Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 miestai, į kuriuos važiuoti, jei negalite nuvykti į „Oktoberfest“

Ir vėl ruduo, ir vėl „Oktoberfest“ festivalis sutrauks alaus mėgėjus iš viso pasaulio į Miuncheną. Tačiau ką daryti, jei negalite šiemet nuvykti į alaus ir raugintų kopūstų šventę? Neliūdėkite, Booking.com, pasaulinis viešnagės vietų ir keliautojų tinklas, remdamasis keliautojų atsiliepimais* iš daugiau nei 1,4 milijono apgyvendinimo įstaigų ir 120 000 vietovių sudarė šį lankytinų miestų sąrašą kiekvienam alaus mėgėjui.
Briugės miestas Belgijoje
Briugės miestas Belgijoje / Vida Press nuotr.

Štai geriausios vietos Europoje pasimėgauti šiuo gaiviu gėrimu:

Pilzenas, Čekija

Pilzenas yra meistriškų aludarių centras jau nuo 1842 m., kai pirmą kartą buvo išvirtas pilsnerio šviesusis alus. Šiandien svečiai gali apsilankyti istorinės „Pilsner Urquell“ alaus daryklos rūsiuose ir paragauti šviežio alaus tiesiai iš statinės.

Brno, Čekija

Čia įsikūrusi „Starobrno“ gamykla (dabar priklausanti „Heineken“) yra dar viena puiki vieta paragauti pasaulinio lygio alaus. Gurkšnokite ležák (klasikinis šviesusis alus) arba černé (tamsus, salyklinis) mėgaudamiesi šurmuliuojančia aplinka prie Šv. Jokūbo bažnyčios. Paskanavę alaus nepamirškite apžiūrėti miesto, pasivaikščioti po žymias vietas ir skaniai pavalgyti – visas nuo Brno apsilankiusių svečių rekomendacijas rasite Booking.com svetainėje.

123rf.com nuotr./Brno
123rf.com nuotr./Brno

Bambergas, Vokietija

Alų įsimylėjęs Bambergas gali pasigirti didžiausia aludarių koncentracija pasaulyje. Jiems visiems galioja Reinheitsgebot – 500 metų senumo Bavarijos įstatymas, reglamentuojantis alaus grynumą ir nustatantis, kad alų galima virti tik iš vandens, salyklo, mielių ir apynių. Viešėdami Bamberge, tiesiog privalote paragauti vietinio „Rauchbier“ – tiršto, dūmų aromato ir labai skanaus alaus. Bambergas taip pat gali pasigirti į UNESCO paveldą įtrauktu vaizdingu senamiesčiu.

Briugė, Belgija

Nuo trapistų vienuolių verdamo alaus ir tamsaus porterio iki išraiškingojo apynių tripelio ir vaisinio kriek – Belgijoje rasite stulbinamą kiekį alaus skonių ir stilių. Iš Briugės kilusio lambiko alaus galėsite paragauti kiekviename vietiniame bare, kaip ir šimtų kitų alaus rūšių. Šurmuliuojančiame bare „Cafe‘t Brugs Beertj“ rasite didžiulę belgiško alaus kolekciją. Booking.com keliautojai taip pat rekomenduoja aplankyti šį miestą dėl jo skanaus maisto, įdomios istorijos ir daugybės turistinių objektų.

123rf.com nuotr./Briugė
123rf.com nuotr./Briugė

Levenas, Belgija

Levene įsikūrusi „InBev“ – didžiausia pasaulyje alaus darykla, kurioje siūlomų amatininkų verdamų alaus rūšių tikrai pakaks jūsų troškuliui numalšinti. Populiariausios rūšys yra „Ochtend Kriek“, „St. Adriaansbier“ ir „Nostra Domus“. Tačiau, kai turite tiek pasirinkimų, geriausia traukti tiesiai į Senąjį turgų ir paprašyti vietinių patarimo.

*Šios kelionių kryptys buvo geriausiai įvertintos Booking.com svetainės vartotojų pagal paieškos žodį „alus“. Visos kryptys turėjo bent 500 teigiamų įvertinimų dėl alaus pasiūlos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius