Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

6 vietos Turkijoje, kur galima įgyvendinti nuodėmingas svajones

Senokai perku tik tai, kas būtina. Vis dėlto derėtų prisipažinti, kad turiu vieną nuodėmingą svajonę. Ta svajonė didelė, brangi ir sena. Tai osmanų laikų veidrodis. Didumo sulig manim ar dar didesnis. Raižytais rėmais, patina apsitraukiusiu stiklu... kad galėčiau įsivaizduoti, ką jis yra matęs, kokias istorijas papasakotų. Bet galva susopsta vien pagalvojus, kaip jį atsigabenti į Lietuvą, – taip, taip, žinau, supakuoja ir atsiunčia – jokio galvosūkio. Bet man vis tiek galva sopa, ir svajonė atidedama vėlesniems laikams.
Stambulas
Stambulas / 123rf.com nuotr.

Daugiau naujienų apie keliones į Turkiją rasite „Facebook“ puslapyje „Noriu į Turkiją – Turkija“.

Visokios teorijos teigia, kad jei man rūpi, tikrai atsiras daugiau žmonių, kuriems irgi rūpės. Taigi, jei ir jums rūpi, na, gal ne osmaniškas veidrodis, o kitokie daiktai, daikteliukai, ar gal tik pasmalsauti ar paspoksoti, galiu pasidalyti keletu vietelių Stambule, kur laikas – šmaukšt ir dings. Deja, nepamatysite kur.

Nr.1 Kapalı çarsı

Didysis turgus – kaipgi be jo. Tiesa, daugelis vos panėrę po jo skliautais pradingsta tarp šiuolaikinių kailinių, diržų, auksų, pamiršę, kad atėjo ne to. O to reikia gerai paieškoti. Geriausia orientuotis pagal lubas – jei pamatysite gaubtus skliautus, sumūrytus iš siaurų plytų, drąsiai sukite ten. Rasite sidabrakalius, o tarp jų ir antikvarinių daiktų pardavėjus. Gerai pasiknisus galima ir kokį lobį išknisti, pavyzdžiui, bizantišką ikoną. Tiesa, čia nebus didelių daiktų, nes vietos vis dėlto mažoka.

Nr. 2 Çukurcuma

Jei skaitėte Orhano Pamuko „Nekaltybės muziejų“, žinote, kas tai. Neilga, siaura gatvelė kur vis dar parduotuves laiko senieji Stambulo antikvarai. Parduotuvės prasideda tiesiog gatvėje, kur ant kokio šimtą kitą metų skaičiuojančio fotelio parpia pats savininkas. Čia niekas nesirūpina prekine daiktų išvaizda, radus įdomų daikčiuką, visų pirma teks nupūsti dulkes. Beje, ten yra ir pats „Nekaltybės muziejus“, tiksliau daiktų muziejus.

Nr. 3 Feriköy blusų turgus

Šis rajonas greičiau tinkamas pasisekusiems verslininkams nei antikvarams, tačiau sekmadieniais į blusų turgų susirenka daugybė senovinių daiktų savininkų, norinčių atsikratyti jais ar išsikeisti į kitus. Iš pradžių visi laužia kainas, bet dienos pabaigoje linkę geriau nuleisti, nei vežtis namo.

Nr. 4 Taksimo aikštė

Ją surasti lengviausia – iššoki iš metro ir jau matai, kas ir kur. Vėlyvą rudenį savivaldybė čia organizuoja knygų muges. Į jas susirenka ir seni bukinistai, ir priešokiais knygas pardavinėjantys žmonės. Neišsigąskite – knygos ne vien turkiškos. Gerai pasirausus galima rasti ir labai senų.

Nr. 5 Dolapdere

Ten nusigauti reikia drąsos. Kodėl? Dėl ten gyvenančių žmonių. Blusų turgus ten – kiekviena rajono gatvė, tiesą sakant, ir pats rajonas. Nežmogiškai skurdus, bet spalvingas, gyvas ir... baugus.

Nr. 6 Balatas

Tai seniausias miesto rajonas, jame gyvena įvairiausių tautų ir religijų žmonės, todėl nenuostabu, kad čia yra keletas geriausių miesto antikvarinių prekių parduotuvių. Neretai daiktus parduoda jų savininkai. Savaitgaliais čia labai smagu, nes rengiami antikvarinių daiktų aukcionai. Tik kaip prasibrauti iki tų daiktų?

Daugiau naujienų apie keliones į Turkiją rasite „Facebook“ puslapyje „Noriu į Turkiją – Turkija“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius