Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2016 metais Paryžiuje apsilankė 10 proc. mažiau turistų

2016-ieji Prancūzijos sostinei nebuvo lengvi: teroristiniai aktai ir padidėjusi jų grėsmė Paryžiui kainavo ne tik ramybę. Pranešama, kad pernai mieste apsilankė 10 proc. mažiau turistų nei 2015-aisiais. Tokią statistiką pateikia Prancūzijos turizmo atstovai, skelbia Atorus.ru.
Paryžius
Paryžius / Fotolia nuotr.

Preliminariais skaičiavimais, Paryžiaus viešbučių užimtumas, lyginant su 2015 m., pernai buvo mažesnis 6 proc. Išsilaikyti viešbučiams padėjo verslo turistai – jie sudarė 28 proc. visų apsistojusių pernai sausio-rugsėjo mėnesiais Paryžiuje.

Tačiau į miestą atvykstančių turistų skaičius tuo pačiu laikotarpiu buvo net 10 proc. mažesnis bei 2015-aisiais. Vienu romantiškiausių pasaulio miestų vadinamą Paryžių aplenkė dauguma europiečių. Tuo metu turistų iš Rusijos, Brazilijos, Kinijos ir Artimųjų Rytų skaičius pernai buvo net didesnis nei įprasta.

2017-aisiais Paryžius tikisi susigrąžinti prarastus turistus, kurie kelionių į šią Europos sostinę vis dar atsisako dėl terorizmo baimės. Didžiulį smūgį šalies ir Paryžiaus turizmui sudavė 2015 m. lapkritį čia įvykdyta teroristinių išpuolių serija, per kurią žuvo 130 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius