-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 26 /11:26

2 metus nuo pasaulio užsidariusi viena gražiausių šalių atvers savo sienas

Naujoji Zelandija neįsileido turistų nuo pat pandemijos pradžios. Pagaliau ši nežemiško grožio šalis paskelbė atversianti sienas. Kas jau aišku apie galimas keliones į ją?
Naujoji Zelandija
Naujoji Zelandija / 123rf.com nuotr.

Paskelbta, kad turistus įsileisti ketinama nuo kitų metų balandžio 30 dienos. Tačiau puikiai su COVID-19 besidorojanti valstybė kels griežtas sąlygas.

Visų pirma, atvykti galės tik paskiepyti keliautojai. Be to, jie vis tiek turės pasidaryti koronaviruso testą ir izoliuotis 7-ioms dienoms.

Žinios apie sienų atidarymą laukė ir iki šiol užsienyje įstrigę Naujosios Zelandijos piliečiai. Šiems taip pat bus leista grįžti, galios panašios sąlygos kaip ir turistams.

Ministras Chrisas Hipkinsas pirmadienį pabrėžė, kad atsivėrimas bus vykdomas palaipsniui – tai, anot jo, yra saugiausias sprendimas siekiant užtikrinti, kad rizika būtų valdoma.

Pirmoji atsivėrimo fazė prasidės sausio 16 d. Nuo šios dienos į Naująją Zelandiją galės grįžti pilnai paskiepyti šios šalies piliečiai ir nuolatiniai gyventojai, kurie šiuo metu yra Australijoje.

Kitose valstybėse esantiems zelandiečiams grįžti bus leidžiama nuo vasario 13 d.

Užsienio keliautojai bus paskutinė grupė, kuriai bus leista atvykti – nuo balandžio 30 d. Tiesa, į Naująją Zelandiją bus draudžiama atvykti iš aukštos rizikos šalių. Kokios jos – priklausys nuo epidemiologinės situacijos jose.

„Šis palaipsnis atsivėrimas sumažiną potencialią įtaką pažeidžiamoms visuomenės grupėms ir Naujosios Zelandijos sveikatos sistemai“, – teigė ministras.

Šiuo metu į Naująją Zelandiją gali atvykti tik piliečiai ir nuolatiniai gyventojai, bet jie 7 dienas turi praleisti karantino viešbučiuose. Šiuose yra ribotas skaičius kambarių, todėl daug zelandiečių tiesiog negalėjo grįžti.

Naujoji Zelandija buvo viena pirmųjų valstybių, kuri uždarė savo sienas prasidėjus pandemijai. Šalies kova su COVID susilaukė pagyrų – reti kildavę protrūkiai būdavo greitai suvaldomi staigiais ir griežtais karantinais.

5 mln. gyventojų turinčioje šalyje per visą laiką užfiksuota vos 11 tūkst. COVID atvejų ir apie 40 mirčių.

Visgi kovoti su itin užkrečiama delta atmaina Naujajai Zelandijai sekėsi sunkiau, ir tai privertė pakeisti vyriausybės požiūrį – COVID eliminavimo strategiją keitė aukšto vakcinacijos lygio siekis.

Šiemet Naujoji Zelandija buvo sukūrusi kelionių burbulą su Australija, tačiau netrukus jį susprogino abiejose šalyse kilus protrūkiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius