Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

19 viešbučių iš kino filmų

Tikriausiai kiekvienas nors kartą gyvenime žiūrėdami filmą esame ištarę: „O, kad galėčiau ten atsidurti!“. Tokią svajonę bent iš dalies galima įgyvendinti apsistojus viename iš šių 19 viešbučių, kuriuose buvo filmuojami laikui nepavaldžios kino juostos ir gyveno filmų herojai. Visus juos į vieną sąrašą surinko „Business Insider“.
Ryanas Goslingas ir Emma Stone filme „Kalifornijos svajos“
Ryanas Goslingas ir Emma Stone filme „Kalifornijos svajos“ / Kadras iš filmo

19. Kino filmas „Purvini šokiai“ (angl. Dirty Dancing): The Mountain Lake viešbutis, Virdžinija, JAV – nuo 75 svarų sterlingų už naktį

Vida Press nuotr./„The Mountain Lake lodge“ viešbutis Virdžinijos valstijoje
Vida Press nuotr./„The Mountain Lake“ viešbutis Virdžinijos valstijoje

Iki šiol daugelis moterų tebedūsauja žiūrėdamos šį filmą, kuriame Patrickas Swayze'as sutiko Jennifer Grey. Žinoma, „susitiko“ ne jie, bet jų vaidinami herojai. Ir šis susitikimas (pirmasis!) įvyko būtent šiame viešbutyje. Kino filme „Purvini šokiai“ „The Mountain Lake Hotel“ virto „Kellerman's Resort“, bet esmės tai nekeičia. Šis viešbutis jau tapo kino istorijos dalimi.

Nieko nestebina, kad išgarsintas legendinio filmo šis viešbutis naudojasi jo „palikimu“: viešbutyje kasmet vyksta daug „Purvinų šokių“ temos renginių: pradedant šokių vakarais, baigiant filmų peržiūromis, grupinėmis šokių pamokomis ir žaidimais lauke.

18. Kino filmas „Omaras“ (angl. The Lobster): Parknasilla Resort and Spa, Airija – nuo 80 svarų sterlingų už naktį

„Parknasilla Resort and Spa“ nuotr./„Parknasilla Resort and Spa“ viešbutis Airijoje
„Parknasilla Resort and Spa“ nuotr./„Parknasilla Resort and Spa“ viešbutis Airijoje

Didžioji dalis juodojo humoro komedijos „Omaras“ nufilmuota Airijoje „Parknasilla Resort“. Filmo herojams duotos 45 dienos, per kurias jie turi rasti antrąją pusę. Jie nespės, jie pavirs gyvuliais. „Parknasilla“ viešbutis ir tapo ta vieta, į kurią atvykę vienišiai viliasi rasti gyvenimo partnerį.

Kuriant filmą aktoriai, tarp kurių Colinas Farrellas, Rachel Weisz ir Johnas C Reilly, šiame viešbutyje ne tik dirbo, bet ir gyveno. Juokais šią vietą kūrybinė komanda vadino „vasaros stovykla“.

17. Kino filmas „Traukinių žymėjimas“ (angl. Trainspotting): Royal Eagle Hotel, Londonas, Didžioji Britanija – nuo 80 svarų už naktį

„Royal Eagle“ nuotr. /„Royal Eagle“ viešbutis Londone
„Royal Eagle“ nuotr. /„Royal Eagle“ viešbutis Londone

Šio įsimintino filmo gerbėjai tikrai prisimena 1990-ųjų Edinburgą ir jame esantį viešbutį, kuriame Spudas, Sick Boy, Rentonas ir Begbie sudarė 16 000 svarų sterlingų vertės sandorį dėl narkotikų. Iš tiesų viešbutis yra Londone. Tačiau jo vieta – niekam nerūpi, kai norisi pabūti mėgstamo filmo herojų „namuose“. O tokią galimybę ir suteikia „Royal Eagle Hotel“.

16. Filmas „Pagirios Las Vegase“ (angl. The Hangover): Caesers Palace, Las Vegasas, JAV – nuo 99 svarų sterlingų už naktį

Vida Press nuotr./„Caesers Palace“ Las Vegase
Vida Press nuotr./„Caesers Palace“ Las Vegase

Šiame viešbutyje filmuotos ne tik „Pagirios Las Vegase“, bet ir kiti Holivudo filmai, tokie kaip „Lietaus žmogus“ ar net „Rokis III“.

15. „Raganos“ (ang. The Witches): The Headland Hotel, Kornvalis, Didžioji Britanija – 110 už naktį

„The Headland“ nuotr./„The Headland“ viešbutis Kornvalyje
„The Headland“ nuotr./„The Headland“ viešbutis Kornvalyje

Šis viešbutis buvo pasirinktas ekranizuojant Roaldo Dahl'so knygą vaikams „Raganos“. Kaip ir knygoje, taip ir filme viešbutis vadinamas „Hotel Excelsior“ – čia 7 metų berniukas (pagrindinis herojus) paverčiamas į pelę per kasmetinį raganų suvažiavimą.

14. „Room With a View“: Degli Orafi, Florencija – nuo 139 svarų sterlingų už naktį

„Degli Orafi“ nuotr./„Degli Orafi“ viešbutis Florencijoje
„Degli Orafi“ nuotr./„Degli Orafi“ viešbutis Florencijoje

Daug viešbučių, kuriuose buvo sukurtos tokio lygio kino juostos, įamžintus apartamentus ir kitas erdves išnaudoja turistiniais tikslais. Degli Orafi viešbutis Florencijoje – ne išimtis. Kambarys, kuriame buvo nufilmuota dauguma kino filmo „Room With a View“ kadrų, yra 4 aukšte, sujungtas su terasa. Iš jos ir atsiveria filme vaizduojamas pasakiškas vaizdas į Pontė Vekijo – seniausią Europoje akmeninį tiltą. Jis yra vienintelis per Antrąjį pasaulinį karą išlikęs tiltas Florencijoje, pastatytas XVI amžiuje.

1985 metais sukurtas romantinis filmas pagal to paties pavadinimo novelę buvo apdovanotas „Oskaru“ už geriausius kostiumus.

13. „Itališkas apiplėšimas“ (angl. The Italian Job): Royal Lancaster viešbutis, Londonas, Didžioji Britanija – 149 svarai sterlingų už naktį

„Royal Lancaster“ nuotr./„Royal Lancaster“ viešbutis Londone
„Royal Lancaster“ nuotr./„Royal Lancaster“ viešbutis Londone

Viešbutyje įamžinta scena, kai Michaelo Caine'so įkūnijamas veikėjas švenčia sugrįžimą iš kalėjimo 1969 metais sukurtame trileryje „Itališkas apiplėšimas“. 2003 metais sukurta nauja to paties pavadinimo kino juosta, kurioje vaidino Markas Wahlbergas, Charlize Theron ir kt. Tačiau šis viešbutis su nauja filmo versija nėra susijęs.

12. „Tai nutiko Manhatane“ (angl. Maid in Manhattan): Waldorf Astoria, Niujorkas, JAV – nuo 152 už naktį

„Waldorf Astori“ nuotr./„Waldorf Astori“ viešbutis Niujorke
„Waldorf Astori“ nuotr./„Waldorf Astoria“ viešbutis Niujorke

Niujorke esantį Waldorf Astoria žino ne tik kambarinę įkūnijusios Jenifer Lopez gerbėjai. Šiame viešbutyje nufilmuotas ir filmas „Tenenbaumų šeima“ (angl. The Royal Tenenbaums).

11. Ex Machina: Juvet Landscape Hotel, Norvegija – nuo 158 už naktį

Vida Press nuotr./„Juvet Landscape“ viešbutis Norvegijoje
Vida Press nuotr./„Juvet Landscape“ viešbutis Norvegijoje

Mokslinės fantastikos filmas, sukurtas 2015 m., išgarsino Valldal mieste esantį viešbutį. Filme viešbutis tampa turtingojo Nathano Batemano nuosavybe. Remiantis „Vanity Fair“, filmo kūrėjai net keletą mėnesių ieškojo idealios filmavimams vietos, nes norėjo, kad ji būtų įspūdinga ir niekur nematyta.

10. Oušeno vienuoliktukas (angl. Ocean's Eleven): The Bellagio, Nevada, JAV – nuo 165 už naktį

Vida Press nuotr./„The Bellagio“ viešbutis Las Vegase
Vida Press nuotr./„The Bellagio“ viešbutis Las Vegase

Čia nufilmuotas ir „Oušeno tryliktukas“. Tad šių filmų gerbėjams apsigyventi viešbutyje tiesiog privaloma.

9. „Švytėjimas“ (angl. The Shining): Timberline Lodge, Oregonas, JAV – nuo 200 už naktį

Vida Press nuotr./„Timberline Lodge“ viešbutis Oregono valstijoje
Vida Press nuotr./„Timberline Lodge“ viešbutis Oregono valstijoje

„Švytėjimas“ yra 1980-ųjų metų psichologinio siaubo filmas, sukurtas režisieriaus Stanley Kubricko pagal to paties pavadinimo Stepheno Kingo 1977 m. knygą. Pridėkite dar Jacką Nicholsoną ir turėsite neatremiamą priežastį aplankyti „Timberline Lodge“.

8. The Best Exotic Marigold Hotel: Taj Lake Palace viešbutis, Udaipuras, Indija – nuo 225 už naktį

„Taj Lake Palace“ nuotr./„Taj Lake Palace“ viešbutis Indijoje
„Taj Lake Palace“ nuotr./„Taj Lake Palace“ viešbutis Indijoje

„The Best Exotic Marigold Hotel“ įkurdintas „Taj Lake Palace Hotel“ prie Picholos ežero. Šio viešbučio garsas didesnis nei jame nufilmuotos kino juostos – viešbutį, įkurtą 1746 metais, yra įvertinę „Tripadvisor“, „Condé Nast Traveller“, „Lonely Planet“, Booking.com, taip pat Indijos turizmo ministerija.

7. „Žmogus su randu“ (angl. Scarface): Fontainebleau Suites, Florida, JAV – nuo 270 svarų sterlingų už naktį

„Fontainebleau Suites“ nuotr./„Fontainebleau Suites“ viešbutis Floridos valstijoje
„Fontainebleau Suites“ nuotr./„Fontainebleau Suites“ viešbutis Floridos valstijoje

Šis saulėtoje Floridoje stovintis viešbutis buvo vieta, kurioje nufilmuota žymioji juosta „Žmogus su randu“, o taip pat „Goldfinger“ „The Bodyguard“ ir „The Bellboy“. Įdomu tai, kad ši vieta yra įtraukta į 2008 m. lankytinų istorinių vietų JAV sąrašą.

6. „Džiaze tik merginos“ (angl. Some Like it Hot): Hotel Del Coronado, Kalifornija, JAV – nuo 340 svarų sterlingų už naktį

„Hotel del Coronado“ nuotr./„Hotel del Coronado“ viešbutis Kalifornijoje
„Hotel del Coronado“ nuotr./„Hotel del Coronado“ viešbutis Kalifornijoje

Aktoriai Jackas Lemmonas ir Tony Curtis persirengė moterimis ir slėpėsi realybėje neegzistuojančiame „Semoline Hotel“. Taip jiems pavyko išvengti akistatos su gansgsteriais. Tačiau „Hotel Del Coronado“ San Diege iš tiesų egzistuoja ir yra mėgstamas klasikinio kino gerbėjų. Specialiai jiems organizuojami įvairūs renginiai. 2009 metais čia surengtas 50-ies metų jubiliejaus paminėjimas. Jubiliatas buvo kino filmas „Džiaze tik merginos“.

5. „Kalifornijos svajos“ (ang. La La Land): Chateau Marmont, Kalifornija, JAV – nuo 360 svarų sterlingų už naktį

Vida Press nuotr./„Chateau Marmont“ viešbutis Kalifornijoje
Vida Press nuotr./„Chateau Marmont“ viešbutis Kalifornijoje

Jei nepatinka klasika, kviečiame apsigyventi ten, kur sukurti naujausi filmai. Pavyzdžiui, romantiškasis „Lalalandas“, kurį Lietuvoje mes žinome kaip „Kalifornijos svajos“.

4. „Nemiegantys Sietle“ (angl. Sleepless in Seattle): The Plaza viešbutis, Niujorkas, JAV – nuo 404 svarų sterlingų už naktį

Vida Press nuotr./„The Plaza“ viešbutis Niujorke
Vida Press nuotr./„The Plaza“ viešbutis Niujorke

„Nemiegantys Sielte“ – tik vienas iš daugelio filmų, kurie kurti šiame viešbutyje Niujorke. Lankydamiesi jame atpažinsite vietas, matytas per kiekvienas Kalėdas rodomame filme „Vienas namuose 2“, taip pat „Per žingsnį nuo šlovės“. Čia filmuotas net „Krokodilas Dandis“. Tačiau 110 metų amžiaus pastatas įamžintas ne tik kine, bet ir literatūroje. Jame rašytojas F. Scott Fitzgeraldas „gimdė“ savo „Didįjį Getsbį“, o Meg Cabot – „Princesės dienoraščius“.

3. „Pasiklydę vertime“ (angl. Lost in Translation): Park Hyatt viešbutis, Tokijas, Japonija – nuo 496 svarų sterlingų už naktį

Vida Press nuotr./„Park Hyatt“ viešbutis Tokijuje
Vida Press nuotr./„Park Hyatt“ viešbutis Tokijuje

Modernaus ir prabangaus „Park Hyatt“ viešbučio Tokijuje bare susitiko dvi pasiklydios sielos – Billo Murray ir Scarlett Johansson įkūnijami herojai. Iki šiol ši vieta yra garbinama turistų iš viso pasaulio – ir ne tik dėl šio filmo, bet ir dėl to, jog čia visada skamba puiki gyva muzika.

2. „Graži moteris“ (angl. Pretty Woman): The Beverly Wilshire, Kalifornija, JAV – nuo 730 svarų sterlingų už naktį

Vida Press nuotr./„The Beverly Wilshire“ viešbutis Los Andžele
Vida Press nuotr./„The Beverly Wilshire“ viešbutis Los Andžele

„Four Seasons Hotel“ grupei priklausantis viešbutis yra tapęs tiesiog ikoniška vieta, kurioje Julios Roberts herojė sutiko savo gelbėtoją, įkūnijamą Richardo Gere'o. Viešbutis šią šlovę moka išnaudoti ir savo svečiams siūlo įvairius pasiūlymų paketus, kuriuose rasite daug sąsajų su filmo siužetų vingiais.

1. „Vidurnaktis Paryžiuje“ (angl. Midnight in Paris): Le Bristol Paris Hotel, Paryžius, Prancūzija – nuo 810 už naktį

Vida Press nuotr./„Le Bristol Paris“ viešbutis Paryžiuje
Vida Press nuotr./„Le Bristol Paris“ viešbutis Paryžiuje

Woody Alleno gerbėjams ši vieta puikiausiai atpažįstama – čia filmuotas 2011 m. sukurtas filmas „Vidurnaktis Paryžiuje“. Kodėl jį pasirinko pretenzingasis kino režisierius? Užtenka išvysti viešbučio viduje esantį privatų sodą ir suprasite kodėl.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius