

19. Pagyvenęs keliautojas, besielgiantis tarsi jaunuolis

Tai žmonės, kurie glumina hostelių gyventojus. Jiems per penkiasdešimt metų, o jie visur kartu su jaunimu, apsistoja svečių namuose ir dalyvauja vakarėliuose. Daugelis jaunimo tada iki galo nežino, kaip prie šių žmonių elgtis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius