-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2016 metų Vilniaus turizmo tendencijos: į sostinę atvykstančių turistų skaičius auga kaip ant mielių

Per 2016 metus Vilniuje apsigyveno ir bent vieną naktį mieste praleido 1 032 254 turistų. Bendras jų nakvynių skaičius 2016 metais artėja net dviejų milijonų link. Lyginant su 2015 metų turizmo statistikos duomenimis, 2016-aisiais svečių skaičius Vilniuje išaugo 5,5 proc., o nakvynių skaičius padidėjo 5,7 proc. Daugiausiai miesto svečių Vilniaus apgyvendinimo įstaigos registravo rugsėjo mėnesį.
Prasidėjo didžiausia turimo ir aktyvaus laisvalaikio paroda „Adventur“
Pernai metais į Vilnių atvyko 5,5 proc. daugiau turistų nei 2015 m. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Vilnius Turistai

Statistikos departamento duomenimis, 81,6 proc. Vilniaus apgyvendinimo įstaigų svečių 2016 metais buvo užsieniečiai, o likę 18,4 proc. – iš Lietuvos. Vietinio turizmo atstovai Vilniaus apgyvendinimo įstaigose sudarė per 189 tūkst. žmonių, ir tai šešiais procentais viršijo 2015 metų rodiklius, rašoma „Go Vilnius“ pranešime spaudai.

Užsienio valstybės, iš kurių praėjusiais metais Vilniuje sulaukta daugiausiai turistų, buvo Baltarusija, Lenkija, Vokietija, Rusija ir Latvija. Antrajame penketuke – Ukrainos, Jungtinės Karalystės, Norvegijos, Italijos ir Ispanijos keliautojai.

Ženkliausiai per 2016 metus išaugo miesto svečių srautai iš tokių valstybių kaip Ukraina (32,3 proc. daugiau), Kinija (25,06 proc. daugiau) ar Austrija (21,36 proc. daugiau lankytojų nei 2015 metais). Žymiu augimu pasižymėjo ir turistų, atvykstančių iš Latvijos (17,6 proc. daugiau), Ispanijos (17,3 proc. daugiau), Lenkijos (16,2 proc. daugiau) kiekiai.

„Greitas ir atviras Vilnius tampa vis labiau patrauklus turistams, apie tai liudija ir visus rekordus mušanti turizmo statistika. Ypatingai džiugu, kad Vilnius užkariauja vis naujas turizmo rinkas, miestą atranda vis daugiau ir įvairesnių šalių – auga turistų iš JAV, Švedijos, Prancūzijos, Estijos srautai, – visi 2016 metais peržengę 20 tūkst. lankytojų ribą. Nedaug nuo jų atsilieka ir turistai iš Suomijos, kurių Vilniuje pernai suskaičiuota daugiau nei 19,5 tūkstančių“, – sako Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Darius Udrys, Vilniaus miesto turizmo ir verslo plėtros agentūros „Go Vilnius“ vadovas džiaugėsi, kad vis daugiau turistų atranda miestą, kuris ir mums, lietuviams, toks mielas.

„Norime, kad lankytojai Vilnių ne tik pamatytų, bet ir pajaustų, kuo jis ypatingas ir jį pamilę sugrįžtu ne vieną ir ne du sykius“, – sakė pašnekovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius