-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

5 kartu karantinuotos papūgos viena kitą išmokė keiktis – teko jas slėpti nuo lankytojų

Penkios naujos papūgos Jungtinės Karalystės laukinės gamtos parke buvo iškraustytos iš narvų, kuriuos gali matyti lankytojai, po to, kai paukščiai pradėjo pernelyg daug keiktis.
Besikeikiančios papūgos
Besikeikiančios papūgos / Linkolnšyro laukinės gamtos parko nuotr.

Linkolnšyro laukinės gamtos parkas šias papūgas kaip dovaną gavo prieš gerą mėnesį. Parko vadovas sakė, kad kol paukščiai buvo uždaryti karantine, jie vienas kitą išmokė keiksmų, kuriuos paskui laidė ir darbuotojams bei lankytojams.

„Tai buvo beprotiška, jos visos keikėsi, – CNN sakė Steve'as Nicholsas. – Mes sunerimome dėl vaikų.“

„Kaskart, kai praeinu pro šalį, būnu pavadinama „stora šl****ra“, – pasakojo jis. Afrikos pilkąsias papūgas Ericą, Jade, Elsie, Tysoną ir Billy skirtingi savininkai parkui padovanojo tą pačią savaitę. Visi paukščiai buvo karantinuoti toje pačioje patalpoje prieš juos pradedant rodyti lankytojams.

Visgi darbuotojai greitai pastebėjo, kad paukščiai moka ne itin gražių žodžių, ir sparčiai vieni iš kitų mokosi.

„Jie per labai trumpą laiką pradėjo laidytis keiksmais, – sakė S.Nichols. – „F**k off“ yra pats dažniausias. Jiems jį labai lengva išmokti.“

Darbuotojai tikėjosi, kad kai paukščiai bus patalpinti lauko ekspozicijoje, atsikratys šio įpročio, tačiau taip nebuvo. Kaip S.Nicholsas sakė BBC, paukščiai keikiasi tam, kad sulauktų reakcijos ar atsako. Tad jei žmonės pradeda juoktis ar atrodo šokiruoti, tai papūgas tik paskatina keiktis daugiau.

„Kuo daugiau jos keikiasi, tuo labiau tu dažniausiai juokiesi, o tai ragina jas keiktis dar labiau, – pasakojo parko darbuotojas. – Jos natūraliai išmoko ir juoktis, atkartodamos žmones. O kai jos yra keturios ar penkios kartu, viena nusikeikia, kita pradeda juoktis, ir netrukus viskas skamba kaip senų darbininkų bare – visos keikiasi ir juokiasi.“

Kai papūgos buvo pradėtos rodyti ir lankytojams, šie jų keiksmais nesiskundė. „Jie joms atsilygindavo tuo pačiu“, – juokėsi S.Nicholsas. Visgi parko darbuotojai pradėjo nerimauti dėl vaikų ir nusprendė paukščius laikinai paslėpti nuo lankytojų ir išskirti papūgas. Viliamasi, kad išskirtos jos išmoks naujų žodžių ir nebevartos keiksmų.

Parko vadovas pasakojo, kad nėra neįprasta priglausti besikeikiančią papūgą. Kasmet taip nutinka kokius tris ar keturis kartus. Tačiau dėl pandemijos padaugėjo dovanojamų gyvūnų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius